שתף קטע נבחר

עלו ברשת: מדריך הצרכנים השלם

סקירות אובייקטיביות על כל סוגי המוצרים שאפשר לדמיין, איתור בתי כנסת, אוכל של מקדונלד'ס בהגשה של מסעדת פאר, איך להתחמק מהפקקים וחידון עטיפות התקליטים. אתרים חדשים

פייבוריט: איך לבחור מסור?

האם המסור החשמלי הזה אכן יענה על דרישותיכם? מה ההבדל בין דגמי הסלולר שמציעים לכם בחנות? ואיזו עגלת תינוקות הכי שווה בשוק? תשובות לכל אלה תמצאו ב-ProductWiki, אחד האתרים הכי שימושיים שיש ברשת. נכון להיום כולל המאגר למעלה מ-20,000 ביקורות על מוצרים מכל סוג ומין, שמדורגים ומסוקרים על ידי הגולשים. בדומה לאתרי וויקי אחרים, גם כאן המוקד הוא מעורבותם של הגולשים.

 

"ProductWiki הוא המקור לביקורות מוצרים חינמיות ובלתי משוחדות, הנכתבות על ידי קהילה מסורה", נכתב בעמוד הבית. תמצאו שם סקירות אודות כל מוצר שתעלו בדעתכם: צעצועים (גם לחיות מחמד), פריטי לבוש והנעלה, מוצרי אלקטרוניקה, תוכנות, ציוד ספורט, אביזרים לילדים ותינוקות, מזון, משקאות, ספרים, דיסקים ואפילו מחקים!

 

הביקורות זמינות לעיון על פי מגוון פרמטרים, ביניהם מחיר, מותג, קטגוריה, סדרה, מספר סידורי ומועד יציאה לשוק. כמובן שאם באתם כדי לבדוק מוצר ספציפי - כל שיש לעשות הוא להקליד את שמו בתיבת החיפוש שבראש העמוד ולצאת לדרך. בכל עמוד תמצאו תיאור ותמונה של המוצר, קישורים לאתרי קניות והשוואת מחירים ואת היהלום שבכתר: יתרונותיו וחסרונותיו כפי שפורסמו על ידי גולשים, מוצרים מתחרים או קשורים ותיאורים מפורטים על כל אחד מחלקיו.

 

כמו בכל אתר ויקי, גם כאן תוכלו לעקוב אחרי היסטוריית השינויים ולאחר הרשמה - גם לערוך בעצמכם את הנתונים. לצד אלה אתם מוזמנים כמובן להביע את דעתכם האישית על המוצר, להגיב על דבריהם של אחרים ואפילו לראות מה אומרים עליו בטוויטר.

 

שימושון

אמזונות - "אמהות אובדות" הוא אתר חדש שהקימה ריקי כהן, שמזה שש שנים מפעילה בלוג בשם דומה. בניגוד לבלוג האישי, כאן היא מבקשת לספק שירות קהילתי יותר להורים (כולל אבות), "המכירים מקרוב את הג'ונגל של הורות עכשווית". באתר תוכלו למצוא סיפורים אישיים של אמהות ואבות שמשתפים את הגולשים בחייהם, לצד לוח דרושים רגיש ואיך אפשר בלי: עדכוני טוויטר.

 

שימו כובע - לרגל עונת התיירות הבינלאומית, העלו באתר "כיפה" מדור חדש ושימושי למדי לקוראיו: איתור בתי כנסת ברחבי הארץ. כך, אם תמצאו עצמכם נופשים בדרום או מזמינים צימר בצפון, תוכלו להתארגן מראש על בית כנסת סמוך ואפילו לברר את שעות התפילה. המאגר כולל 1,500 בתי כנסת, שנאספו בעזרת הגולשים, וכל אחד מהם מתכבד בעמוד מפורט (כולל הודעות למתפללים ועוד).

 

מורה נבוכים - "מעות" הוא שמו של אתר חדש, שמאפשר לכל אחד ואחת מכם להוציא את הראש מהחול ולהתחיל להתמודד עם המציאות החדשה, שמחייבת את כולנו להיות בקיאים בכלכלה. באתר תמצאו לקסיקון/מילון עברי-לועזי, שכולל למעלה מ-43,000 מונחים מ-17 תחומים, בהם: בנקאות ושוק ההון, מקרקעין, משאבי אנוש, ייצור ותפעול, שיווק, חשבונאות, ביטוח ועוד ועוד. הערכים מסודרים על פי א-ב, והמילון כולל גם הסברים לראשי תיבות בעברית או אנגלית. עשיר וחיוני (שלחה: מיכל סופרין)

 

לא רק בורקס - חברת "דן אנד ברדסטריט" השיקה לאחרונה אתר שאולי לא ייראה לכם שימושי, אבל כמו קודמו - גם הוא מאפשר לכם להיעזר באינטרנט כדי לפזר מעט מהערפל שנוח לכולנו לשייט בו בחיי היומיום. "הדירקטורים" כולל מידע על כ-50,000 איש המועסקים כחברי דירקטוריון ברבבות חברות הפועלות בישראל, וכפי שמזכירים בחברה, "הפכו לכוח משמעותי בחברה", כזה המוביל ומתווה מדיניות, אבל פעמים רבות לא נחשף לציבור ולא תמיד נושא באחריות.

 

זו הסיבה שהמאגר אמנם משמש גם אותם, אבל חשוב יותר: אמור לשרת גם אתכם. הידעתם למשל, שהדוגמנית בר רפאלי מונתה לדירקטורית בחברה לתועלת הציבור? הידעתם ש"שיאן הדירקטורים" הוא מנכ"ל חברת "נכסי אריאל", אורי אונגר, שמכהן ב-121 מועצות מנהלים?

 

אנחנו על המפה - מיכל ותומר יצאו לחפש אתונות ומצאו מלוכה; ליתר דיוק, הם יצאו לחפש דירה ומצאו עצמם מפעילים אתר מצוין, שלא ברור איך איש לא חשב עליו קודם: האתר הצנוע שלהם, "כאן גרים", אוסף מודעות מהלוחות המקוונים הפופולריים, ומציג אותן על גבי מפה מבית גוגל. הדירות פזורות ברחבי ישראל, והמאגר כולל דירות להשכרה, למכירה ולשותפים (שלחה: מור אלזון)

 

בצנרת - מגזין הטכנולוגיה Wired מציג כתבה ששווה תיעדוף, ובה סקירות והמלצות על אתרי הווידאו השווים ביותר ברשת, מחולקים על פי התאמה לצפיה בעבודה.

 

מפריחים את הנגב - חם ולח לכם בשפלה? למה לא תיסעו לנפוש בנגב הממוזג? השתכנעתם? יופי, היעזרו באתר GoNegev כדי לאתר צימרים, בתי מלון ושאר אטרקציות תיירותיות ברחבי הדרום. באתר תמצאו גם לוח אירועים ואפשרות פניה לבתי העסק.

 

פטנטים - There, I Fixed It (הנה, תיקנתי) הוא בלוג משעשע במיוחד, שמציג מיני האקים ושפצורים שביצעו גולשים יצירתיים מדי. בין השאר תמצאו שם ג'ויסטיק משולב בטאפרוור, בריכה משפחתית ניידת (באחוריו של טנדר), גלגל רזרבי קטן במיוחד ועוד מיני מוזרויות.

 

רכזת שיתוף - אתר Onehub מציע לכם לשתף קבצים עם חברים ואנשי קשר בקלות, ברשות ובחינם (לפחות במשך החודש הראשון). לאחר הרשמה מהירה, תקבלו שטח אחסון של החל מ-1 גיגהבייט, מלווה בכתובת אינטרנט משלכם, ואם אתם לקוחות עיסקיים, שנזקקים למיני-אינטרהנט, תוכלו גם לעצב אותו כרצונכם ולהעשירו בווידג'טים, כדוגמת עדכוני חדשות, משימות, אנשי קשר ועוד. בחודש ההתנסות החינמי תוכלו ליצור 25 Hubs כאלה.

 

סרטים חינם - ואם כבר בהורדה חוקית עסקינן, בפוסט הבא, מהבלוג NeeTeeVee, תמצאו המלצה על חמישה סרטים הזמינים להורדה חינם בביטורנט הקרוב לידכם.

 

מנה אחרונה

קשקשנים, נמאסתם - ואחרי שתראו את הסרטון הבא, באמצעותו נלחם איזה איגוד חברות תוכנה בפיראטיות, אולי תחשבו פעמיים אם באמת כדאי להמשיך ולשלם לאנשים האלה עבור משהו.

 

מי אני ומה שמי? - משחק חמוד, אם גם לא ממש מאתגר, יציג בפניכם ג'יני מוגבל תנועות, שינסה לנחש על איזו דמות חשבתם.

 

רע מראה עינים - הסודות שמאחורי האשליות האופטיות. היזהרו מעב"מים.

 

המקור - ה-Codex Sinaiticus הוא העותק הקדום ביותר של התנ"ך, שהודפס במאה הרביעית. לאחרונה הועלה לאינטרנט עותק סרוק שלו, שמאפשר לעיין בברית החדשה והישנה (ביוונית), לראשונה מזה 100 שנה.

 

גע בי - יש לא מעט אמנים שפועלים באינטרנט, ועושים שימוש יצירתי בכלים שהטכנולוגיה מעמידה לרשותם. פרדריק עושה אנימציות JavaScript מגניבות במיוחד.

 

איכס, זה טעים - בבלוג האוכל Fancy Fast Food לוקחים מזון מהיר בנאלי ונטול הדר, והופכים אותו למנות שנראות כאילו יצאו ממטבחו של שף ידוע. כן, זה עדיין בלתי מזין, אבל לפחות נראה טוב.

 

פאאנדורההה - סיפור הפרברים, גירסת דור האינטרנט. מעולה (שלח: עמית פל)

 

דבר אלי בתקליטים - הפרסומת הזו עושה שימוש בשמות של שירים ועטיפות של אלבומים. כמה הצלחתם לזהות?

 

ענק - וזו פרסומת לחברת האנרגיה (חשמל וגז) השניה בגודלה בגרמניה, שגורמת לנו לתהות במה חטאנו שנדונו להסתפק בשקע ותקע.

 

סע בעגלה ותגיע בנוחות - והנה עוד דרך לחסוך באנרגיה ולהתחמק מהפקקים - למה לא תיסעו בעגלת סופרמקט? (שלח: עמית פל)

 

חלום רע - הסרטון הבא הוא הוכחה ניצחת לכך שלא האינטרנט ולא הטלוויזיה דופקים לאנשים את המוח; זה השעון המעורר (שלח: עמית פל)

 

בלי ידיים - סרטון עתיק ונדיר, שמתעד את החלוצים שפעלו בגליל בשנת 1913. בווידאו, ששומר ושוחזר, ניתן לראות את טרומפלדור חורש ברינה (שלח: עמית פל).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים