שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מדען: השלכת פסולת גרעינית בטבע תשמור עליו

מדען האקלים השנוי במחלוקת ג'יימס לובלוק טוען כי ההרס שגורמת פעילות אנושית למערכות אקולוגיות חמור הרבה יותר, ולכן כדי להרחיק את בני האדם יש להשליך פסולת גרעינית באזורים שרוצים להגן עליהם, כמו יערות גשם למשל

המאמץ לשמור על כדור הארץ מניב לעיתים רעיונות שנויים במחלוקת (בלשון המעטה). כזהו הרעיון של מדען האקלים ג'יימס לובלוק, שמציע להשליך פסולת רדיואקטיבית ביערות טרופיים ובאזורים אחרים שדרוש להגן עליהם מפני פעילות אנושית כמו חקלאות או בנייה.

 

את הרעיון סיפק לובלוק בתשובה לאחת השאלות הנוקבות ביותר בסוגיית השימוש באנרגיה גרעינית: מה לעשות עם הפסולת הרעילה? לובלוק, שתומך בשימוש באנרגיה גרעינית, כתב כך בספרו "נקמת גאיה": "אחד הדברים המדהימים ביותר בנוגע לאזורים שזוהמו בחלקיקים רדיואקטיביים, הוא העושר של הטבע".

 

לובלוק טוען כי צמחים ובעלי חיים לא רואים ברדיואקטיביות סכנה. לעומת זאת, הוא סבור שהאיום הגדול ביותר למערכות אקולוגיות הם בני האדם שיוצרים חוות חקלאיות או אתרי בנייה. הוא מודה שאולי הרדיואקטיביות תפגע בתוחלת חייהם של צמחים ובעלי חיים, אך שהאיום הנשקף מפעילות בני האדם הוא חמור יותר.

 

ולכן, כדי להרחיק בני אדם ממערכות אקולוגיות בעלות ערך, אני יכולים להשליך את הפסולת הגרעינית שם. כך הוא מסביר זאת: "ההעדפה של שטחי טבע עבור אתרי פסולת גרעינית גורסת כי האתרים הטובים ביותר למטרה זו הם יערות טרופיים ואזורי מחייה אחרים שצריכים הגנה יעילה מפני ההרס שיכולים להסב להם חוות 'רעבות' ויזמי נדל"ן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
זיהום רדיואקטיבי באזור צ'רנוביל. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים