לארוחת שבת: מוס שוקולד ללא שמנת
הכי פשוט והכי טעים - בלי שמנת או חמאה, רק עם טעם חזק של שוקולד. המתכון שלפניכם מתאים גם כקינוח לארוחה בשרית ומיועד למי שממש אוהב שוקולד
מוס שוקולד ללא שמנת
המרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו
4 ביצים גדולות מופרדות
1 כף סוכר
קורט מלח
אפשרות: 2 כפות ליקר בטעם שאוהבים (תפוז, אגוזים, דובדבנים וכו')
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על סיר כפול (בן מארי).
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- בודקים שהשוקולד אינו חם מדי וטורפים לתוכו את החלמונים. אם משתמשים גם בליקר, טורפים אותו לתוך התערובת בשלב זה.
- מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערה עם השוקולד וטורפים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בזהירות את התערובת.
- מעבירים לכלים אישיים או לכלי הגשה גדול, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כמה שעות להתייצבות.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים