שתף קטע נבחר

מדריך: כך קונים מזרן

לכל אדם מאפיינים פיזיים משלו, ולכן חובה כי שני בני הזוג יבדקו ויבחרו את המזרן ביחד. לעיתים, עדיף לבחור שני מזרני יחיד ולא מזרן אחד זוגי; אם הם איכותיים, לא תרגישו ברווח. כמובן, הקפידו שלמוצר יש "אבא", בכל הקשור בשירות. מישל דור נשכב בשבילכם על המזרן

המזרן הוא המוצר שעליו אנחנו מבלים שליש מחיינו. ככל שסדר היום שלנו עמוס ופעיל יותר, כן חשוב שהשעות המוקצות לשינה יהיו איכותיות ו"ממלאות מצברים", ואת זה יכול לספק רק מזרן איכותי.

 

מדריכי הקנייה האחרונים:

 

מזרן קונים בני הזוג ביחד, ולא לחוד. לכל אחד מאיתנו יש נתונים פיזיים ובעיות משל עצמו, ולכן בשום פנים ואופן אסור להגיע לבד לחנות. פשוט, אין סיכוי שתקלעו לצרכים האמיתיים של בן זוגכם.

 

אם יש פערים עצומים בין הדרישות של בני הזוג, מומלץ לרכוש שני מזרני יחיד במקום מזרן אחד זוגי. אין מה לחשוש: אם הם יהיו איכותיים, לא יהיה "רווח" ביניהם והתחושה המתקבלת תהיה בדיוק כמו מזרן אחד זוגי - רק עם היתרונות של שני יחידים. במזרני קפיצים תמיד תחושו את רווח ההפרדה.

 

חשוב לומר למוכר אם אתם מעוניינים במזרן רך, בינוני, או קשה. בדרך זו תצמצמו שני שלישים מהמזרנים בחנות.

 

הגודל הסטנדרטי של מזרן הוא 1.40 מ' X 1.90 מ'. אף על פי כן, ברשתות האיכותיות תמיד יוכלו להתאים לכם כל גודל לפי מטר רץ, בתוספת מחיר.

 

הקפידו שלמזרן תהיה מעטפת קשיחה. אם מדובר במזרן קפיצים, היא חייבת להיות עשויה מפלדה, ואם מדובר במזרן ללא קפיצים, יש לברר אם יש מסגרת ומאיזה חומרים היא עשויה.

 

מומלץ לבחור מזרן אנטי-בקטריאלי, המונע את הפיכת הזיעה לחיידקים.

 

ישנם חומרים שונים שמהם עשויים מזרנים. בשום פנים ואופן אין לבחור מזרן העשוי מקפיצים עירומים. עדיף לשלב קפיצים מבודדים עם חומרים הקרויים לטקס או ויסקו ג'ל. חומרים מומלצים נוספים הם: טמפור ולטקס טללי.

 

על כל מזרן חייבת להיות תווית עם הפרטים של היצרן או היבואן. יש לוודא, כי מדובר בחברה רצינית, בעלת ותק ובעלת "אבא" שעומד מאחוריה.

 

שימו לב שעל התווית התפורה למזרן מופיע הרכבו של המוצר. אם לא מצוין שום פרט מזהה, אפשר לחשוד שכנראה רוצים להסתיר מכם פרטים.

 

מושגים שאין צורך "להתרגש" מהם: אורתופדי ואנטי-סטרס (מפרק לחצים). המזרן נועד להעניק לנו שעות שינה נוחות ומפנקות, ללא צורך במילים של תואר ברפואה. לכן, אל תתרגשו ממילים גבוהות או מהסבר נלהב של המוכר.

 

אל תתרגשו ממותגים. לכל רשת המותגים שלה, אך מאחר שנדרשת התאמה אישית אינדיווידואלית, אין לשום מותג סמכות על איכות השינה שלכם. ייתכן שהגוף שלכם יהיה מאושר דווקא ממזרן לא מוכר וזול. עם זאת, כאמור, חשוב להקפיד שלחברה יש "אבא ואימא", בכל הקשור לשירות ולהחלפה.

 

הדרך הטובה ביותר לבדוק מזרן בחנות היא קלה ופשוטה: נשכבים על המזרן ומתחברים לתגובת הגוף על המזרן. לא צריך לדחוף את המרפק, לא צריך לקפוץ בצד אחד, לא צריך לעשות אגרוף ולדחוף אותו על המזרן – פשוט לשכב! אם אתם מיד מתחילים לזוז על המזרן לחפש תנוחה אחרת, סימן שהוא כנראה לא טוב לכם וצריך לעבור למזרן אחר.

 

בשום פנים ואופן אל תקציבו זמן החלפה למזרן. הנוחות שלכם היא החשובה, ויש אנשים שכבר ישנים יותר מעשרים שנה על אותו המזרן. כשאתם חשים שלא בנוח, זה הזמן להחליף – ולא יום אחד קודם לכן.

 

ודאו שיש למזרן תעודת אחריות לטיב ולאיכות ל-10 שנים, לפחות.

 

מזרן לא רוכשים באינטרנט, לא דרך ערוצי קניות, מובן שלא "במבצע חיסול" כזה או אחר, אלא רק כזה שהגוף שלנו "משדר" שנוח לו עמו. לכן חובה להגיע לחנות ולנסות בעצמכם.

 

כיוון ש-80% מהאוכלוסייה בעולם ישנה על הצד, יש לבדוק אם במזרן קיים אזור נוחות לכתף, כך שתימנע תופעת הירדמות ונמלול של היד והכתף.

 

ברוב הרשתות והחנויות מוכנים לתת ללקוח את המזרן להתנסות, ובלבד שלא יסיר ממנו את הניילון. מה עושים? ישנים עם הניילון? לא! אין שום דרך לדעת אם מזרן הוא נוח מבעד לניילון. מעבר לכך, זה מרעיש, מזיע ומלוכלך. אמנם, יהיו רשתות שיסכימו שתעשו בניילון חורים כדי שהאוויר ייצא, אבל גם זה לא מספיק. בשתי הרשתות שבהן צילמנו, הסכימו שתסירו את הניילון ותישנו על המזרן החדש; אם לא יהיה לכם נוח, תשלמו את עלות ההובלה ותוכלו להחליפו. לרשת שכזו צריך לשאוף, ולו רק בגלל הביטחון שהם סיפקו לכם מזרן שלא ישוב לחנות.

 

טיפים לניקיון ולתחזוקה של המזרן

הכי חשוב!!! להשתמש במגן מזרן עבה ומלא, העשוי מבד נושם. בשום פנים ואופן לא להשתמש בשעוונית, כי היא אוטמת את המזרן, לא מאפשרת לו להתאוורר, ובסופו של דבר פוגמת באיכות השינה שלנו.

 

מומלץ לנקות רק במטלית לבנה, לחה ממים, ללא התערבות חומרים דטרגנטיים.

 

אם המזרן נרטב משתן או מנוזל אחר, יש להספיג היטב-היטב במהירות האפשרית עם מטלית יבשה, ולבסוף לייבש באמצעות מייבש-שיער, ללא חום, אלא רק כזורק אוויר.

 

יש להקפיד על אוורור המזרן ללא חשיפה לשמש. יש להוריד המצעים ולהניח את המזרן לצד המיטה, כדי שגם חלקו הפנימי יתאוורר.

 

בשום פנים ואופן אין להשתמש בשואב-אבק. הוא פוגם בשכבות העוטפות את המזרן ופוגע במרקם הפנימי שלו.

  

יעוץ מקצועי: הולנדיה ופסגת השינה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
נשכבים בשבילכם על המזרן
צילום: רותם פלדנר
מומלצים