שתף קטע נבחר

כונן גיבוי לרשת של Iomega: זול ונוח

בעבור מחירו, ה-Iomega Home Media הוא פיתרון זול ונוח לאיכסון וגיבוי מבוססי רשת, אבל למרות שמו, אין בו יציאות לאלקטרוניקה בידורית. בדקנו

Iomega היא שם מוכר לצרכן הישראלי, בעיקר בזכות כונני ה-ZIP שלהם שהיו מאוד נפוצים כאן בשנות התשעים. עכשיו המותג הזה עושה קאמבק, בדמות סדרה של כוננים ניידים למטרות שונות. קיבלנו את ה-Home Media, כונן אחסון גדול לרשת ביתית  לבדיקה. אנחנו בדקנו כונן בנפח 1 טרה.

 

החיבור הפיזי של כונן הרשת של Iomega הוא פשוט מאין כמוהו. מחברים את כבל הרשת אל הנתב, ואת כבל החשמל לשקע ולוחצים על כפתור ההפעלה. נורית חיווי בצידו האחורי של הכונן תידלק על מנת לציין שהכונן עובד.

 

לטובת נוחות העבודה מגיע הכונן עם תוכנת הפעלה, המאתרת אותו ברשת ומגדירה כבר את המחיצות המשותפות ככוננים במחשב. התוכנה מגיעה בגירסה לחלונות או מק, אך אינה מגיעה בגירסה המיועדת ללינוקס.

 

עם זאת, השימוש בתוכנה אינו חובה, וניתן לנהל את הכונן דרך ממשק הרשת הנוח ולהגדיר את התיקיות המשותפות באופן עצמאי.

 


 

  • עוד ב-tigo: סקירת טלוויזיה 50 אינץ' Hitachi P50X102A

 

בכונן חמש מחיצות מוגדרות מראש: תמונות, מוזיקה, סרטים, גיבוי ומחיצה שיתופית. כל המחיצות מוגדרות כך שהן ברות גישה לכל המשתמשים ברשת. ממשק הרשת של הכונן מאפשר להוסיף מחיצות נוספות ולשנות את הגדרות הגישה אליהן. נוח מאוד.

 

הכינוי Home Media שהוצמד לכונן הוא קצת מטעה, שכן הוא גורם לבלבול עם קטגוריית הסטרימרים, שהם כוננים המכילים גם יציאות לטלוויזיה וסאונד ובעלי ממשק גישה טלוויזיוני. במקום יציאות מתאימות מגיע הכונן עם שרת ל-iTunes ושרת DLNA המאפשרים למוצרי מדיה בידורית אחרים, התומכים באחד מסוגי השרתים, לגשת ישירות אל הקבצים ולנגן אותם.

 

שרת ה DNLA יאפשר למשתמשי פלייסטיישן 3, Xbox 360 או אפילו בעלי מדיה סנטר מבוסס חלונות 7 לגשת בקלות אל המדיה המשותפת. שרת ה iTunes מספק את אותה היכולת עבור המוצרים של אפל, שמתעקשת על הפורמט הסגור שלה.


 

 

 

ניהול משתמשים? בקלות

למרות שהכונן הוא למעשה סוג של NAS הרי שחסרים לו הרבה מהמאפיינים של שרתי NAS רציניים. כאן לא תמצאו שרת FTP, תחנת הורדות imule או שרת Web, אלא רק את הכוננים המשותפים, וכאמור את פתרונות שרתי המדיה המדוברים.

 

אחת הפונקציות הנוחות ביותר בכונן טמונה בדרך בה מבוצע ניהול המשתמשים.

 

בניגוד לשרתי NAS מורכבים, בהם יש צורך להגדיר משתמשים והרשאות על גבי הממשק של השרת, יודע הכונן למשוך את רשימת המשתמשים מהמחשב עליו מצוי המשתמש, ולהגדיר בעזרת תיבת סימון למי תהיה גישה לכונן.

 

שיטה זו חוסכת מהמשתמש את בקשת הסיסמא בכל ניסיון גישה לכונן השיתופי, שכן פרטי החשבון שלו על המחשב, הם גם פרטי הגישה שלו אל הכונן.

 

כונן של כוננים

דרך שקע ה USB2 ניתן לחבר ולשתף ברשת גם התקן אכסון חיצוני, החל מכונן אצבע פשוט וכלה בכונן נייד. ברגע שמחברים את הכונן החיצוני, תתווסף תיקיה משותפת חדשה לרשת, וניתן יהיה לגשת אליה דרך כל מחשב כאילו הייתה מחוברת למחשב עצמו.

 

בנוסף למאפיינים המובנים של הכונן, בדיסק המצורף ניתן למצוא גם תוכנה ייעודית לגיבוי המחשב. לאחר התקנתה על גבי המחשב היא תאפשר להגדיר גיבוי מלא (כל המחשב) או גיבוי מבוסס ספריות. תוכנת הגיבוי מאפשרת להעתיק את תוכן הספריות הנבחרות אל הכונן או לחילופין ליצור קבצי מראה של הכונן.

 

האפשרות הראשונה נועדה לאפשר גישה אל עותקים של הקבצים שגובו, בעוד שעותקי המראה מטרתם לשחזר את המחשב במקרה של איבוד נתונים.

 

ביצועים

הכונן הקשיח מסתובב במהירות 7200 סל"ד, וחיבור הרשת תומך בנפחי תעבורה של גיגהביט לשניה. עם זאת, בהתחשב בעובדה שנתבים במהירות של גיגה עדין נדירים בשוק הבייתי, הרי שצוואר הבקבוק של המערכת לא יהיה בכונן עצמו אלא בתשתית הרשת בביתכם.

 

בעת עבודה עם קבצים קטנים ההרגשה הייתה כאילו מדובר בכונן מקומי ולא בכונן רשת. העברה של תמונות ושירים אל הכונן הייתה מהירה, ולא הרגשנו בעיכוב משמעותי בהגשת הקבצים או העברתם.

 

החיסרון של רשת ביתית סטנדרטית מתחיל להיות מורגש כאשר מנסים להעביר קבצים גדולים, ואכן כשניסינו להעביר קובץ של כשלושה גיגהבייט דרך שימוש ברשת האלחוטית, לקח לקובץ כ-20 דקות תמימות לעבור בין הכוננים.

 

רעש וחום

בחלקו הקדמי של הכונן ישנו פאנל מחורר המאפשר כניסה של אוויר, ואילו בחלק האחורי מצוי מאוורר קטן, שתפקידו לסלק את האוויר החם מתוך המארז. בשימוש יומיומי לא מאומץ העסק עובד היטב, אך ברגע שניסינו להעמיד את הכונן בבדיקה מאומצת (כתיבה של קובץ גדול, בנפח של 3 גיגה) הורגשה התחממות של המארז.

 

למרות שהכונן עצמו לא רועש, הרי שהמאוורר הממוקם בחלקו האחורי משמיע נהמה בלתי פוסקת. בהמולה היום יומית הנהמה הזו נטמעת ברעש הרקע ולא שמים אליה לב, אך מי שרגיל לעבוד בסביבת עבודה שקטה או בשעות הלילה המאוחרות, עלול למצוא את הצליל הזה מעצבן ביותר.

 

לסיכום

יכולות המדיה הביתית של הכונן הן מזעריות, ומגולמות אך ורק ביכולת שלו לתקשר דרך הרשת על בסיס DNLA. זהו החלק המפריע ביותר בשם Home Media , שכן בפועל מדובר בפיתרון אכסון רשת, והיינו שמחים אם כך הוא גם היה מכונה.

 

עם זאת, ה-Iomega home media הוא פיתרון מצויין עבור משתמשים המחפשים פיתרון איכסון מבוסס רשת, הדורש מינימום תחזוקה והגדרות, שכן כל שיש לעשות הוא לחבר את ההתקן אל החשמל והרשת, ואתם מוכנים לעבודה.

 

Iomega Home Media

 

ציון:

מחיר: 1,100 שקלים (לנפח 1 טרה, ניתן להשיג גם בנפח 500 גיגה)

 

יתרונות: חיבור USB לשיתוף מדפסות / כוננים נוספים, חיבור רשת גיגה, פשטות התקנה וגיבוי.

חסרונות: אין חיבוריות מדיה אמיתית, לא קורא כונני ntfs חיצוניים, חסרים מאפייני NAS רבים.

שורה תחתונה: פיתרון זול ונוח לאיכסון וגיבוי מבוססי רשת

 

לכל הסקירות ב-ynet

 

הסקירה פורסמה במקור באתר tigo.co.il


פורסם לראשונה 03/08/2009 23:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כונן גיבוי לרשת
צילום: אלון רזניק
בשיתוף tigo
מומלצים