שתף קטע נבחר

חיפה: חתול שרד 11 יום כשראשו תקוע בצנצנת

לוכדת חתולים הצליחה להציל חתול רחוב צעיר לאחר שראשו נלכד בצנצנת פלסטיק. לאחר מרדפים ומארבים הוא נתפס והצנצנת הוסרה בשלום. "חשוב למעוך היטב פחיות שימורים וקופסאות מאכל שמושלכות לאשפה", ממליצים ארגונים למען בע"ח. "מדובר במלכודות מוות, אך המודעות בציבור נמוכה"

מלחמת ההישרדות של חתולי הרחוב בארץ ומאמציהם להשיג מזון, גורמים להם פעמים רבות להסתכן ולהיפצע. אחת הסכנות האורבות להם מגיעה דווקא מהאשפה שמייצר האדם.

 

ביום ראשון לפני כשבועיים, הוזעקה קרן זינגר, לוכדת חתולים מחיפה, בעקבות קריאה של מאכילי חתולי רחוב בעיר, שהבחינו כי אחד מהם נקלע למצוקה קשה. "חתול ג'ינג'י צעיר, שכנראה חיפש מזון בצנצנת פלסטיק גדולה וריקה, תחב את הראש שלו פנימה ולא הצליח להשתחרר", היא סיפרה.

 


לפני הסרת הצנצנת (צילום: לנה ימוחין)

 

11 יום ללא מזון ומים

זינגר ניסתה ללכוד את החתול בעצמה בימים הראשונים אך ללא הצלחה. השרותים הווטרינרים בחיפה הוזעקו גם הם לסייע, אך מדובר היה באתגר קשה. "אי אפשר היה לפתות אותו עם מזון, מאחר שהוא לא היה מסוגל לאכול. בנוסף, הוא נמצא ליד רכס הררי סבוך אליו הוא נמלט כדי להסתתר".

 

במשך 11 יום נעשו מאמצים רבים ללכוד את החתול, שנחלש בינתיים מרעב וצמא. ביום רביעי שעבר נעשה נסיון נוסף, הפעם עם מספר אוהבי בעלי חיים שהגיעו לסייע. סיון זבולון, היתה אחת מהם: "אחרי סריקות ארוכות באחד הוואדיות בחיפה, קרן הלוכדת גילתה אותו עדיין בחיים מתחת לעץ. כיתרנו אותו והשמענו רעשים מכיוון אחד במטרה למשוך את תשומת ליבו, כדי שהלוכדת תגיע אליו מכיוון אחר - וזה עבד". זינגר הצליחה ללכוד את החתול בעזרת רשת, העבירה אותו לכלוב נשיאה ומיהרה להבהילו לטיפול וטרינרי.

 

"החתול הגיע אלינו במצב סביר, אך מיובש וחלש. אחרי שקיבל עירוי והזנה בנוזלים, הוא התאושש יפה מאוד", אמר ד"ר בועז לנדרמן. "כשהחתול היה תחת זריקת טשטוש, יכולתי לחתוך בזהירות את הצנצנת ולבדוק שהוא לא נפגע בפנים. זה מדהים שהוא הצליח לשרוד כל כך הרבה זמן עם צנצנת על הראש".

 


 

סקרנות קטלנית. חתול אחר במצוקה (צילום: שאול לפיד, "צער בעלי חיים-חיפה")

 

"מלכודות מוות לחתולים, אך המודעות בציבור נמוכה"

שאול לפיד, מנהל אגודת "צער בעלי חיים - חיפה", בה מטפלים מעת לעת בחתולים שנפגעו בצורה דומה, מסביר כי מדובר בבעיה ידועה בעיקר בקרב אוהבי חתולים, אך המודעות לנושא בציבור הישראלי עדיין נמוכה.

 

"לפני מספר שנים חתולה שראשה נתקע בקופסת שימורים הצליחה לשרוד 14 יום והצלחנו להציל אותה רק לאחר מרדף ממושך שהסתיים בירי של חיצי הרדמה", הוא מגלה.

 

לדבריו, להבדיל מחתולי בית הזוכים למזון דרך קבע, חתולי הרחוב הרעבים נוטים להכניס את ראשם בעיקר לפחיות וקופסאות שימורים כדי ללקק את תחתית הקופסה - ואז מסתבכים.

 

"אחד המקרים הזוועתיים בהם טיפלנו היה של חתול שראשו נלכד בצנצנת זכוכית. בנסיונות ההיחלצות העצמיים שלו הצנצנת נשברה, והוא נותר עם קולר זכוכית חד ודוקרנים סביב פניו, שמנע ממנו יכולת להזיז את הראש".

 

כיצד מצמצמים את סכנת מלכודת המוות לחתולים? לפיד וזינגר מדגישים כי מעיכת פחיות שימורים, בעיקר של מזון חתולים, וסגירה קפדנית יותר של קופסאות וצנצנות לפני השלכתן לאשפה, עשויה להציל חיות רבות.

 

"אם מצאתם חתול במצב דומה לא כדאי לנסות לתפוס אותו ולמשוך אלא דווקא להחזיק בקופסה היטב, ואז החתול כבר יעשה את שאר העבודה. אפשר גם להשליך עליו מגבת או שמיכה כדי לתפוס את הקופסה מבלי להישרט", ממליץ לפיד.

 


צילום: לנה ימוחין 

החתול אחרי הסרת הצנצנת (צילום: לנה ימוחין)

 

החתול מחלים ויוחזר בקרוב לרחוב

לא רק חתולים מסתכנים בלכידת ראשם בקופסאות מאכל קטנות. בגרמניה ובריטניה מתים אלפי קיפודים מדי שנה מרעב, לאחר שראשיהם נלכדו בתוך מכסי כוסות גלידה של מקדונלד'ס. בזכות קמפיין של צרכנים וארגוני סביבה, תאגיד המזון העולמי הקטין את הפתחים באריזות כדי למנוע פגיעה ביונקים הקטנים.

 

ובחזרה לחתול בר המזל. בינתיים, הוא מתאושש ומשמין במתקן של "אגודת חובבי החתולים בישראל" בחיפה. "היתה לו חוויה קשה במיוחד", מסכמת זינגר את המסע להצלתו. "לאחר סירוס וטיפול תומך, הוא יוחזר למקום המחייה הקבוע שלו ברחוב".


פורסם לראשונה 04/08/2009 17:21

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החתול וצנצנת הפלסטיק לאחר החילוץ
צילום: לנה ימוחין
מלכודות מוות מעשה ידי אדם
צילום: שאול לפיד, צער בע"ח חיפה
חתול רעב מגיע לכל מקום
צילום: שאול לפיד, צער בע"ח חיפה
מומלצים