שתף קטע נבחר

מחקר: איך מריחואנה פוגעת בזיכרון

חוקרים ממספר מדינות באירופה הצליחו לחשוף את המנגנון שדרכו גורם החומר הפעיל במריחואנה, THC לאבדן זיכרון ארוך טווח. יש להם גם רעיון כיצד ניתן למנוע את התופעה

אבדן הזיכרון שנגרם כתוצאה מעישון מריחואנה נובע מהפרעה למנגנון סינתוז החלבונים הטבעי של המוח. כך עולה ממחקר שפורסם השבוע בכתב העת נייצ'ר נוירוסיינס.

 

אף כי כבר תועד בעבר שהמריחואנה משבשת את הזיכרון, המנגנון המדויק האחראי לשיבוש זה לא היה ידוע עד כה. אנדרה אוזאיטה (Andrés Ozaita) מאוניברסיטת פומפו פאברה (Pompeu Fabra) בספרד, ביחד עם עמיתים מצרפת וגרמניה התמקדו ב-THC, המרכיב הפסיכואקטיבי הפעיל במריחואנה, הפועל על סוג מסוים של קולטנים (רצפטורים) הידועים בשם קולטני הקנבינואידים. קולטנים אלה ידועים בהשפעתם על עוצמת הקשר בין הנוירונים במוח.

 

קישור למאמר

 

המדענים מצאו כי ה-THC מגביר את עוצמת הפעילות של סדרת ריאקציות, המקדמת את הסינתוז של החלבונים במוחם של עכברים. גידול זמני זה בסינתוז החלבון תווך באופן ספציפי באמצעות ביטוי קולטני הקנבינואידים על העצבים המעכבים של המוח, ונמצא גם מתאם לפגיעה ארוכת טווח בזיכרון אצל עכברים.

 

עוד ב"הידען": ננו-חלקיקים רב תכליתיים

 

באור מעניין, המחברים גם מצאו כי דיכוי מסלול אותות זה באמצעות ראפאמיצין, תרופה לדיכוי מערכת החיסון המשמשת למניעת דחיית איברים בעקבות השתלה, מונעת את אבדן הזיכרון בשל חשיפה ל-THC אצל עכברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריחואנה. מתעתעת בזיכרון
צילום: AFP
לאתר "הידען"
מומלצים