שתף קטע נבחר

נתניהו בפגישה עם נציגי הקהילה: תומך ומזדהה

בתום פגישה עם ראש הממשלה, שערך ביקור קצר באגודת ההומואים והלסביות, אמר ראש ארגון הנוער הגאה, יניב ויצמן: "היתה פגישה מאוד חיובית, ראש הממשלה הביע תמיכה מלאה". חברי הקהילה כתבו לו מכתב: "לא פעם נשמעת הסתה חמורה מצד גורמים רבים, וביניהם חברי כנסת ושרים בממשלתך"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ערך הבוקר (יום ה') ביקור קצר ב"בר-נוער", המועדון לנוער של אגודת ההומואים והלסביות בתל-אביב, שבו אירעה ההתקפה הרצחנית בשבת. הוא שמע מנציגי הקהילה האשמות על הסתה מצד שרים בממשלתו ומצד חברי כנסת, והביע הזדהות ותמיכה.

 

במתקפה בבניין האגודה נרצחו ניר כץ וליז טרובישי ונפצעו עוד עשרה בני אדם. ראש ארגון הנוער הגאה, יניב ויצמן, אמר בתום הפגישה: "היום שיהיה זה לא היום שהיה. ראש הממשלה הביע הזדהות. המסר של ראש הממשלה מאוד ברור, מסר של תמיכה בקהילה. אנחנו מצפים שתתכנס ועדת שרים, שוויון זכויות מלא לקהילה, הזוגיות שלנו לא תהיה מחוץ לחוק, דבר שני זה חינוך, חינוך, חינוך, מיגור ההומופוביה, הדבר השלישי זה כל עניין ההסתה. לא יכול להיות שבממשלת נתניהו יש שרים וחברי כנסת שיוצאים באמירות נגד הקהילה. ביקשנו מראש הממשלה את הארוע הזה לתייג כארוע טרור. היתה פגישה מאוד חיובית, ראש הממשלה הביע תמיכה מלאה". 

 

במהלך הביקור הגישו נציגי הקהילה ההומו-לסבית מכתב לראש הממשלה. "אנו חברי הקהילה ההומו-לסבית חווים מדי יום ביומו אלימות מילולית ופיזית במשפחה, בבתי הספר ובמקומות העבודה", כתבו במכתב. "לא פעם נשמעת הסתה חמורה מצד גורמים רבים, וביניהם חברי כנסת ושרים בממשלתך. מדובר באירוע הקשה ביותר שחוותה הקהילה הגאה מאז קום המדינה, היום שיהיה אחרי רצח נוראי זה הוא לא היום שהיה. אבוי לנו כי דם ההרוגים והפצועים נשפך לשווא".

 

לביקור נלוו שר החינוך, גדעון סער, השר לבטחון-פנים יצחק אהרונוביץ', מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, ומפקד משטרת מחוז תל-אביב, ניצב שחר איילון. המפכ"ל אמר בצאתו: "צריך להיות סבלניים ולא צריך להיות נמהרים". לדבריו, "זה אחד הארועים הקשים ב-30 השנים האחרונות, מאז שאני במשטרה. הגעת ראש הממשלה לכאן תביא לידי ביטוי את חשיבות העניין. שוב, צריך להיזהר ואסור לתייג קבוצות, אני מבקש מכולם להתאזר בסבלנות. הארוע הזה מקבל עדיפות ארצית ויש כוחות מבצעיים נוספים".


מימין לשמאל: גל אוחובסקי, יניב ויצמן וראש האגודה, מייק המל (צילום: עופר עמרם)

 

ראש עיריית תל-אביב, רון חולדאי, אמר: "העיר הזו שעשתה כל כך הרבה, שכל בן אדם ירגיש בה בטוח. הם צריכים להרגיש הכי בטוח, צריך להתגייס לביטחון של קהילה שלמה. אני מקווה שהמשטרה תגיע לחקר האמת ותמצא את הרוצח".

 

לפני הביקור סגרה המשטרה לתנועה רחובות באזור, בהם רחוב נחמני, בין שדרות רוטשילד לרחוב אחד העם. גם השב"כ מלווה את הביקור, כרגיל, באבטחה כבדה. הכתבים הורחקו לטווח של כחצי קילומטר מהמקום, ובניגוד לביקורים של ראש הממשלה במקומות אחרים - אפילו לא הותר לכתב אחד לסקר את האירוע, שיתועד רק על-ידי לשכת העיתונות הממשלתית.

 

האירוע הקשה ממשיך להכות גלים גם ברחבי העולם. בבוסטון שבארה"ב חברו הלילה שורת ארגונים יהודיים לאירוע לזכר כץ וטרובישי. "ניר לא 'נפל' לשום סטראוטיפ - לא הומו ולא ישראלי", אמרה באירוע בת-דודתו, אבּי נובל. "הוא היה אדם של כולם".

 

אתמול הפגינו בברלין כ-1,500 בני אדם לאות הזדהות עם הקהילה ההומו-לסבית הישראלית. "אני עדיין בשוק מההתגייסות כאן. אנשים בכו מהתרגשות", סיפר ל-ynet אביב נטר, ישראלי המתגורר בברלין שהשתתף במפגן.

 

ובתל-אביב, ממשיכה המשטרה בחקירתה בניסיון לאתר את הרוצח. בימים האחרונים כתבה קצינת משטרה בפורומים של חברים צעירים בקהילה ברשת, ובה בקשה לסייע לחקירה: "חשוב לנו לקבל כל פיסת מידע רלוונטית - אנשים לא מוכרים בסביבתכם, שיחות טלפון אנונימיות או מוזרות, או התבטאויות חריגות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה, בנימין נתניהו
צילום: AP
השר לביטחון פנים נלווה לראש הממשלה
צילום: עופר עמרם
אבטחה סביב הביקור
צילום: עופר עמרם
נתניהו. רחובות נסגרו
צילום: AP
מומלצים