שתף קטע נבחר

בפעם השנייה: מכרז להקמת בית חולים באשדוד

החשב הכללי יפרסם את מסמכי המכרז להקמת בית החולים. הזכיין יחכיר שטח במזרח אשדוד ויקבל מענק בסך 130 מיליון שקל. המכרז הקודם נכשל בשל אי כדאיות כלכלית, אך לחצים פוליטיים אילצו את האוצר לפרסם את המכרז מחדש

החשב הכללי באוצר יפרסם היום (א') את מסמכי המכרז לתכנון, הקמה, מימון והפעלה של בית חולים באשדוד, הכולל מענק הקמה של המדינה בסך 130 מיליון שקל. מתן המענק כפוף לעמידת הזכיין בתנאים שייקבעו מראש.

 

שלוש קבוצות שעברו את שלב המיון המוקדם הוזמנו להגיש את הצעותיהן - אסותא מרכזים רפואיים, המכון למידע רפואי מור, ועמותה בשם קריה רפואית אשדוד. מנהל מקרקעי ישראל יחכיר לזכיין שטח בן 70 דונם במזרח העיר.

 

זהו המכרז השני שמפרסם האוצר להקמת בית החולים בעשור האחרון, לאחר כישלונו של המכרז הראשון בגלל אי כדאיות כלכלית, למרות הפיתוי שהוצע בשעתו לזכיין להקים ולהפעיל בצמוד לבית החולים שטחים מסחריים.

 

הניסיון השני, כמו הראשון, נעשה עקב לחצים פוליטיים, למרות ההתנגדות המקצועית בממשלה. באוצר וגם גורמים במשרד הבריאות, חזרו וטענו שאין הצדקה להקמת בית חולים שלישי באשדוד, בין בתי החולים הממשלתי באשקלון ושל קופ"ח כללית ברחובות.

 

העולים מרוסיה וחסידי גור לוחצים 

את הלחצים שהולידו את הניסיון השני הובילו מאשדוד ובכנסת הח"כים סופה לנדבר (ישראל ביתנו), תושבת העיר, ויעקב ליצמן (יהדות התורה). ליצמן הפעיל את השפעתו כשהיה יו"ר ועדת הכספים. לנדבר עשתה זאת דרך הוועדה לפניות הציבור בראשותה.

 

לשתי הסיעות תומכים רבים באשדוד מקרב העולים מרוסיה וחסידות גור החרדית אשר ליצמן הוא אחד מראשיה. החרדים עומדים מאחורי הקבוצה המקומית שהתמודדה בשלב המוקדם של המכרז.

 

הקמת בית החולים מעוגנת בהצעת חוק פרטית של לנדבר שעברה בראשית העשור, הודות לאותם לחצים, להם היו שותפים חלק מפרנסי העיר, בניגוד לעמדת הממשלה. פעמיים ניסה האוצר לבטל את החוק הפרטי דרך חוק ההסדרים, כולל בטיוטת החוק שהתקבל לאחרונה, אך נאלץ לסגת בגלל אותו הלחץ.

 

האוצר דחה את ההחלטה על פרסום המכרז עד לאחר הבחירות. לאור התוצאות והרכב הממשלה לא היה מנוס מהמכרז, וגם מהצעת מענק ההקמה שלא נכללה במכרז הקודם. כל זה עקב עליית כוחה של ישראל ביתנו וכניסתה של לנדבר לממשלה כשרת הקליטה, ומינויו של ליצמן לסגן שר הבריאות.

 

המועד האחרון שנקבע במכרז להגשת ההצעות נקבע ל-17 בנובמבר, בעוד 3 חודשים. הזכיין יידרש להפעיל את בית החולים בתוך 5 שנים מקבלת אישור ההקמה, במתכונת ציבורית, כפוף לתקני משרד הבריאות.

 

מתכונת זו, בדומה לקיים במרכזים הרפואיים של הדסה ושערי צדק בירושלים, תאפשר גם למפעילי בית החולים באשדוד להציע שירותים רפואיים פרטיים בהיקף של עד 25% מהכנסתם השנתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה למען הקמת בית החולים
צילום: לימור אדרי
מומלצים