שתף קטע נבחר

הביוב זרם לחוף; עיריית בת-ים תזומן לשימוע

דווקא בשיאה של עונת הרחצה גרמה תקלת ביוב לזיהום ולסגירה של שני חופים בבת-ים; חוף שלישי נסגר בגלל זיהום חיידקי; גם לפני ארבעה חודשים אירעה תקלת ביוב, ואשתקד היו עוד שני מקרים דומים. במשרד להגנת הסביבה החליטו להקשיח עמדות: העירייה נקנסה והמנכ"ל זומן לשימוע ויידרש לתת הסברים

דווקא בשיאה של עונת הרחצה, רגע לפני שהתלמידים מחליפים את החוף בספסל הלימודים, תקלה במערכת הביוב זיהמה שני חופים בבת-ים: החוף לדוגמה וחוף ריביירה. ביום חמישי האחרון הודיע משרד הבריאות כי הרחצה בשני החופים אסורה. היום (ב') הודיע המשרד על עוד חוף שנאסר לרחצה - חוף הסלע שבמימיו התגלה זיהום חיידקי.

 

זו אינה הפעם הראשונה השנה שחופים בבת-ים נסגרים בגלל גלישת ביוב. תקלה דומה אירעה באפריל ובגללה סגר משרד הבריאות את חופי העיר לשישה ימים. על רקע שני האירועים הללו - ומספר אירועים קודמים - החליט המשרד להגנת הסביבה לנקוט בצעד חריף.

 

ל-ynet נודע כי לצד קנס בגובה 4,000 שקל זימן המשרד את מנכ"ל העירייה לשימוע, בו יידרש לתת הסברים לתקלות החוזרות. בזימון ששלח ראש אגף ים וחופים רני עמיר לעירייה נכתב כי מראשית שנת 2008 ועד סוף השבוע האחרון נרשמו ארבעה אירועים במהלכם גלש ביוב לחופי בת-ים, והרחצה בהם נאסרה.

 

"במקרה של בת ים מדובר בתקלות חוזרות ונשנות במערכת הביוב, וכבר בשנת 2005 נערך שימוע לראש העירייה בנושא", אמר עמיר ל-ynet. הוא ציין עם זאת כי לאחר השימוע הקודם הורגש שיפור באופן הטיפול של העירייה במערכת הביוב והוכנה תוכנית לשדרוג תשתיות הביוב בעיר. "ייאמר לזכותם שהם התחילו לעשות, אבל נראה שזה לא נעשה בקצב הראוי שכן התקלות נמשכות".

 

לדבריו, בשימוע הנוכחי יידרש נציג העירייה להסביר את ריבוי התקלות. "הפעם הוא יידרש לספק הסברים, אבל בפעם הבאה שתהיה תקלת ביוב - אנו נפתח בהליך פלילי כנגד העירייה", אמר עמיר.

 

עיקר הזיהום מביוב - בנחלים 

לא רק במשרד להגנת הסביבה דורשים תשובות מעיריית בת-ים. עו"ד שחר ברייננברג מעמותת "צלול", שיגר לאחרונה גם הוא מכתב לראש העיר שלמה לחיאני והזכיר לו שהזרמת ביוב לים היא לא רק עבירה על החוק, אלא גם "פוגעת פגיעה אנושה בסביבה הימית, מסכנת את בריאות הציבור ולמעשה הופכת אותו לקורבן, קל וחומר כאשר התקלה מתרחשת בעיצומה של עונת הרחצה ומהלך חופשת הקיץ".

 

ברייננברג פרט שורה של תקלות שאירעו במערכת הביוב העירונית בשלוש השנים האחרונות, והובילו בכל פעם לסגירת החופים לרחצה. כך למשל בחודש נובמבר 2007, אז נסגר חוף טובגו, וכאמור בשנת 2008 - אז אסר משרד הבריאות על הרחצה בחופי העיר במספר הזדמנויות. 

 

הרושם של האירוע האחרון מעיב מעט על הנתונים האופטימיים שמספק אגף ים וחופים. על פי הנתונים, השנה היו "רק" חמישה אירועי הגלשת ביוב לחופי ישראל לעומת 12 בשנת 2008. עם זאת, באגף מציינים כי הזיהום העיקרי מביוב נגרם דווקא לנחלים ולא לחופים. אשתקד למשל, נרשמו במשרד 125 אירועי הגלשת ביוב לנחלים.

 

עיריית בת-ים: שידרגנו את הצנרת הישנה

מעיריית בת-ים נמסר בתגובה: "... הנהלת העיר, עם כניסתה לכהונתה הראשונה לפני כחמש וחצי שנים, מצאה מערכת ביוב אשר מרביתה הוקמה עוד בשנת 1948, והחלקים החדשים שלה - דוגמת מכון השאיבה המרכזי - הוקמו בשנת 1972. בהחלטה חסרת תקדים בהיקפה השקיעה העירייה בחמש השנים האחרונות כ-40 מיליון שקלים לשדרוג ושיפור תחזוקת מערכת המים, השפכים, הביוב ותחנות השאיבה בעיר, כדי להתאימן לצריכה ההולכת וגוברת. עבודות אלה צמצמו באופן ניכר את התקלות במערכת הביוב שבגינן נגרמת הזרמת הביוב לים.

 

"מה-1 ביולי קיבל לידיו תאגיד המים והביוב 'מי בת-ים', את האחריות השוטפת על ניהול משק המים והביוב של העיר בת-ים. יחד עם זאת, עיריית בת-ים תמשיך לעמוד בקשר שוטף עם התאגיד לקידום איכות המים בעיר...".

 

בנוגע לטענות עמותת "צלול" נמסר: "עיריית בת-ים מעריכה רבות את פעילותה של עמותת 'צלול' לטובת איכות החיים של תושבי ישראל. צר לנו כי הפעם בחרה העמותה להסיק מסקנות מוטעות שאין בינן לבין העובדות דבר, ובמקום לחזק את עיריית בת-ים על פעילותה בחרה לנגח אותה, בעוד העירייה עסוקה בשיקום תשתיות הביוב בעיר למען תושבי ישראל בהווה ובעתיד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף אסור לרחצה בבת-ים
צילום: ריבי פרידמן
מומלצים