ארוחה 5 כוכבים: מסעדות במלונות
תשכחו לרגע מהתדמית השלילית ותנו צ'אנס גם בארץ, מתברר, יש מסעדות שמצליחות לייצר אוכל משובח בלי להתלונן על שמירת הכשרות שרית סרדס-טרוטינו עם מדגם מייצג

אוליב ליף, שרתון, תל-אביב

מי שמחפש ארוחה כשרה ואלגנטית מול חופי הים התיכון, מוזמן למלון שרתון התל-אביבי. השירות לפי כל כללי הטקס, מה שהופך את העסק לייצוגי במיוחד עבור אורחים מחו"ל או במקרה של אירועים מיוחדים, והאוכל - הו האוכל! השף צ'רלי פדידה, דור שלישי למשפחת שפים, מייצר אוכל שמח, בפרזנטציות מקסימות ובשילובים ים-תיכוניים מעניינים. בתפריט שלו יש קריצות למנות לבנוניות, טורקיות, יווניות, ספרדיות ומרוקאיות, כשהכל מדלג באלגנטיות מעל משוכות הכשרות. שקדי עגל צלויים עם תבשיל כרישה בחלב קוקוס, טונה אדומה על טבולה חמצמצה, צלע עגל חלב על ריזוטו סלק אדמדם, ועוד יצירות מצוינות.

 

‭,Olive Leaf‬ מלון שרתון, הירקון ‭,115‬ תל אביב. ‭.03-5219300‬ כשר. מחיר ארוחה בממוצע: מנות ראשונות ‭40-75‬ שקל, עיקריות ‭55-175‬ שקל.

 

הקומה ה‭11-‬, קראון פלאזה סיטי סנטר, עזריאלי

לא מן הנמנע שתראו פה על בסיס קבוע את שחקני נבחרת ישראל בכדורגל, ראשי המשק, ומדי פעם גם את ראש הממשלה בנימין נתניהו. הרבה כסף הושקע בעיצוב המסעדה, אם כי הכיסאות שנבחרו לבסוף מעניקים תחושת קפטריה, וחבל. כך או כך, התפריט משלב בופה ארוחת בוקר סופר מגוון, איכותי ורב היקף, ובצהריים ובערב סושי לא רע בכלל, לפרקים אפילו מצוין, עם בשרים אימתניים.

 

הקומה ה-‭,11‬ מגדלי עזריאלי (המגדל המרובע), ת"א. 03-7774067. כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ראשונות ‭42-79‬ שקל, עיקריות ‭68-220‬ שקל.

 

לה רג'אנס, מלון קינג דיוויד, ירושלים

אם בא לכם להרגיש נשיאותיים לערב אחד, גשו ללה רג'אנס בקינג דיוויד. אם שועי עולם וראשי מדינות יכולים,

גם לכם מגיע. מהמרפסת תוכלו להשקיף על החצר והבריכה ששופצו לא מכבר ולהתענג על ארוחת טעימות מרתקת של השף הצעיר דודו ביטון. הוא רק בן ‭,25‬ אבל עם קילומטראז' רב שנים ומרשים במטבחים שונים בעולם. ביטון מבשל ארוחת 13 מנות קטנות ומורכבות מאוד, המוכיחות וירטואוזיות בטכניקות מסובכות: שקדי עגל עם קונפי חלמון ורטטוי פטריות, נוגטין כבד אווז עם ג'לי תפוזים וציר אווז, דפי מולארד לצד רביולי ג'לי יין מוסקט, מקרונים של פיסטוק ופירות יער. רק קחו את הזמן, כי זה עלול להימשך זמן לא קצר.

 

לה רג'אנס, מלון קינג דיוויד, דוד המלך ‭,23‬ ירושלים. 02-6208795, 02-6208888. כשר. מחיר ממוצע לארוחה: 350 שקל לארוחת טעימות.

 

פרימוורה, פלאזה, ירושלים

פרימוורה, מול חומות העיר העתיקה ומגדל דוד בירושלים, היא מה שמכונה "מסעדה חלבית-דגים‭,"‬ שאת התפריט שלה הרכיב השף שלום קדוש, האפיפיור של עולם הקולינריה הישראלי. קדוש הוא שף מוערך ועטור פרסים, עם בערך אלפיים שנות ותק בפלאזה. הוא העמיד דורות של שפים צעירים, ומשייט בכל העולם וקונה לנו ידידים קולינריים על פני הגלובוס, כולל פיתוח סחבקייה עם מגה-שפים כמו ז'ואל רובושון. זה השף שנושא בגאווה וללא רגשי נחיתות את כתר הבישול הכשר. בפרימוורה יש מנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי, כמו אנטיפסטי, ברוסקטה וקפרזה, בשילוב מנות ים-תיכוניות כמו פסטיה מקציצות דג עם לבבות ארטישוק. המחירים דווקא סבירים למדי, ובצהריים אפילו מוצעת עסקית משתלמת של מנה ראשונה, עיקרית ושתייה ב‭65-‬ שקל בלבד.

 

פרימוורה, מלון פלאזה, קינג ג'ורג' ‭,47‬ ירושלים. 02-6298691, 02-6298666. כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ראשונות ‭45-58‬ שקל, עיקריות ‭95-130‬ שקל.

 

סקאלה, מצודת דוד, ירושלים

השף אורן ירושלמי, שהיה בעבר הסושף של מאיר אדוני, ממשיך את דרכו ומגיש פה מנות מרהיבות ועדינות שגם בתל-אביב לא פשוט למצוא. שווה לבוא במיוחד, בשביל האוכל המקסים. במנות הקיץ אפשר למצוא גוון קליל יותר, עם שימוש נדיב בשמן זית, ירקות ופירות. טונה צרובה עם עגבניות תמר צלויות בפפריקה מעושנת, ניוקי עם אפונת שלג, שעועית ירוקה ושום, ולקינוח קרם לימון ופירות יער.

 

סקאלה, מלון מצודת דוד, המלך דוד ‭,7‬ ירושלים, 6212030-‭.02‬  כשר. מחיר ארוחה בממוצע: מ‭48-‬ עד 125 שקלים, אין חלוקה לראשונות ועיקריות.

 

ראנץ' האוס, ישרוטל, ים המלח

מציעה מנות למקצוענים שמבינים בבשר, ובמידות גדולות. התעלמו ממנות הפתיחה ולכו ישר על הדבר האמיתי: צלע בקר עם עצם ששוקלת 800 גרם, ספריבס בקר מושחמות במשקל זהה, ריב איי או פריים ריב צלוי. הכינו את הטוחנות.

 

ראנץ' האוס, חוף עין בוקק, 08-6689609. כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ראשונות ‭30-62‬ שקל, עיקריות ‭83-208‬ שקל.

 

יאקימונו, מלון הילטון מלכת שבא, אילת

היא אמנם לא זוהרת כמו סניף האם התל-אביבי שלה, בשדרות רוטשילד, אבל למסעדת יאקימונו בהילטון מלכת שבא יש נכס לא פחות ואולי אף הרבה יותר מוצלח: נוף מרהיב של ים סוף בכחול עמוק, הנשקף מהקומה ה‭.12-‬

 

כך או כך, זה המקום שמוכיח שאפשר לעשות סושי כשר ברמה גבוהה, ולחגוג עם דגים שמשגיחי הכשרות מאשרים: לוקוס, טונה אדומה, סלמון, מוסר, דניס ואינטיאס. יש פה מבחר נאה של סשימי טרי שבטריים, קונוסים פריכים, שיפודוני יקיטורי של דג, עוף ובשר, וגם מנות טמפורה ואטריות. חומרי הגלם מעולים, הכל מוקפד, ולמרבה הצער - גם יקר.

 

יאקימונו, הילטון מלכת שבא, החוף הצפוני, אילת. 6306793-‭.08‬ כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ‭45-70‬ שקל לסושי, ‭70-95‬ למנות טפניאקי, ‭45-85‬ למנות חמות.

 

וונגס גריל, ישרוטל רויאל ביץ‭,'‬ אילת

אם היינו בראשית שנות האלפיים, היינו מגדירים אותה כמסעדת פיוז'ן. היום אפשר לומר על וונגס גריל שהיא מסעדה פאן-אסייתית, המשלבת אלמנטים מהמזרח הרחוק עם עליזות קליפורנית.

 

כלומר: הרבה רטבים מתקתקים ופירות. התפריט מדלג בחינניות בין סגנונות אסייתיים. מומלץ במיוחד: סלמון במשרה מייפל-מיסו, ברווז צלוי בציר ברווז ופסיפלורה, ומנה חמודה של קרפ ירוק ממולא בקונפי ברווז. היתרון: למרות שהמנות נדיבות מאוד, לא תצאו בתחושה שאתם מפוצצים.

 

וונגס גריל, טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת. 6368989-‭.08‬ כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ראשונות ‭,30-98‬ עיקריות ‭77-95‬ שקל.

 

המטבח, ארמונות הרודס, אילת

לזוכה בריאליטי "המטבח‭,"‬ השף סהר רפאל, ניתנה כפרס ראשון מסעדה בארמונות הרודס באילת. רפאל הוא שף עסוק, יש לו עוד שתי מסעדות בדרום הארץ. מצד שני, המטבח מוציא מנות לא רעות גם בהיעדרו: צלעות טלה במילוי דבלים ותמרים, טורטליני חציל, רביולי שקדי עגל על פטריות פורטובלו וארטישוק, ועוד.

 

העיצוב בהיר ונקי, רטרואי מודרני, והקטע הוא שכמו בתוכנית הטלוויזיה, גם פה יש מצלמות שמתעדות ומעבירות בשידור חי את העבודה במטבח.

 

המטבח, טיילת הרודס, מתחם הקארדו, החוף הצפוני, אילת, 6380083-‭.08‬‬ כשר. מחיר ארוחה בממוצע: ראשונות ‭28-89‬ שקל, עיקריות ‭42-119‬ שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ארוחה 5 כוכבים: מסעדות במלונות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סקירה
    לסעוד בחברת שועי עולם. קינג דיוויד
    צילום: עטא עוויסאת
    צילום: ג'ו קוט
    להמשיך את הריאליטי. הרודס
    צילום: ג'ו קוט
    ynet ספיישל