בשני צבעים: גראטן בציפוי גבינת עזים
פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטות, אפויות בשמנת מתוקה ומוצפות בגבינת עזים רכה ונמסה - תענוג מושלם כתוספת או כמנה עיקרית
גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזים
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 בטטות גדולות
מלח ופלפל לבן גרוס
2 מכלי שמנת מתוקה
1 גליל גבינת עזים (כמו פרומעז)
מעט חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או דסקית הפריסה של מעבד מזון. מניחים בקערה, ממליחים ומפלפלים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מלבנית בגודל 28X22 ס"מ.
- מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה לאורך התבנית כשהן חופפות אחת לשנייה - כמו רעפים. ממשיכים בשורה של פרוסות בטטה וחוזרים על התהליך עד מילוי התבנית.
- יוצקים את השמנת המתוקה על הפרוסות, מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך שעה עד שכל השמנת נספגת.
- פורסים את הגבינה לפרוסות דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את עיגולי הגבינה על פני המאפה ומחזירים לתנור לאפייה של כרבע שעה, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
מומלצים