שתף קטע נבחר

בשני צבעים: גראטן בציפוי גבינת עזים

פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטות, אפויות בשמנת מתוקה ומוצפות בגבינת עזים רכה ונמסה - תענוג מושלם כתוספת או כמנה עיקרית

גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזים

המרכיבים: 

5 תפוחי אדמה בינוניים

3 בטטות גדולות

מלח ופלפל לבן גרוס

2 מכלי שמנת מתוקה 

1 גליל גבינת עזים (כמו פרומעז)

מעט חמאה לשימון התבנית


 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או דסקית הפריסה של מעבד מזון. מניחים בקערה, ממליחים ומפלפלים היטב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מלבנית בגודל 28X22 ס"מ.
  3. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה לאורך התבנית כשהן חופפות אחת לשנייה - כמו רעפים. ממשיכים בשורה של פרוסות בטטה וחוזרים על התהליך עד מילוי התבנית.
  4. יוצקים את השמנת המתוקה על הפרוסות, מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך שעה עד שכל השמנת נספגת.
  5. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את עיגולי הגבינה על פני המאפה ומחזירים לתנור לאפייה של כרבע שעה, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צילום: יעל גרטי
מומלצים