שתף קטע נבחר

10 עצות לצילום ילדים ותינוקות

החגים הם הזדמנות מצוינת לצלם את הילדים. והרבה. לפעמים טיפ אחד קטן בצילום יכול לשדרג המון את צילום ילדינו. הנה כמה עצות, לפני שאתם מתחילים להקליק. חג שמח

אתם מצלמים, מצלמים ומצלמים, אבל איכשהו, התמונות לא יוצאות מדהימות. משהו תמיד טיפה מתפספס. איך זה שאצל צלמים מקצועיים ילדים פשוט הופכים להיראות כמו דוגמנים מקצועים? מה הם עושים שאנחנו לא? לפעמים מדובר בשינוי ממש קטן, בתשומת לב קטנה - שתהפוך את התגובה מ"איזה ילד חמוד" ל"ואוו, מדהים".  

 

1. צילום בגובה העיניים

ראשון וחשוב: לצלם את הילד בגובה העיניים. כלומר, גם אם זה גורם לנו להתכופף ואולי אפילו להשתרע על הרצפה – זה מה שנעשה.


 שגיא - מימין בגובה העיניים ומשמאל בגובה הצלם

 

2. העדשה

חשוב להשתמש בעדשת טלה (טלסקופית) ולא בעדשה רחבה. נצלם את הילד או התינוק מרחוק ונתקרב אליהם בעזרת הזום שלנו. ככה לא נפריע לו לשחק ולא "נתקע" לו לפני העיניים. כשהוא יהיה שקוע במשחק, נוכל להוציא תמונות מוצלחות מבלי למשוך תשומת לב רבה מדי ובלי לקבל חיוכים מאולצים.


 אור, מימין בעדשת טלה ומשמאל בעדשה רחבה

 

3. סבלנות

טיפ זה מתחבר ישירות לטיפ הקודם: אחרי שהתרחקנו מהילד והתקרבנו אליו בעזרת הזום, נהיה סבלניים עם הצילום. נחכה לרגע הנכון ואז, אם נרצה שהמבט שלו או שלה יהיה לכווננו, פשוט נקרא "יונתן מתוק", הוא ירים את הראש ואז נצלם.

 

4. אוירה

לא חייבים שהמקסים שלנו יתפוס את מרכז התמונה. יהיה נכון יותר לבנות קומפוזיציה פשוטה בה הילד בצד אחד של התמונה ובשאר הפריים המקום, האוירה.

 

5. תזמון

שעות הצילום המועדפות עלינו תהיינה או שעות הבוקר או שעות אחה"צ. ננסה להימנע מצילום בצהריים כשהשמש חזקה והצללים כהים. אם בכל זאת מצלמים בצהריים מומלץ להשתמש במבזק (פלאש בלעז), כדי שההצללות יתמלאו קצת בעזרתו.


 גל בצהריים. מימין: בתוספת פלאש

 

6. איפה השמש?

שוב בהקשר לטיפ הקודם. בניגוד להרגל שאומר לא לצלם מול השמש, בתמונות בהן הצלם נעמד עם הגב לשמש - הדוגמנים שלנו נאלצים לצמצם עיניהם כדי לא להסתנוור(ואז מקבלים בתמונה במקום את החמודי שלנו, חמודי סיני). לכן ננסה לצלם במצב בו השמש בצד ואם אין ברירה אפשר לצלם גם מול השמש, אבל להצליל את העדשה כדי למנוע סינוור.


 לפעמים מותר גם מול השמש

 

7. לא לחתוך

כשמצלמים את הצאצאים שלנו, אנא שימו לב לא לחתוך את הידיים מהתמונה בצורה חדה. זה יכול לגרום לתחושה לא נעימה. עדיף להראות את הידיים בשלמותן או לא להראות אותן בכלל.


 הסיבה שלא קוטעים ידיים

 

8. מהירות

לילדים יש את התכונה המעצבנת להתרוצץ (זה עובר להם בגיל ההתבגרות ואולי מעט קודם), לכן אני ממליצה לצלם במהירות תריס מהירה. לאלו שאין להם מושג מה אמרתי כרגע, שימו לב: יש לכם במצלמה ציור של איש רץ. זה המצב המועדף לצילום ילדים בפעילות שהיא אינה משחק מחשב (ספורט כלשהו, למשל).

 

9. פחות "רעש"

הפחיתו את ה"רעש" מאחורי הילדים. צלמו אותם ברקע שקט, כדי להבליט אותם על פני הרקע.

 

10. בלי חוקים

הטיפ הכי חשוב: חוקים נועדו לשבור אותם וכך גם טיפים אלו נועדו לעזור לכם, אבל אם תצלמו הרבה את הבונבונים שלכם, תצליחו להוציא תמונה או שתיים מוצלחות. ואולי גם הרבה יותר.

 

בהצלחה וצלמו הרבה.

 

  • צילמה וכתבה איה בן-עזרי, צלמת מקצועית ומנחת סדנאות צילום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יונתן בגובה העיניים, עדשת טלה ורקע מטושטש
צילום: איה בן-עזרי
מומלצים