שתף קטע נבחר

נוער ירושלמי פועל להנגשת כספומטים לעיוורים

'כספומטים לרואים בלבד' היא כתבה מתוך סדרת כתבות שערכה קבוצת נוער ירושלמית המשתמשת בדוקו-אקטיביזם במטרה להביא לשינוי חברתי. "העובדה שאנו יודעים ששעות של טלפונים, צילומים עריכות, פגישות בעירייה וכו', לא היו לחינם, היא משמחת ובעיקר מחזקת אותנו להמשיך הלאה ולפעול למען הקהילה והצדק החברתי". הנוער לכאן

קבוצת נוער אק TV היא קבוצת נוער הפועלת במנהל קהילתי גינות העיר בירושלים ושואפת לשינוי חברתי באמצעות דוקו-אקטיביזם. הקבוצה הכוללת 12 בני נוער חילונים ודתיים בכיתות ט'-י' התלוותה לעיוור בנסיונותיו לקיים פעולה הנראית כמובנת מאליה - משיכת כסף מכספומט.  

 

משיכת כסף במכשיר כספומט היא פעולה יומיומית לאדם רואה אבל בשביל אדם עיוור מודבר בתהליך לא פשוט. "הקבוצה ערכה תחקיר ומצאה שישנם מספר כספומטים שמותאמים לעיוורים וללקויי ראייה אך לא במיקומים המתאימים (למשל סמוך למרכז לעיוור בכניסה לעיר) ולא בכמויות הנחוצות" מסבירה יהלי בן עמי- מנהלת יחידת נוער במנהל קהילתי-גינות העיר, שעבדה עם בני הנוער,  "הנערות הנערים עם ציוד הצילום וההקלטה שברשותם, התלוו לעיוור בכדי לחוש כמה שיותר מקרוב בצורך בכספומט ולאחר שהבינה את המצב לאשורו פנתה לקבל תגובות מהבנקים השונים בדומה לכל עיתונאי בכלי תקשורת אחר".

 

תמונת המצב העגומה שעלתה מהסרט הראתה כי פרט לבנק דיסקונט, בו ישנם 12

כספומטים מונגשים בבירה, ברוב הבנקים לא קיימים כספומטים מונגשים כלל. בסרט סוכמו תגובות דוברי הבנקים השונים, הטוענים ש"מדובר בנושא חשוב וההנגשה בטיפול". בני הנוער הבטיחו להמשיך לעקוב ואם יהיה צורך, להיאבק יחד עם אוכלוסיית העיוורים. 

 

הקבוצה, הממומנת על ידי הקרן לירושלים ומהווה חלק מתוכנית עמ"ן – עיר מתנדבת נוער, כבר הצליחה בעבר להביא לשינוי בהנגשת הנכים בקניון ממילא החדש. השנה היא  פועלת גם בנושאים הקשורים לאיכות הסביבה  ויזמה הכנסת מערכות מיחזור מים לבתי ספר בעיר באמצעות תכנית של איסוף ושימוש במי-גשמים, שיגבירו את מודעות התלמידים לנושא.

 

הרעיון שיזמו הוא הצבת מכלים גדולים שמתקשרים לצנרת ומטרתם לאגור מי גשמים על גג בית הספר, שינוצלו לתפעול מערכת הניאגרה, השקיה, תחזוקה וכדומה. שלושה בתי ספר ירושלמים – תיכון תל"י בית חינוך, תיכון הרטמן והתיכון לאומנויות כבר נרתמו לפרויקט.

 

מתחקיר שערכה גילתה הקבוצה כי בעוד בתל-אביב ישנן מעל ארבעים גינות איתן ניתן להגיע עם כלב, בירושלים שתי גינות כלבים בלבד, ועתה הם פועלים במרץ ליצירת לשינוי  בשאיפה לגרום לעיריית ירושלים לעשות מעשה ולהקים גינות כלבים נוספות.

 

"הרעיון 'תפס' אותנו בשל חוסר הצדק הנעשה בירושלים עם הכלבים ובעליהם,

במיוחד ביחס לערים אחרות. אנו שמחים להכריז, שאם תלכו לגן סן-סימון יחד עם כלבכם, תוכלו, בחלקה מיוחדת המותאמת לכך, לשחרר את הכלב ולתת לו את החופש לו הוא זקוק וראוי.

 

אנו יוצאים מכאן, עם הרגשה של סיפוק, העובדה שאנו מסתכלים אחורה ויודעים ששעות של טלפונים, צילומים עריכות, פגישות בעירייה וכו', לא היו לחינם היא משמחת ובעיקר מחזקת אותנו להמשיך הלאה ולפעול למען הקהילה ולמען הצדק החברתי".  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים