שתף קטע נבחר

חקירה בין לאומית לספינה הרוסית ש"נעלמה"

מלטה, שוויץ, פינלנד, אסטוניה ולטביה יקימו צוות חקירה משותף לבדיקת נסיבות חטיפת האונייה "ארקטיק סי", שנעלמה במהלך החודש הקודם. ההעלמות, החטיפה, והתפיסה שכנראה בוימה על ידי הצי הרוסי - כל אלו יצרו שמועות רבות בנוגע למה שנשאה הספינה ולאן פניה היו מועדות

אחרי אין-ספור שמועות ודיווחים אודות הספינה הרוסית שנעלמה בלב ים, כעת מגיע שלב החקירה. סוכנות הידיעות הרוסית דיווחה כי צוות חקירה מיוחד הכולל נציגים של חמש מדינות יחקור את נסיבות חטיפתה של ה"ארקטיק סי".

 

ועד חקירה בפרשה שהוקם בפרקליטות המדינה במוסקבה מסר כי המדינות שייקחו חלק בחקירה הינן מלטה, שוויץ, פינלנד, אסטוניה ולטביה.

 

נציגי פינלנד, שווייץ ואסטוניה המנהלות חקירה פלילית בנושא ההשתלטות

על האונייה, נפגשו אתמול (יום ה') במוסקבה ודנו במצב שנוצר סביב היעלמותה, ובין היתר תכננו את המשך החקירה המשותפת. על-פי החקירה הרשמית, על האונייה השתלטו שמונה אזרחי אסטוניה, לטביה ורוסיה, והיא שוחררה על ידי אוניית חיל הים הרוסי מבלי שנורתה ולו ירייה אחת.

 

אולם גורמים רבים טענו בשבועות האחרונים כי גרסה רשמית זו של רוסיה מסתירה בחובה אמת אחרת. על פי הפרסום האחרון בפרשה, נוצר הרושם שהקרמלין מחריף את מאמציו להשתיק את הפרסומים סביב הסיפור - שהגיעו לשיאם בחשיפת ynet, לפיה כוחות הביטחון הרוסים הם שחטפו את האונייה, כדי לסכל עסקת מכירת טילים מגורמים פרטיים ברוסיה למדינה מזרח-תיכונית עלומה, כנראה איראן.

 

מנגד, יש שקשרו את המוסד הישראלי לפרשה. האדמירל טרמו קוטס, הממונה במטה נאט"ו על מעקב אחר פיראטיות ימית,

 העריך בראיון ל"טיים" כי הספינה הובילה בהסתר טילים שיועדו לאיראן או לסוריה - סיבה הגיונית לדעתו להניח, כי ישראל מעורבת בדרך זו או אחרת בפרשה.

 

שלשום דווח כי מיכאיל ויוטנקו, עורכו של מגזין הימאות המקוון "סובפראכט", אולץ לעזוב את רוסיה כדי להימנע ממעצר - או אולי אף מחיסול. האתר שוויוטנקו עורך היה אחד מכלי התקשורת שדיווחו כי הספינה - שבאופן רשמי נשאה מטען של עץ - הכילה למעשה אמצעי לחימה מוברחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד ה"פיראטים" נעצר. כתבי אישום הוגשו
צילום: AFP
מומלצים