שתף קטע נבחר

הלך לעולמו העיתונאי דני בלוך

עורך העיתון "דבר" בשנות ה-90 התמוטט בדרכו לשידור ברשת א' של קול ישראל בתל אביב. הוא היה בן 68 במותו

העיתונאי הוותיק דני בלוך התמוטט הבוקר (ו') בדרכו לשידור ברשת א' של קול ישראל בתל אביב. צוות מד"א שהגיע למקום ביצע ניסיונות החייאה ולאחר שנשימתו יוצבה פונה לבית החולים "איכילוב", שם נפטר. בלוך היה בן 68 במותו והותיר אחריו את רעייתו פיליס ובניהם. הלווייתו תהיה ביום א' ב-13:30 בבית העלמין החדש פרדס חיים בכפר סבא. ב-11 בבוקר יוצב ארונו בבית אגודת העיתונאים בתל-אביב, בית סוקולוב, והקהל יוכל לעבור על פני הארון עד 12.

 

"הזעיקו אותי לרדיו ושם ראיתי את דני שרוע על הרצפה בחצר הפנימית. זה היה נורא ואיום", מספר יואב גינאי כשהוא עדיין מתקשה לעכל את הבשורה. גינאי, מנחה תכנית התרבות "מה יהיה" ברשת ב', אירח את בלוך באופן קבוע כמבקר תרבות ובעיקר מוזיקה קלאסית כמעט מתחילת עליית התכנית. "דני הוא איש מקסים עם לב רך וטוב שתמיד פירגן. היה לו קשה להיות מבקר קשוח בדיוק מהסיבה הזו".

 

גינאי הוסיף: "אני מכיר אותו יותר מעשרים שנה, עוד בתקופה שהיה כתב מדיני של עיתון 'דבר' ומאוחר יותר כשהתמנה לעורך העיתון. החיבור בינינו היה בתחום המוזיקה הקלאסית. הוא היה שוחר גדול של תרבות ועם ידע עצום בתחום המוזיקה הקלאסית על כל גווניה. הוא הכיר את כל התזמורות, ידע בעל פה מי ניגן עם מי, הכיר הקלטות, אמנים, פשוט חי את התחום הזה.

 

"אהבתי אותו מאוד. הוא היה איש תרבות ממדרגה ראשונה, מעודכן בכל, מתיאטרון ומחול ועד למוזיקת פופ. צרכן תרבות רעב כל הזמן ואחד האנשים הרהוטים ביותר שהכרתי. זה נורא".

 

בתזמורת הפילהרמונית הישראלית המומים מהבשורה ומוסרים את תנחומיהם למשפחה. דוברת התזמורת דליה מרוז אמרה ל-ynet: "אנחנו כואבים את מותו של אדם דגול ועיתונאי ענק. דני בלוך היה מעורב בחיי הפילהרמונית מא' ועד ת', מדו ועד סי. אישיותו המלבבת, ידענותו בתחום המוזיקה ואהבתו האינסופית לתזמורת הפילהרמונית, לתרבות בכלל, טבעה חותם בחיינו ובחיי המוזיקה בישראל. נגני הפילהרמונית והנהלתה נדהמו ממותו הפתאומי. אנחנו מחזקים את המשפחה באבלה ושולחים את אהבתו אליהם".

 

אריה שקד, מנהל "קול ישראל", הביע צער רב על הליכתו בטרם עת: "דני בלוך עזב אותנו בעת שעסק באחד הדברים האהובים עליו והוא הקלטת תכנית רדיו. הוא הותיר אחריו דורות של עיתונאים שצמחו על ערכי חופש הביטוי והפתיחות גם לשונה. יהי זכרו ברוך".

 

ואלה תולדות

בלוך נולד ב-1941 בירושלים, ולאחר שירות צבאי בשורות הנח"ל החל לעבוד ב-1961 ב"קול ישראל" כעורך תכניות הנוער, כתב פרלמנטרי ועורך חדשות. ב-1965 החל לעבוד ככתב בעיתון "דבר" שנשלט בידי ההסתדרות. בין היתר כיסה את התחום הפרלמנטרי, המדיני, היה כתב לענייני מפלגות ופובליציסט. בלוך עבד בעיתון עשרות שנים וב-1991 התמנה לעורך האחראי, לצד העורך הראשי יורם פרי. הוא עבד בעיתון עד 1995, זמן קצר לפני שנסגר.

 

מאז פרישתו מעריכה, כתב בלוך טורים בנושאים שונים עבור ה"ג'רוזלם

פוסט". מאוחר יותר החל לפרסם מרשימותיו בבלוגים באינטרנט. מ-1994 שידר וערך תוכניות ברשת א' ושימש כמבקר המוזיקה הקלאסית ברדיו. גם פעילותו הציבורית לאורך השנים נגעה לתחומי התקשורת. בשנות ה-70 כיהן כשלוש שנים במליאת רשות השידור ולאחר מכן כחבר הוועד המנהל של הרשות. בשנות ה-90 היה חבר מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו.

 

ב-1976 התמודד בלוך עם טרגדיה משפחתית קשה. אמו, דורה, היתה בין נוסעי מטוס "אייר פראנס" שנחטף בידי מחבלים לאנטבה שבאוגנדה. האם פונתה לבית חולים מקומי לאחר שחשה ברע ובשל כך, כשהגיעו כוחות החילוץ לטרמינל שבו הוחזקו בני הערובה, היא לא נכחה במקום. דורה בלוך נרצחה בבית החולים לאחר שלשלטונות המקומיים נודע על חילוץ בני הערובה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלוך. "איש תרבות ממדרגה ראשונה"
צילום: לע"מ
לאתר ההטבות
מומלצים