שתף קטע נבחר

ועדה תבחן סוגיית גיוס בני משפחות שכולות לקרבי

בראש הוועדה יעמוד אלוף (במיל') עוזי דיין והיא תגיש את מסקנותיה עד סוף השנה. אם שכולה: "היה נורא לחתום על הטופס. שהמדינה והצבא ייקחו אחריות"

הוועדה לזכויות הילד בכנסת החליטה בצהריים (יום ד') להקים ועדה ציבורית שתבחן את סוגיית גיוסם של בני משפחות שכולות ליחידות הקרביות בצה"ל. זאת, בעקבות מותו הטראגי של סרן אסף רמון, בנו של האסטרונאוט הישראלי אילו רמון בתאונה אווירית. בראש הוועדה יעמוד אלוף (במיל') עוזי דיין והיא תגיש את מסקנותיה עד 31 בדצמבר.

 

במהלך הדיון הוצגו נתונים לפיהם בשנת 2008 מלאו 18 ל-202 בנים למשפחות שכולות, וכי בישראל חיים 905 יתומים של מערכת הביטחון.

 עוד נמסר כי נכון להיום נושא גיוסם ושיבוצם לשירות של בנים למשפחות שכולות, מוסדר באמצעות הוראות פנימיות של צה"ל ולא בחוק.

 

דוד מינץ, בנו של סא"ל מאיר מינץ שנהרג מירי חמושים ברצועת עזה ב-1993, עומד להתגייס בעוד כמה חודשים. מינץ' הופיע בפני הוועדה וסיפר על התלבטותו: "רציתי ללכת לגבעתי ושום דבר לא היה עוצר אותי, אבל אמא שלי היתה צריכה לחתום וזה יצר מתיחות גדולה בבית. אני לא זוכר מאבא שלי שום דבר, זה בן אדם שאני אוהב ושאני לא מכיר. אבל למנוע ממני ללכת לקרבי זה לא יפה".


"הבנתי שאני צריכה לחתום כדי שימשיך לישון בלילה" (צילום: גיל יוחנן)

 

אמו של מינץ, עדי, נכחה בדיון ואמרה: "זה התחיל מזה שהוא אמר - 'אם את אומרת לא, אני לא הולך' ואז הוא הפסיק לישון בלילות. הבנתי שכדי שהוא ימשיך לישון בלילה - אני צריכה לחתום. הרגע שבו צריך לחתום על הטופס היה נוראי. המדינה והצבא צריכים לקחת אחריות: אם הם מגייסים לצבא את הילדים, אז הם אלה שגם צריכים להחליט על-כך ולא ההורים.

 אם אתם חושבים שהילדים צריכים לשרת קחו את האחריות".  

 

יו"ר הוועדה, ח"כ דני דנון (ליכוד), אמר כי ישראל "משאירה את עניין החתימה על גבם של ההורים" וכי מדובר במצב "לא בריא שחייב להשתנות". נציג ארגון ההורים השכולים, אבי גור, אמר כי המערכת הצבאית צריכה להקשיב להורים ולילדים ואז להחליט בנוגע לגיוסם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עודי דיין. בראש הוועדה
צילום: ירון ברנר
על גב ההורים. דנון
צילום: דודי ועקנין
מומלצים