שתף קטע נבחר

מקבלי דמי אבטלה בארה"ב בשפל של 9 חודשים

משרד העבודה האמריקני דיווח כי מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ל-521 אלף. גם במספר הממשיכים לקבל דמי אבטלה נרשמה ירידה. בנוסף, דווח כי המכירות הקמעונאיות עלו בספטמבר, לראשונה מאז יולי 2008

מספר מקבלי דמי אבטלה חדשים בארה"ב צנח בשבוע שעבר לשפל של תשעה חודשים. כך לפי נתונים שפרסם אתמול (ה') משרד העבודה האמריקני, המצביעים על המשך ההתאוששות בשוק העבודה, למרות הנסיגה בספטמבר.

 

 

מהנתונים עולה כי מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה צנח בשבוע שעבר ב-33 אלף ל-521 אלף תביעות, הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת ינואר. אנליסטים צפו כי מספר התביעות החדשות יעמוד על 540 אלף. בשבוע הקודם עמד מספר התביעות החדשות על 551 אלף.

 

 

הממוצע של ארבעה שבועות, מדד יציב יותר של המגמה, ירד ב-9,000 ל-539,750 תביעות בשבוע שעבר, ירידה שבועית חמישית ברציפות.

 

מספר האנשים שממשיכים לקבל דמי אבטלה ירד ב-72 אלף ל-6.04 מיליון איש בשבוע שהסתיים ב-26 בספטמבר. ציפיות האנליסטים היו ל-6.1 מיליון איש. נתון זה רושם ירידה כבר שלושה שבועות ברציפות.

 

למרות הנתונים המעודדים, המעסיקים בארה"ב עדיין מהססים להגדיל את מצבת כוח האדם שלהם, ושיעור האבטלה צפוי להמשיך ולעלות גם בשנה הבאה.

 

בשבוע שעבר דיווח משרד העבודה כי המעסיקים פיטרו בספטמבר 263 אלף עובדים. שיעור האבטלה בארה"ב עלה ל-9.8% בחודש שעבר, לעומת 9.7% באוגוסט. מדובר בשיעור האבטלה הגבוה ביותר ב-26 שנה. המיתון הנוכחי הוביל לאובדן של 7.2 מיליון משרות בכלכלה האמריקנית.

 

 

הצרכנים חוזרים לקנות?

בדיווח נפרד מסר משרד המסחר האמריקני כי המכירות הקמעונאיות רשמו בספטמבר את העליה הראשונה מאז יולי 2008. מהנתונים עולה כי בחודש שעבר גדלו המכירות הקמעונאיות ב-0.1%, לעומת ירידה של 1% אשתקד. ביולי אשתקד נרשמה עלייה של 1.3% במכירות, ולאחר מכן החלה ירידה מתמשכת, שהגיעה לשפל בנובמבר אשתקד, אז צנחו המכירות הקמעונאיות ב-7.7%.

 

 עוד דווח כי העסקים צמצמו את המלאים שלהם ברמה הסיטונאית באוגוסט, זה החודש ה-12 ברציפות. כלכלנים מקווים כי העלייה במכירות תוביל עסקים להתחיל ולחדש את המלאים, דבר שיוביל להגדלת הייצור ולחיזוק הצמיחה הכלכלית.


פורסם לראשונה 08/10/2009 18:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיפור בשוק התעסוקה האמריקני
צילום: AFP
מומלצים