שתף קטע נבחר

ארה"ב שוקלת: מלחמה באל-קאעידה, לא בטליבאן

בכיר אמריקני אמר כי נשיא ארה"ב שוקל לאפשר לטליבאן לקחת חלק בממשל באפגניסטן ולהימנע משליחת תגבורת גדולה למדינה. זאת. כחלק מבחינת האסטרטגיה הכוללת למלחמה שציינה לפני כמה ימים את יום הולדתה השמיני

האם המלחמה באפגניסטן צפויה לעבור שינוי אסטרטגי נרחב? בכיר בממשל האמריקני אמר הלילה (יום ו') כי נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מוכן לקבל מעורבות של הטליבאן בעתידה הפוליטי של אפגניסטן, כדי למקד את המלחמה במדינה נגד ארגון אל-קאעידה. ההחלטה הסופית צפויה להתקבל עוד שבועיים.

 

לפי התכנית המתגבשת, אמורים כוחות נאט"ו וארה"ב באפגניסטן להעביר את עיקר תשומת הלב שלהם מלחימה בטליבאן, ללחימה בארגון שאחראי לפיגועי 11 בספטמבר.

 במקביל, שוקל ממשל אובמה את בקשת מפקדיו באפגניסטן לקבל תגבורת של 40 אלף חיילים.

 

מקורות בבית הלבן אמרו כי אובמה עדיין לא קיבל החלטה סופית בעניין האסטרטגיה החדשה באפגניסטן, אולם הוא ככל הנראה אינו צפוי לקבל את המלצתו של הגנרל סטנלי מקריסטל, מפקד כוחות נאט"ו באפגניסטן, במלואה. מקריסטל סבור כי אם לא יתוגבר מספר החיילים באפגניסטן באופן חד - עלולה המלחמה להגיע למצב שבו לא יוכלו בעלות הברית להגיע לניצחון בה.


חיילים אמריקנים באפגניסטן, השבוע (צילום: AP)

 

"אי אפשר לחסל את הטליבאן, מוכנים שישתתף בממשל"

הבכיר האמריקני גילה כי בכל מקרה לא יסכימו האמריקנים לחזרת הטליבאן לשלטון בבירה קאבול, אך יגבילו את מאמציהם להגנה על השלטון המרכזי מפני הקיצונים המוסלמים. לדבריו, ההנחה האמריקנית היא שהטליבאן מושרש עד כדי כך בתרבות האפגנית, שאי אפשר להביסו לחלוטין. משום כך, בארצה"ב מוכנים לראות את הארגון ואנשיו משתתפים בתפקידים מסוימים בשלטון. זאת, כדי לאפשר לחברי טליבאן שמוכנים לסגת מדרך האלימות למצוא את דרכם אל תוך הממשלה המרכזית. עם זאת, החלטה כזאת פירושה ויתור על מחוזות מסוימים באפגניסטן והעברתם לידי הטליבאן.

 

מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, אמרה לכתבים אתמול כי האפשרות להכליל בעתיד את הטליבאן בממשלה האפגנית אינה נשללת, וכי כל האפשרויות נלמדות כרגע. "אנחנו כרגע במרכזה של בחינה מדוקדקת של הרעיונות כיצד להשיג את המטרות המרכזיות בהגנה על ארה"ב ועל בעלות בריתנו", אמרה.

 

על פי הדיווחים, הנשיא אובמה הקדיש זמן לדיונים על המלחמה כל יום בשבוע האחרון ואתמול נפגש עם סגן הנשיא, ג'ו ביידן ועם קלינטון. במהלך הדיונים עם יועציו חזר הנשיא על שאלה אחת, "מי הוא האויב שלנו?", התשובה הייתה ונשארה "אל-קאעידה" וכי הטליבאן אינו מהווה איום ישיר על ארה"ב.

 

ברקע עומדים כמובן גם שיקולים פוליטיים ודעת קהל שתמיכתה במלחמה באפגניסטן הולכת ומתרופפת. רבים מהחברים במפלגה הדמוקרטית אינם מעוניינים לראות חיילים נוספים נשלחים לחזית. סקר שערכה סוכנות הידיעות AP לאחרונה גילה כי התמיכה במלחמה ירדה ל-40% בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מחלקת המדינה האמריקנית
אובמה. רוצה לפנות למתונים
צילום: מחלקת המדינה האמריקנית
מקריסטל. דורש 40 אלף חיילים
צילום: AFP
חיילים אמריקנים באפגניסטן
צילום: AFP
מומלצים