שתף קטע נבחר

לעולם נטול גרעין: אולימפיאדת הירושימה-נגסקי?

שתי הערים היפניות, שספגו פצצות אטום במלחמת העולם השנייה, הודיעו על רצונן לארח את המשחקים האולימפיים ב-2020: "המטרה - השמדת הנשק הגרעיני בעולם עד אותה שנה"

הירושימה ונגסקי הן מילים נרדפות לזוועות של מלחמת העולם השנייה. הבוקר (א') הודיעו שתי הערים היפניות על רצונן להיות חלק ממורשת אחרת, הרבה יותר חיובית ואופטימית - מורשת המשחקים האולימפיים.

 

שבוע אחרי הכישלון של טוקיו בניסיון להביא ליפן את אולימפיאדת 2016, אותה נבחרה לארח ריו דה ז'נירו הברזילאית, הודיעו הירושימה ונגסקי, הערים היחידות שספגו פצצות אטום, כי הן מתכוונות להתמודד על אירוח המשחקים ב-2020.


ריו חוגגת את אירוח האולימפיאדה. הירושימה ונגסקי הבאות בתור? (AP) 

 

ראש העיר הירושימה, טדטושי אקיבה ומקבילו מנגסקי טומישה טאוה, אמרו במסיבת עיתונאים כי הם מתכוונים לשלב כוחות, על מנת להגיש הצעה שתדגיש את חשיבות השלום העולמי. השניים חברים בקבוצת "ראשי ערים לשלום", שתומכת בעולם נטול גרעין ומאמינה שעד סוף העשור הבא החלום הזה יכול להתגשם.

 

"זה יהיה נפלא אם נוכל לארח את המשחקים האולימפיים, את פסטיבל השלום, בשנת 2020", אמר האחראי על הספורט בהירושימה. ראש העיר אקיבה הוסיף: "המטרה שלנו היא להביא להשמדת הנשק הגרעיני בעולם עד 2020. הגשת הצעה לאירוח האולימפיאדה תביא לדעתנו לאפקט סינרגטי, שייתן לכך דחיפה".


פצצת האטום על הירושימה (צילום: AP)

 

הירושימה ספגה ב-6 באוגוסט 1945 את פצצת האטום הראשונה שהוטלה, ובעיר נהרגו 140 אלף איש. שלושה ימים אחר-כך, הטיל חיל האוויר האמריקני פצצת

פלוטוניום על עיר הנמל נגסקי, דבר שהביא למותם של 80 אלף בני-אדם נוספים, וגרם גם לסיומה של מלחמת העולם עם כניעת יפן, שישה ימים מאוחר יותר.

 

שתי הערים היפניות אינן היחידות שהביעו עניין באירוח המשחקים ב-2020. בירת איטליה רומא כבר נחשבת למועמדת בכירה, 60 שנה אחרי אולימפיאדת רומא 1960, וגם איסטנבול, בודפשט וניו-דלהי הוזכרו כמועמדות. הוועד האולימפי הבינלאומי יכריז על המארחת רק בעוד ארבע שנים, ב-2013.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים