שתף קטע נבחר

אמהּ של טל זינו עלתה לקבר: סליחה. עשיתי הכל

לפני שנגזר דינו של הצעיר שדרס למוות את בתה ביום כיפור, עלתה חיה זינו לקברה של טל. כששמעה שהדורס נידון ל-9 שנות מאסר, פרצה בבכי. בשיחה עם ynet היא תוהה איפה ההרתעה, ומה היה קורה ליהודי אילו נקלע לאירוע דומה ברמדאן

"ציפינו לעונש המקסימילי, שהוא 20 שנה, אבל בוודאי לא למה שנתן השופט", אומרת אמהּ של טל זינו ז"ל, בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת לגזור תשע שנות מאסר על רוכב הטרקטורון שדרס למוות את בתה ביום הכיפורים לפני שנתיים.  

 

חיה זינו, שפרצה בבכי לאחר ששמעה את גזר הדין, ציפתה לעונש חמור בהרבה למוחמד ואסעד שיבלי, שדרסו למוות את בתה בת ה-9. בשיחה עם ynet היא אומרת: "אנחנו שבורים. הכרעת הדין מדברת על עבירות מאוד קשות והעונש אינו הולם את הכרעת הדין". לאם טענות קשות נגד השופט: "אני שואלת, איפה ההרתעה? הלא ביישובים שלנו יכולים להיות קורבנות נוספים. היישובים הפכו להיות יישובים שמותר בהם הכל והרתעה ראויה היתה יכולה למנוע את זה".

 

היא גם שאלה מה היה קורה אם המצב היה הפוך: "אני כל הזמן תוהה מה היה קורה אם יהודי היה מעז להיכנס ליישוב מוסלמי, במהלך תקופת צום הרמדאן. אני בטוחה שהוא לא היה יוצא משם חי. ההבדל ביננו לבינם הוא שאנחנו יודעים מה אסור לנו לעשות, והם עושים כל מה שהם רוצים".

 

במהלך הדיון היום התבטא אביו של הנאשם המרכזי, אסעד שיבלי, ואמר כי בני משפחת זינו לא נתנו לו את ההזדמנות לבקש סליחה. "שייתנו לי את ההזדמנות, אני מבין שזה קשה. גם אני לא ישן בלילה. כך לא חינכתי את הבן שלי". חיה זינו טוענת מנגד כי אף אחד לא פנה אליה: "זה מצחיק אותי מה שהוא אומר, אלו מילים מהפה לחוץ. אף אחד מהם לא פנה אליי מעולם".

 

על השאלה אם היו פונים אליה ומבקשים סליחה, האם היתה נעתרת, היא ענתה: "קשה לי היום לענות על זה. מצד אחד איבדתי את הבת שלי ואין דבר יותר חמור מזה ומצד שני אולי כן, שיעשה מה שהוא רוצה".


בני משפחת זינו בבית המשפט, היום (צילום: חגי אהרון)

 

עלתה לקבר הבת לפני גזר הדין

בשעות הבוקר פקדה האם את קברה של טל ואמרה מעל המצבה כי עשתה את המקסימום כדי שהדורסים יקבלנו את העונש המגיע להם. "סיפרתי לה שדיברתי עם השופט ואמרתי לה שעשיתי הכל. ביקשתי ממנה שתסלח לי, יותר מזה לא יכולתי לעשות".

 

בני משפחת זינו יבקשו לערער על גזר הדין, לדברי האם המצב בכפר תבור חזר למה שהיה לפני התאונה הקטלנית ביום כיפור. "במשך חודשים לאחר המקרה איש מהם לא העז להיכנס לכאן, אולם מאז הם ממשיכים לעשות מה שהם רוצים. מטרידים את בני הנוער, נוסעים עם אופנועים וטרקטורונים. אני בטוחה שאם היתה ענישה חמורה זה היה מרתיע. ואין הרתעה, הם עושים מה שהם רוצים".

 

אל האולם בבית המשפט הגיעו קרובים של טל, בני משפחה ותושבים מכפר תבור. חיה זינו ביקשה להודות על התמיכה: "זה נותן לנו תחושה שאנחנו לא לבד במערכה. ביום כזה החיבוק שלהם עוזר לי לחבק את המשפחה שלי, ולמרות מה שקרה אנחנו ממשיכים לחיות את חיי היום יום ונמשיך להקנות ערכים לילדינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיה זינו על קבר בתה. ארכיון
צילום: חגי אהרון
מוחמד ואסעד שיבלי
צילום: חגי אהרון
טל זינו ז"ל
צילום רפרודוקציה: ערן יופי כהן
מומלצים