שתף קטע נבחר

זירת הקניות

היכונו: בינואר המים יהיו יקרים אף יותר

במסגרת רפורמה כוללת בתעריפי המים יתייקרו תעריפי המים באופן אחיד ב-50 עד 60 אחוז - כדי לזרז את הקמת מתקני ההתפלה בשל המשבר המתמשך. בכנסת כבר נערכים לקרב. ח"כ רגב: "אין ספק שהתפלת המים עולה הרבה כסף, אבל לא נכון שהאזרח ישלם על מחדלי השלטון"

עוד לא התאוששנו מהיטל הבצורת , וכבר מגיעה עוד גזירה שתייקר את מחירי המים: בראשית 2010 צפויים תעריפי המים בישראל להתייקר בשיעור של 50 עד 60 אחוז.

 

לטענת רשות המים ההתייקרות מתבקשת מהרפורמה במשק המים, שאושרה בממשלה הקודמת, בין השאר כדי לזרז את תוכניות ההתפלה. הרשות אמנם נסוגה מתוכניתה לעבור בשנה הבאה לתעריפי מים לא-אחידים - שהיו מייקרים את המים לישובי הפריפריה לעומת יישובים במרכז הארץ - אך על התוכנית לייקר את התעריפים באופן כללי.

 

ראש רשות המים, פרופ' אורי שני התייחס לכך השבוע, בעדותו בפני ועדת החקירה הממלכתית לניהול משק המים. הוא תלה זאת במשבר המתמשך במשק המים ואמר: "לא ניתן לנהל את משק המים במורכבות שלו מבלי שנקבל את הכלים התקציביים וכוח האדם הנדרש כדי לנהל נכון את המשבר ולמנוע את קיומו של המשבר הבא. אין פתרונות פלא, מחירי המים חייבים לעלות, פתרון המשבר עולה כסף".

 

באותה עדות אמר שני כי הוא סבור שהרשות שבראשה הוא עומד מנהלת את משבר המים "טוב מדי... אם היה מצב שאזרח היה פותח את הברז ולא היו מים הציבור היה מבין את עומק המשבר". השבוע, במסמך ששיגר טרם עדותו, כתב שני כי בין היתר מנהלת ישראל, באמצעות משרד החוץ, מגעים עם טורקיה על יבוא מים. במשרד החוץ ציינו כי המגעים התקיימו בשבוע שעבר, דווקא על רקע המתיחות המדינית בין שתי המדינות.

 

 

מרכז השלטון המקומי הזהיר השבוע את ועדת הכספים מפני ההתפתחות הזאת, בהמשך למאבקו לביטול היטל הבצורת. במרכז ציינו כי ההתייקרות האחידה של תעריפי המים תבוא במידה רבה על חשבון הרשויות המקומיות, שכן לפי החלופה המוצעת, חברת "מקורות" תמכור להן את המים בתעריף לא אחיד.

 

עניין זה עלה בדיון השבוע בוועדת הכספים אך נבלע בסערת הדיון שהתמקד במחדלי מס הבצורת. יש להניח שבמרכז השלטון המקומי לא יעברו על כך לסדר היום וצפויים עוד מאבקים קשים בנושא

 

ח"כ רגב: הציבור לא צריך לשלם על מחדלי השלטון

ביטול התוכנית לייקור בלתי אחיד של תעריפי המים הגיע, במידה רבה, לאחר פגישה שקיימה ח"כ מירי רגב עם פרופ' שני לפני כשבועיים. מיד כשנודע על המהלך מיהרה רגב להצהיר כי תילחם בו ככל יכולתה, ואף החלה לגבש הצעת חוק לביטול מלא של הרפורמה בתעריפי המים - שהרשות מתכננת מזה זמן, ואושרה בתקופת הממשלה הקודמת. אפשר שהוויתור על הייקור הבלתי אחיד של תעריפי המים נועד להבטיח שהרפורמה לא תטורפד בכנסת.

 

אך רגב הצהירה השבוע כי למרות ביטול התעריפים הלא-אחידים, היא מתנגדת להעלאה האחידה של תעריפי המים. "זהו מהלך שלא יעלה על הדעת", אמרה. "לא תהיה ברירה אלא לצאת למאבק גם נגד ההתייקרות הזאת של המים כדי להגן על האזרח".

 

רגב אמרה שתעלה את דרישתה לבלום את המהלך בפגישה שהיא מתכננת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ, ובדיון שהיא יוזמת בוועדת הכלכלה. היא תובעת מממשלת הליכוד לסגת כליל מהרפורמה במשק המים שעליה הוחלט בממשלת קדימה. 

 

"כל הרפורמה הזאת מעוותת ומטילה על צרכן המים עולה כבד מדי, כאילו לא די בגזירת מס הבצורת שהציבור מתקשה לעמוד בה", אמרה ל-ynet. "אין ספק שהתפלת המים עולה הרבה כסף, אבל לא נכון שהאזרח ישלם על מחדלי השלטון בנושא ההתפלה. המים הם מצרך קיומי ומחיריהם צריכים להיות עממיים ושווים לכל נפש".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index open
אילוסטרציה
צילום: Index open
צילום: דובר צה"ל
נצא למאבק. ח"כ רגב
צילום: דובר צה"ל
מומלצים