שתף קטע נבחר
 

שובם של הקבבונים: דיטה חוזרת ל"דיטושקה‭"

אמיר קמינר ביקר ב"דיטושקה", המסעדה החדשה של דיטה בורנשטיין, ונזכר כמה התגעגע למלכת הקבבונים שיודעת איך לארח בנדיבות וליצור אווירה נפלאה

הקאמבק הכי משמח שמתחולל בימים אלה הוא של המסעדנית דיטה בורנשטיין, מלכת הקבבונים. כשראיתי אותה עומדת במטבח במקום החדש שלה בנווה צדק, מנקה בקפידה עלי חסה, לא יכולתי שלא להתרגש משמחה. דיטה היא "צביקה פיק של עולם המסעדות‭,"‬ ורק היא יכולה לזכור את מספר הפעמים בהן התקמבקה, ואת מספר הכתובות בהן התנוסס המותג "דיטה‭."‬

 

22 שנה עברו מאז שפתחה אשת המחשבים בדימוס את "ביבר" וסומנה כאחת ממלכות הלילה של תל-אביב. בשנים שטסו-עפו מאז היא ידעה רגעי שיא ושפל, תחלואים ומאבקים, הוללות והסתגרויות. בשנה האחרונה היא התבטלה וישבה בבתי קפה.

 

בסוף נמאס לה והיא החליטה לחזור למגרש. היא חברה למסעדן ציון פרג'ון, בן טיפוחיה, ויחד הם פתחו את "דיטושקה" בנווה צדק. המסעדה ניחנה בחצר מקסימה ובאותו טאץ' מפורסם של דיטה, שיודעת איך לארח, לעצב חלל ואווירה, ולשלוף מנות מנחמות ומשביעות.

 

העסקית של דיטושקה מציעה מנה ראשונה, עיקרית ושתייה. המחיר נקבע לפי העיקרית, והטווח נע בין 48 ל‭92-‬ שקלים. למפגש המחודש נטלתי את ב', חברה לבילויים ולזלילות, שאמונה על פועלה הקודם של דיטה. התיישבנו בפתח המסעדה על כורסאות משוק הפשפשים ובהינו בעוברים ובשבים. התחושה הייתה קצת אירופאית, גם בגלל האווירה של המקום, וגם בגלל הצרפתית שמרחפת באוויר.

 

במחלקת הראשונות הבחירה מצומצמת - סלט ירוק נחמד עם עגבניות, שמוגש ברוטב חרדלי מתקתק, או צלחת מוצלחת של אנטי פסטי (כרובית, חצילים, קישואים, בטטה, סלק‭,(‬ שהזכירה כמה אנטי פסטי יכול להיות פשוט וטוב (לאחרונה נדמה שהמסעדנים מחפפים את המנה הזאת‭.(‬


נכנסו להיכל התהילה של המסעדנות העברית. קבבונים (צילום: שלום בר טל)

 

בעיקריות המבחר הרבה יותר מגוון - מפסטות (בסביבות 50 שקלים) ועד מנות בשר יקרות, כמו ספריבס ‭92)‬ שקלים) ברוטב מתוק-חריף. לי התחשק קציצות עוף ופירות יבשים ‭48)‬ שקלים) שרבצו בתוך אורז ותבשיל מופלא, מתוק ועשיר של בטטה, תאנים וכרישה. מנה נדיבה, ממש כמו השפית שהגתה אותה, ואחרי שאוכלים אותה אי אפשר להיות מיזנטרופ או דיכאוני.

 

ב' ההרפתקנית אוהבת בדרך-כלל לנסות מנות חדשות, אבל הפעם הלכה דווקא על הבחירה הצפויה: מנת הדגל של דיטה - הקבבונים המיתולוגיים ‭62)‬ שקלים‭,(‬ אחת המנות המפורסמות בתולדות המסעדנות העברית. חמש קציצות הבשר המתובלות והקצת חרוכות (לעתים טיפונת חרוכות מדי) לא קילקלו את המוניטין ועמדו בסטנדרטים של הנוסטלגיה.

 

אחרי שחיסלנו שני קבבונים, קלטנו ששכחנו מהטחינה ומרוטב הגמבה האדמדם המצורפים. אז טבלנו את הקציצות האגדתיות, נגסנו, עצמנו עיניים והפלגנו אל עברנו הבלייני המשותף, שבו פתחנו או סגרנו מדי פעם את הלילה עם קבבונים על הבר במקומות הקודמים של דיטה.

 

ואם אתם כבר בעניין של תאוות בשרים, כדאי ללכת גם על האנטרקוט ‭82)‬ שקלים). נתח עבה ומרשים, עסיסי ואדמדם, איכותי ומלא טעם. 300 גרם של אושר פרוע.

 

ואי אפשר שלא לסיים בלי הצ'ולנט האלוקי, אחד הטובים ביקום, שדיטה מגישה בשישי-שבת. רק בגללו התייצבתי במשכנה החדש שוב, יומיים בלבד מאז ביקורי הראשון. צלחת אימתנית ‭56)‬ שקלים) - שכללה קישקע תוצרת בית, בשר נימוח, תפוחי אדמה, שזיפים, עצם ועוד מרכיבים שהשתכשכו ברוטב מלבב - נתנה פירוש עדכני למילים עונג שבת. הו דיטה, טוב שאת שוב איתנו.

 

דיטושקה. שבזי ‭,49‬ תל-אביב, ‭03-5101516‬

 

מחיר העסקית: ‭92-48‬ שקל

מטבח: בשר

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול וקינוחים

שעות העסקית: א‭-'‬ה‭17.00-12.00 ,'‬

חנייה: במגרשי החנייה באזור (בתשלום) וברחובות הסמוכים

ציון: 9

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
שולפת מנות מנחמות. דיטה בורנשטיין
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים