שתף קטע נבחר

בגלל "תיירות המוות": שוויץ תבטל המתות חסד?

החוק במדינה מתיר לסייע לחולים סופניים לשים קץ לחייהם, אך המחסור בפיקוח הוביל ל"תיירות מוות" משגשגת. הממשלה בוחנת כעת שתי הצעות חוקות שונות: להגביר את הפיקוח או להטיל איסור מוחלט על המתות חסד

שוויץ בוחנת את האפשרות להגביל ואף לאסור ביצוע המתות חסד בשטחי המדינה. הממשלה שוקלת את הצעדים בשל העלייה המתמדת במה שמכנים במדינה - "תיירות המוות". החוק במדינה מתיר לסייע בהמתות חסד לחולים סופניים, אך באחרונה גברה הביקורת על התופעה.

 

העיתון הבריטי "גרדיאן" דיווח הבוקר (יום ה') כי הרשויות בשוויץ מעוניינות לוודא שהמתת חסד תהיה המוצא האחרון לחולים סופניים. החשש הוא שהחוק הנוכחי מתירני מדי ולכן מאפשר ליותר ויותר אנשים להתאבד בחסות המדינה. מחקר שפורסם באחרונה במדינה חשף כי אנשים רבים המגיעים לשוויץ כדי לקבל סיוע בהתאבדות כלל אינם חולים סופניים.

 

הממשלה, החלוקה סביב הנושא הנפיץ, החלה לקדם שתי הצעות חוק שונות בנושא בבית המחוקקים. בכוונתה לקדם את שתיהן כדי להמשיך לדון בנושא עד חודש מרס, ורק לאחר מכן לבחור ביניהן. האחת מציעה פיקוח הדוק יותר והשנייה מציעה איסור גורף על המתות חסד. "אין לנו שום אינטרס בתור מדינה להפוך למוקד משיכה לתיירות של התאבדויות", אמרה שרת המשפטים השוויצרית, אבלין ווילדמר-שלומף.

 

לפי הדיווח, הפרלמנט השוויצרי נוטה לאמץ את הצעת החוק המתונה יותר, שתאפשר להקים מנגנון פיקוח יעיל יותר. זאת, על מנת לוודא שהמתאבדים אכן סובלים ממחלות קשות אשר צפויות לשים קץ לחייהם ממילא. לפי ההצעה המתונה, אלה המבקשים המתת חסד יזדקקו לספק שתי חוות דעת רפואיות שונות הקובעות כי לא ניתן לרפאם וכי הם ימותו בתוך חודשים ספורים. כמו כן, הרופאים יהיו חייבים להצהיר בבירור כי החולה צלול מספיק כדי להכריע בנוגע לחייו.

 

"התאבדות חייבת להיות המוצא האחרון. הממשלה מאמינה שההגנה על חיי האדם היא הדבר החשוב ביותר", נמסר בהודעת משרד המשפטים. "יש להגביל את המתות חסד לחולים סופניים בלבד, ולא לחולים כרוניים או לחולי נפש".

 

נושא נוסף שמטריד את הממשלה הוא העובדה שהמתות החסד הפכו לתעשייה משגשגת. "אסור שהתאבדות תהפוך לעסק רווחי", הדגישה השרה, ווילדמר-שלומף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
אילוסטרציה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים