שתף קטע נבחר

מרק ירוק במיוחד

הסערה הצפויה עושה חשק למרק מהביל. הנה מתכון למרק קל להכנה שמורכב מהמון ירקות ירוקים ובריאים, עם קצת שמנת מתוקה טעימה - כי מי אמר שאי אפשר לשלב בין טעם לבריאות?

מרק קרם ירקות ירוקים

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות

250 גרם עלי תרד, שטופים, מיובשים וקצוצים גס

500 גרם ברוקולי, שטוף היטב ומופרד לפרחים ולגבעולים

4 גבעולי סלרי קצוצים גס, כולל העלים

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

3 קישואים ירוקים כהים (זוקיני), חתוכים לקוביות גדולות

1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן

 

אופציה: 100 גרם גבינה כחולה מפוררת


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים תוך ערבוב עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים את השום ומאדים כמה שניות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את כל הירקות מלבד את פרחי ברוקולי שאותם שומרים בצד (את הגבעולים מוסיפים יחד עם שאר הירקות). ממשיכים לאדות תוך ערבוב כדקה ויוצקים מים רותחים שיגיעו עד ל-3/4 גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים עד שהירקות רכים.
  4. מרסקים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק.
  5. מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עד שהם מתרככים.
  6. מוסיפים את השמנת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומכבים את האש. אם רוצים, מפזרים מעט גבינה כחולה בכל קערה כשמגישים את המרק.

 

הערה: אם רוצים מרק חלק לגמרי, מעבירים אותו דרך מסננת לאחר שלב 4

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים