שתף קטע נבחר

אישום: בכירים לשעבר ברכבת קיבלו שוחד

הפרקליטות הגישה הבוקר (ג') כתב אישום נגד מיכה חיון ושאול עוקיש, בכירים לשעבר בוועד העובדים של הרכבת, הנאשמים בקבלת שוחד בסכומי כסף גדולים - כ-10% מסכום החוזה ש"סידרו" לכאורה לספקים

שחיתות ברכבת: בכירי ועד העובדי נאשמים בקבלת שוחד. פרקליטות מחוז מרכז הגישה הבוקר (ג') לבית משפט השלום ברמלה, כתב אישום כנגד שני בכירים לשעבר בוועד העובדים של רכבת ישראל בגין עבירות שוחד. השניים, שאול עוקיש ומיכה חיון, נאשמים בקבלת שוחד בשלושה מקרים שונים, בסך כולל של כמה עשרות אלפי שקלים. בזמן ביצוע העבירות לכאורה, שימשו הנאשמים כבכירים בוועד העובדים: עוקיש כיהן כיו"ר ועד העובדים הארצי, וחיון כיהן כיו"ר ועד העובדים במחוז הדרום.

 

 


אחד החשודים ניהל את המו"מ על הסכם העבודה החדש (צילום: גלעד קוולרצ'יק)

 

יש להזכיר כי עוקיש וחיון נעצרו בסוף 2008, במהלך חקירת המשטרה את הפרשה. באותה עת גם בדקה המשטרה חשד לפיו בכירים בוועד גבו "דמי כניסה" מעובדים חדשים: על-פי החשד, עובדים נדרשו לשלם סכומים המגיעים לעשרות אלפי שקלים, בתמורה לקבלתם לעבודה. לאחר השחרור מהמעצר, נאלץ עוקיש לפרוש מהרכבת, במסגרת הסכם אליו הגיע עם הנהלת החברה. מלבד מעורבתו בפרשת השוחד, עוקיש "הופיע" גם בדו"ח מבקר המדינה משנת 2007, שעסק בהעסקת קרובים ברכבת. בעת הכנת הדו"ח, חמישה קרובי משפחתו מדרגה ראשונה - אח, שתי בנות, חתן וכלה - וארבעה קרובים נוספים, הועסקו ברכבת.

 

לאחר שחרורו ממעצר וממעצר-בית, חזר חיון לעבודה ברכבת, אך נדרש לעזוב את תפקידו בוועד העובדים. למרות זאת, ל-ynet נודע כי חיון נבחר לשמש כיו"ר צוות המשא ומתן שהקים ועד העובדים, במסגרת הדיונים על הסכם העבודה הקיבוצי החדש של עובדי הרכבת, שנחתם לאחרונה. יש לציין כי עובדים בחברה הביעו תרעומת על כך שחיון - שנחשד בעבירות שוחד - מייצג את הוועדים במו"מ כה רגיש מול הנהלת החברה. לדברי מקורות בחברה, בחירתו לתפקיד יו"ר צוות המו"מ הייתה שגויה ולא ראויה, שכן היא עלולה הייתה להעמיד בסכנה את האינטרסים של כלל העובדים.

 

מעילים, ג'ינסים ומתנות לחג 

על-פי כתב האישום, שני הנאשמים היו חברים בוועדת הביגוד של הרכבת, הבוחנת את איכות המוצרים במכרזי אספקת פרטי לבוש לחברה. עוקיש וחיון נאשמים כי בשלושה מקרים שונים קיבלו שוחד מצביקה שניצלר - בעליה של חברת טקסטיל - בסכום כולל של עשרות אלפי שקלים. בכל המקרים, כך טוענת התביעה, דרשו עוקיש וחיון כי שניצלר "ישלשל לכיסם כספים, בתמורה להסכמתם לביצוע העסקה עימו".

 

מכתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד ליאת גלבוע-אמיר מפרקליטות מחוז המרכז, עולה כי המקרה הראשון אירע בשנת 2003, אז פרסמה רכבת ישראל מכרז פומבי לאספקת פרטי לבוש לעובדי הרכבת. שניצלר, בעליה של חברת "וולף זאב שניצלר בע"מ", זכה במכרז לאספקת מעילים, בסכום של 327 אלף שקלים. ב-2004, בעקבות הארכת האופציה לאספקת מעילים, העביר שניצלר סכום של 30 אלף שקלים, כאשר מתוך סכום זה הועברו על-פי החשד לעוקיש 15 אלף שקלים. לטענת הפרקליטות, חיון אמר לשניצלר כי כדי לזכות במכרז של הרכבת יש צורך "שהנוגעים בדבר ייהנו או יתוגמלו".

 

המקרה השני אירע ב-2005, אז סיפק שניצלר מכנסי ג'ינס לעובדי הרכבת. על-פי כתב האישום, בגין הזמנה זו העביר שניצלר לשני בכירי הוועד תשלום בסך 5,000 דולר. בשנה זו גם התקשר שניצלר עם רכבת ישראל לחלוקת ערכות שי לראש השנה, בעלות של כ-400 אלף שקלים. בגין מכרז זה העביר "תגמול" לעוקיש בסך כ-40 אלף שקלים, מתוכם הועברו 7,500 שקלים לחיון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתב האישום: בכירי ועד העובדים קיבלו שוחד בשלושה מקרים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים