שתף קטע נבחר

בית הקברות של העתיד: ביפן המת מגיע למבקרים

ביפן, ארץ צפופה בה אחוז הזדקנות מהיר ובתי קברות צפופים יתר על המידה, המחסור במקומות קבורה מורגש בכל מקום, בעיקר בערים הגדולות. חלקות הקבורה בטוקיו עשויות להרקיע למחיר של 100 אלף דולר ויותר מכך. לכן הומצא פתרון יעיל - בית קברות חדשני שבו מערכת ממוחשבת לשינוע תיבות שיש המכילות את אפרם של המנוחים. 

 

מבחוץ זה נראה כמו בלוק דירות רגיל, בניין בן שש קומות עם מספר חלונות, אך מדובר במקדש בודהיסטי בשם קואנג'י. בפנים, הנזיר הבודהיסטי ריוטקו אוהורה מזמר תפילה חרישית לפני המזבח לבוש בחלוק שחור מעוטר בזהב, בעודו מסביר את הרעיון ללקוחות פוטנציאליים המבקרים במקדש.

 

אז איך זה עובד? משפחות אבלות מגיעות לבקר את יקיריהן, שאפרם מאוחסן בתיבה. באמצעות המערכת הממוחשבת זרוע רובוטית שולפת את התיבה המבוקשת, שמועברת לתא התפילה. מסכי זכוכית מחליקים הצידה ומגלים את מצבת השיש. המבקרים שורפים קטורת ומתפללים כשברקע תמונות אהוביהם על מסך מחשב, מזרקת מים מיניאטורית מפכה את מימיה ומוזיקה שקטה מתנגנת ברקע.

 

"בקבר המשפחתי הסטנדרטי יש תנאים קשים לפעמים – גשם, רוחות חזקות והקבר דורש תחזוקה", סיפר מיקיקו טקזווה, אשר שוקל לרכוש את אותה תיבה עבור קרוביו הקשישים. טושיו אישי בן ה- 82, ששוקל לרכוש לעצמו מקום קבורה, סיפר בראיון לרשת BBC: "אני חושב שנחמד להיות מאוחסן פה עם אנשים אחרים. יהיה כיף, תהיה חברה".

 

6,850 מתים מאוחסנים בבניין, ושאיפות להתרחב לבניין נוסף כבר קיימות, כשרבע מהמקומות המתוכננים הוזמנו כבר מראש. ריקה איווסאקי, שבעלה טמון בבית הקברות, סיפרה על הנוחות שבפטנט החדש: "כאן, לא צריך לנדוד ברחבי בית קברות נידח, זה נוח, קרוב ונגיש והמחיר הוא חצי או שליש מזה של חלקת קבר ממוצעת בטוקיו. זה במיוחד נוח למבקרים בפעם הראשונה ולחברים".

 

המחיר המוצע לאחסון הוא כ-780 אלף ין (כ-9,000 דולר) לתיבת האחסון ועוד כ-15 אלף ין (כ-170 דולר) דמי תחזוקה שנתיים, שהם כחמישית מהמחיר של רכישת ותחזוקת חלקת קבר סטנטדרטית באזורים מסוימים בטוקיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבירים כרטיס, ומחכים
צילום: רויטרס
תיבות האפר מחכות למבקרים
צילום: רויטרס
מומלצים