שתף קטע נבחר

לנדבר הופתעה: אפילו במרוקו מכהנות 14 שרות

שרת הקליטה נאמה בעברית בכנס בנושא מעמד האשה שנערך במרוקו - ואפילו נציגי המדינות הערביות השאירו את דו"ח גולדסטון בצד. אבל למרות ההתקדמות, היא מודה, ישראל נותרה הרחק מאחור בכל הקשור לייצוג נשים בפרלמנט

שרת הקליטה, סופה לנדבר, שייצגה את ישראל בכנס של יורו-מד (האיחוד המשותף של מדינות אירופה ומדינות הים התיכון) שהוקדש למעמד האשה ונערך במרוקו, הופתעה לגלות כי "אפילו במרוקו יש 14 שרות בממשלה ואצלנו רק שתיים".

 

לנדבר, שנאמה בעברית ודיווחה על המצב בישראל, אמרה היום (ה') ל-ynet כי "למרות שבשנים האחרונות המצב השתפר, יש לפנינו עוד דרך ארוכה". עם זאת, היא הדגישה כי בשנים האחרונות היו "הישגים אדירים, הן מבחינת החקיקה והן מבחינת ייצוג הנשים בכנסת".


שרת הקליטה בכנס במרוקו (צילום: באדיבות דוברות משרד הקליטה)

 

לדבריה, היא קיבלה יחס חם והכנס עבר ללא פרובוקציות או אירועים חריגים. "הם קיבלו אותנו בצורה מקסימה וכולם השתדלו להתרכז בשיחות בנושא מעמד האשה. אפילו הנציגה הפלסטינית לא הזכירה שום נושא פוליטי. התרגשתי לשאת נאום בעברית ועשיתי זאת בגאווה רבה".

 

לנדבר מספרת כי למרות שדו"ח גולדסטון השנוי במחלוקת עלה בכמה שיחות, הנושא לא היה במוקד תשומת הלב וכל המשתתפים השתדלו שלא לחרוג מנושא מעמד האשה. לנדבר, שנסעה למרוקו כאשה המייצגת את הממשלה ולא כשרת הקליטה, לא נפגשה עם נציגי הקהילה היהודית. לדבריה, סידורי הביטחון ההדוקים מנעו ממנה לטייל במדינה.

 

לנדבר סיפרה כי הופתעה לגלות שיחסית למדינות אחרות בעולם, ובאופן מפתיע גם יחסית

למדינות ערב, ישראל במקומות האחרונים בכל הקשור לייצוג נשים בפרלמנט. עם זאת, בנאומה היא התגאתה לספר שבישראל יש ועדה מיוחדת לקידום מעמד האשה בכנסת ורשות לקידום מעמד האשה במשרד ראש הממשלה. "עיקרון השוויון היה כבר במגילת העצמאות ובתחום החקיקה נעשה רבות. יש לנו יושבת ראש אופוזיציה אשה, יש לנו אשה בבית המשפט העליון ונציגה באו"ם", סיפרה לנוכחים.

 

"יש לנו דרך ארוכה", הודתה, "אך בכל המדינות נוכל להתקדם מהר יותר כשיהיה יותר שיתוף פעולה וקידום הנשים יהפוך למטרה קלה יותר. הסכסוכים בין המדינות גובים מחיר גם בכל הקשור לקידום מעמד האשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים