שתף קטע נבחר

שביתת הקלדניות תימשך גם הבוקר

השביתה תימשך בשל עיכובים במשא ומתן על פרטי ההסכם לשיפור שכרן ומעמדן של הקלדניות, בניגוד להערכות המוקדמות לפיהן הקלדניות היו אמורות לחזור לעבודה

שביתת הקלדניות בבתי המשפט תימשך גם הבוקר (א') בשל עיכובים במשא ומתן על פרטי ההסכם לשיפור שכרן ומעמדן. זאת, בניגוד להערכות המוקדמות לפיהן הקלדניות היו אמורות לחזור היום לעבודה.

 

 

ביום חמישי העריכו גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן בין הצדדים, כי שביתת הקלדניות עומדת להסתיים. בשבוע שעבר התקיים משא ומתן אינטנסיבי וחיובי בין ועד הקלדניות, עורכת הדין אורנה לין המייצגת אותן, ההסתדרות, הנהלת בתי המשפט, ובכירי משרד המשפטים והאוצר. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, היה מעורב במו"מ באופן אישי.

 

ההערכה היא כי הקלדניות יקבלו תוספת נכבדה לעלות שכרן, שתגדיל את הכנסתן בשיעור של יותר מ-25%. הוויכוח העיקרי שהוכרע בימים האחרונים, הוא סביב שאלת ההכרה הרטרואקטיבית בהן כעובדות מדינה. בסוגיה זו הסכימו כל הצדדים כי הקלדניות צריכות להיקלט בשירות המדינה כעובדות מדינה לכל דבר ועניין, אולם הוויכוח נשאר בעניין ההכרה הרטרואקטיבית של החלטה זו על שנות הוותק שלהן. משמעות ההחלטה הרטרואקטיבית היא תוספת ותק של מאות ואלפי שקלים לעובדות ותיקות. 

 

ההערכה היא שלשאלה זו נמצא פתרון יצירתי שמקובל על שני הצדדים, אך גם בהסתדרות וגם במשרדי הממשלה סרבו בתוקף לחשוף את המתווה כדי לא לטרפד אותו. גורם המעורה במשא ומתן אמר כי "הדיונים עברו מהשלב העקרוני לשלב של עורכי הדין". 

 

גורם מרכזי נוסף במחלוקת הוא דרישה ההסתדרות והוועד שעבודת הקלדניות תוכר כ"מקצוע ייחודי" ושכל תוספות השכר ושיפור התאים שיקבלו יחושבו בהתאם לצרכים הספציפיים הנובעים מאופי המקצוע כפי שמקובל במשק במקצועות המוגדרים ככאלה. נראה, כי הדרישה הזאת, שכנראה תיענה בצורה זו או אחרת, מעכבת את המו"מ.

 

הקלדניות פתחו בשביתה במחאה על תנאי שכרן הירודים. לטענתן, נציבות שירות המדינה טירפדה, מסיבות משפטיות, הסכם שכבר היה לקלדניות עם הממשלה להעלאת דרמטית של שכרן ולקליטתן כעובדות מדינה.

 

מאז החלה השביתה החלו השופטים להקליט את הדיונים ולשלוח את ההקלטות לתמלול בחברה חיצונית. עם זאת הפתרון עולה למדינה לא מעט כסף ומסרבל את הדיונים המשפטיים. 

 

הקלדניות טענו בפני הנהלת בית המשפט כי הפתרון שמצאו השופטים כדי לעקוף את השביתה בה פתחו הוא בבחינת עבירה על החוק, מאחר שמדובר לכאורה בשבירת שביתה. מנגד טענה הנהלת בתי המשפט כי מיקור חוץ של עבודה מושבתת אינו שבירת שביתה. 


פורסם לראשונה 28/11/2009 22:11

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הקלדניות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים