שתף קטע נבחר

רשת החנויות DMO נסגרה

לדברי עובדי רשת חנויות הדיו, בעלת הרשת דטהסייף הודיעה ש-270 העובדים מפוטרים. מבדיקת ynet עולה שהסניפים סגורים, אך מהחברה נמסר שהיא תפתח אותם מחר. בד בבד, ביהמ"ש אישר את בקשת החברות בדטהסייף להקפאת הליכים לחברה - השרוייה בחובות

עובדים בקבוצת דטהסייף (DATASAFE) טוענים כי הרשת סגרה היום (ג') את חנויות רשת DMO שבבעלותה ופיטרה את 270 עובדיה. מהרשת לא התקבלה תגובה. בד בבד, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את בקשת חברות בקבוצת דטהסייף להקפאת הליכים בשל חובות של כ-120 מיליון שקל. כמו כן, אושרה בקשתן למנות את רם בלינקוב, לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר, כנאמן.

 

 

מבדיקת ynet עולה כי סניפי החנויות אכן נסגרו אך לדברי מנכ"ל דטהסייף, עומר ניר הוד, "לא פיטרנו אף אחד. העובדים הם עדיין מועסקים של הקבוצה והם יקבלו את שכרם לחודש נובמבר מקופת כינוס הנכסים". עוד הוא הוסיף שהרשת תיפתח כבר מחר בבוקר". את סגירת הסניפים היום נימק המנכ"ל בכך שזה בוצע "לקראת בקשת הקפאת ההליכים. רצינו למנוע מצב שבו ספקים, שהיו שרויים עד לאישור ההקפאה בחוסר ודאות, יגיעו לחנויות".

 

אך, כאמור, העובדים מציירים תמונה שונה. "קראו לנו אתמול מכל רחבי הארץ להגיע למשרד הראשי שלהם בלוד", מספר ד', מנהל סניף של החברה בצפון הארץ, "נסעתי במיוחד ללוד, הגענו לשם, ובלי שום הקדמה הודיעו לנו שכולנו מפוטרים. אמרו לנו, אם מישהו רוצה להמשיך להפעיל את הסניף שלו כעצמאי, אז בבקשה, אבל מהיום אין יותר משכורות, אין כלום. אתם מפוטרים, וזהו. אני לא יודע בוודאות אם כל 35 החנויות אכן נסגרו, אבל אני משוכנע שהרוב המכריע סגר. כל 15 המנהלים שאני מכיר סגרו את החנות".

 

ד', אב לשלושה ילדים, מנהל את החנות כבר שש שנים. לדבריו:"כל הצרות התחילו עם הרכישה. הבעלים החדש לא אנושיים. הבעלים הקודמים היה פשוט תענוג". חברת דטהסייף רכשה את DMO לפני כשנה מדורון עמית.

 

חברה בחובות

החברות בקבוצת דטהסייף מירושלים, ספקית שרותי ה-IT (טכנולוגיית מידע) מהגדולות בישראל, הגישו הבוקר את הבקשה הדחופה למתן צו להקפאת הליכים במעמד צד אחד, באמצעות עוה"ד אבנר כהן ואלי בלכמן, ממשרד כהן, וילצ'יק קמחי ושות'. זאת, לאחר שצברו הפסדים וחובות בגובה כ-120 מיליון שקל. הבקשה כאמור, אושרה.

 

בבקשה נטען כי עיקר ההפסדים של דטהסייף נוצרו בעיקר בתחילת שנת 2009, בעקבות השפל בשוק העולמי והמקומי. קבוצת דטהסייף מעסיקה כ-270 עובדים, ועוד כמאה עובדים נוספים דרך קבלני משנה. היקף מכירותיה בשנת 2008 עמד על כ-250 מיליון שקלים, מרביתן בשוק המקומי.

 

במסגרת הבקשה נטען כי "כבר עתה יצוין כי החברות נקלעו למשבר פיננסי חמור המקשה על פעילותן השוטפת, והדבר מתבטא, בין היתר, בעצירת הזמנות ע"י לקוחות, בלחץ בלתי פוסק מספקים, ואף בימים האחרונים, בחזרתן של המחאות אשר הוצאו על ידי החברות, בהעדר יכולת פירעון".

 

החברה מבהירה בבקשה שללא הזרמת הון חיצוני אל החברות במהלך השבועות הקרובים כפי שמוצע במסגרת ההסדר הנלווה לבקשה, "יחוללו ההמחאות של חברות אלו, חשבונותיהן יוגבלו והחברות יקרסו בטווח זמן של ימים ספורים, כאשר קריסה מעין זו תביא לאובדן הנכס המרכזי של החברות – הפעילות והמוניטין. למותר לציין כי גם העובדים של החברות יפוצו לכל רוח, ככל שהחברות תקרוסנה, כשהם מותירים אחריהם עיי חורבות".

 

פעילות דטהסייף בשוק העסקי כוללת, בין היתר, מחשוב תעשייתי וצבאי; מכירת רשיונות תוכנה; תשתיות ותקשורת; אבטחת מידע ארגוני; חוזי שירות לקוחות; מכירת מותגי חומרה ושירותי מיקור חוץ (outsourcing). פעילות הקבוצה בשוק הפרטי כוללת, בין היתר, מכירת מחשוב בכל הפורטלים המובילים בישראל באינטרנט; מכירת מחשוב ודיו במסגרת רשת חנויות אקסלנט - DMO ובמסגרת שיתופי פעולה עם ארגוני עובדים וארגוני צרכנות.

 

בנוסף, הקבוצה כוללת שתי חברות נוספות אשר אינן כלולות בבקשת ההקפאה שהוגשה אשר הינן חברות "הזנק" (סטארט אפ) העוסקות בפיתוח ובמכירת מוצרים חדשניים: חברת Future IT (אשר 65% ממניותיה מוחזקות על ידי דטה סייף גרופ) וחברת RDV מערכות בע"מ (אשר 51% ממניותיה מוחזקות על ידי דטה סייף גרופ). כאמור, חברות אלו אינן כלולות בבקשת ההקפאה. עוד נטען בבקשה כי החובות של החברות לנושים המובטחים נאמדים ב-41 מיליון שקל .

 

בבקשת ההקפאה מפנה החברה אצבע מאשימה למשבר הכלכלי בכל הנוגע לקשייה הנוכחיים "המשבר הכלכלי הקשה שהתרחש בכל העולם במהלך השנה וחצי האחרונה, ולא פסח על מדינת ישראל, פגע באופן משמעותי במגזר פרויקטי המיחשוב לשוק הבינוני והקטן אשר בו עוסקות החברות".


פורסם לראשונה 08/12/2009 12:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים