שתף קטע נבחר

ממשלת הודו אישרה: מדינה חדשה תוקם בדרום

ההחלטה על הקמת המדינה, טלנגנה, התקבלה בתום מאבק עצמאות בן 50 שנה של תושבי האזור. 35 מיליון בני אדם יתגוררו במדינה החדשה, שההכרזה על הקמתה גררה מחאה חריפה וגל התפטרות מצד פוליטיקאים מקומיים

זכו לעצמאות: ממשלת הודו אישרה את הקמתה של מדינה חדשה בדרומה - ושמה טלנגנה. המדינה החדשה צפויה לכלול כ-35 מיליון תושבים, ובשטחה נכלל גם מרכז היי-טק של הודו, בו ממוקמים מרבית תאגידי הענק הבינלאומיים.

 

שר הפנים ההודי, פי צ'ידמברם, מסר כי החלטה רישמית על כינון המדינה החדשה תפורסם רק לאחר אישור הפרלמנט, אולם עבודות ההקמה של המדינה, שהיא כיום חלק ממדינת אנדרה פרדש, יחלו בקרוב. הוא אמר את הדברים לאחר ששוחח בנושא עם ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, ויושבת ראש הפרלמנט, סוניה גנדי.

 

ההחלטה התקבלה בעקבות פעולות מחאה מצד תושבי האזור, שטענו כי השטח מוזנח על ידי ממשלת הודו. אלפים מתושבי היידרבד, בירת אנדרה פרדש, יצאו לרחובות כדי לחגוג את ההחלטה ההיסטורית. החגיגות התרכזו סביב בית החולים בעיר, בו אושפז מנהיג המאבק לאחר ששביתת רעב שקיים גרמה להידרדרות של ממש במצבו הבריאותי. 

 

המאבק להקמת המדינה העצמאית מתנהל זה 50 שנה, והוביל למותם של כ-400 בני אדם במהומות שארעו באזור בשנת 1969. המדינה החדשה צפויה לשכן בתוכה 35 מיליון בני אדם, ובשטחה ייכללו עשרה מחוזות הנחשבים היום לחלק מאנדרה פרדש.

 

על פי התוכנית, בשטח המדינה החדשה תיכלל גם היידרבד, אחד ממרכזי ההיי-טק החשובים בהודו, בה ממוקומות בין היתר חברות התוכנה הבינלאומיות "מייקרוסופט" ו"גוגל".

 

עם זאת, ההחלטה זכתה גם להתנגדות חריפה: תריסר מחברי האסיפה הכללית של אנדרה פרדש

הודיעו על התפטרותם במחאה על הקמת המדינה העצמאית, כמו גם חבר פרלמנט המייצג את האזור - צעד המעלה חשש ממשבר פוליטי באזור.

 

מתנגדי ההחלטה חוששים כי הדבר יביא לשורת דרישות דומות בכל רחבי הודו, שבסופו של דבר ישנו את קווי הגבול של חצי היבשת. זאת, בעיקר בשל העובדה כי אין זו הפעם הראשונה שהודו מאשרת הקמת מדינה חדשה: בשנת 2000 כבר אישרה הודו את כינונן של שלוש מדינות עצמאיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סינג וגנדי. אישרו את ההחלטה
צילום: AFP
מומלצים