שתף קטע נבחר

שבורת כנף: יש תקווה לנקבת הבז המהירה בעולם

נקבת בז נודד ששברה את הכנף משוקמת בבית החולים לחיות בר, שם זכתה לגשר אקרילי מיוחד שיסייע באיחוי השבר. הבזים הנודדים הם הדורסים המהירים בעולם המסוגלים להגיע למהירות צלילה של 300 קמ"ש. בתום טיפולי פיזיותרפיה, מעריכים הרופאים שהיא תשוב בחזרה לטבע

לא בכל יום מגיע בעל חיים שמככב בספר "שיאי העולם של גינס", אל בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן. נקבת בז נודד שנמצאה לפני כחודשיים בכפר נטר על הקרקע, כשהיא סובלת משבר בכנף השמאלית ובאחת מאצבעותיה ברגל, הובאה לטיפול רפואי.
 
"אנחנו מקבלים אלפי חיות כל שנה, מכל המינים והסוגים, כל אחת עם סיפור הפציעה הייחודי לה, אך במקרה הנוכחי, יש לנו את הזכות הנדירה לטפל בדורס המהיר בעולם", מספר ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים. "נקבת הבז הצעירה הגיעה אלינו עם כנף שבורה. בעוד שבטבע פציעה שכזאת היא גזר דין מוות לחיה, אנחנו כאן כדי לעזור לה להחלים ולשוב בחזרה לטבע".
 
 
לפני מספר שבועות הרופאים ניתחו את נקבת הבז בכנף. "בנינו גשר אקרילי מיוחד שלמעשה מסייע באיחוי השבר", מספרת ד"ר אריאלה רוזנצוויג, וטרינרית בבית החולים. "לפי תהליך האיחוי של השבר, אנחנו נחליט באם להוציא את הגשר מהכנף או לחכות קצת. הדורסים הללו מחלימים מהר מאוד וצריך להקפיד שלא להוציא את הגשר מוקדם מדי".

 

במרפאת בית החולים, צמד הווטרינריות, רוזנצוויג וד"ר רונה נדלר בודקות את הדורס הפצוע. הן מנקות את איזור הניתוח, מעניקות לה טיפול אנטיביוטי ושוקלות אותה. "היא מתחזקת מיום ליום ומגלה כלפינו תוקפנות בריאה, כפי שחיית בר צריכה להתנהג מול בני אדם", מסבירה נדלר. "צריך להחזיק ולטפל בה בזהירות. מפגש עם הטופרים והמקור החד זו לא חוויה מומלצת".

 

  • צפו בבבזים הנודדים חורכים את השמיים (1 ,2 )

 

הבזים הנודדים נחשבים לדורסים מיומנים בציד עופות באוויר, הם מסוגלים להגיע למהירות של 300 קילומטר בשעה ומחזיקים בתואר המכובד של דורסי היום בעלי יכולת הצלילה המהירה ביותר בעולם. היכולת המופלאה הזו מעניקה להם יתרון עצום בציד, אך גם חושפת אותם לפגיעות קשות בדרך.  

 

לדברי הרופאים, הכנף והרגל הפגועות מחלימות בקצב משביע רצון. הגשר האקרילי הוסר בימים האחרונים וכעת מתמקדים בבית החולים בבעיית הראיה של הבז. לאחרונה, התגלה קטרקט באחת מעיניה של נקבת הבז ובשבוע הקרוב היא תנותח.

 

בבית החולים מעריכים כי לאחר שנקבת הבז הנודד תשקם את יכולת התעופה בעזרת טיפולי פיזיותרפיה ותצוד את מזונה בכוחות עצמה, היא תשוב בחזרה לטבע בחודשים הקרובים.

 

צילום: רועי גזית

 

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> ד"ר רונה נדלר: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גזית
צילום: רועי גזית
מומלצים