שתף קטע נבחר
צילום: הילה דוד

איזה מנהל עדיף? כוכב השיעור או גיבור ההפסקה

פעמים רבות אתם נופלים באשליית הניסיון, ההשכלה, הידע. כמה מועמדים דחיתם בשל ניסיון או השכלה לא מספקים או לא מתאימים בדיוק להגדרות? לא הרבה. לרוב כלל לא תזמנו אותם לראיון. לעיתים - ההפסד כולו שלכם

"מי שמנצח בחיים הוא לא זה שהצטיין בשיעור, אלא זה שהצטיין בהפסקה". את המשפט הזה שמעתי מאיש עסקים מצליח, שלא זוכר אם העיפו אותו מבית-הספר בכיתה י' או בכיתה יא'. המשפט הזה מהדהד בראשי בכל פעם שאני מסייעת בגיוס צוות ניהולי. ולא פעם, המציאות מוכיחה לי את אמיתותו.

 

 

פעמים רבות אנו נופלים באשליית הניסיון, ההשכלה, הידע. אנו שבויים באשליה זו הן בקשר לעצמנו והן בהקשר למועמדים שאנחנו מגייסים. כמה פעמים ראיתם מועמד והרגשתם שהוא הוא האדם שהייתם רוצים שיעבוד איתכם - אבל ההשכלה שלו לא היתה מספקת או שהניסיון שלו לא ענה על הגדרת פרופיל המשרה? כנראה שלא הרבה – כי רוב הפעמים אותו מועמד לא יגיע אפילו לראיון.

 

לפעמים זו טעות לחפש תבניות

לעתים, בדרך למצוא את המועמד המתאים התאמה מלאה לפרופיל הגיוס, אנו מקריבים את האדם. את יכולותיו הטבעיות, את כישוריו החברתיים, את הכריזמה, את האש של מנהיג אמיתי. העבר עשיר בדוגמאות של אישים ללא השכלה פורמלית או ניסיון, שבעזרת יכולת אלתור, למידה עצמית והרבה כריזמה, הצליחו בגדול ונכנסו לספרי ההיסטוריה.

 

אך לא צריך ללכת לעבר הרחוק – גם בקרבנו כיום חיים אישים מצליחים, שעשו זאת ללא השכלה פורמאלית. אני בטוחה שאין צורך שארחיב כאן, למשל, על יצחק תשובה, שהפסיק את לימודיו בגיל 12 כדי לעזור לפרנסת המשפחה ולעבוד בשיפוצים.

 על רונית רפאל, שהתחילה כקוסמטיקאית והיום בעלת רשת מרפאות לטיולים אסתטיים עם מחזור של עשרות מיליונים בשנה, על גיורא אקרשטיין, שהקים אימפריית ריצוף וחיפוי ששווה מיליארדים, או לחלופין צבי ינאי, שכל השכלתו המוסדית הסתכמה בעשר שנות לימוד, והגיע לתפקיד מנכ"ל משרד המדע ואף זכה בפרס ספיר על ספרו "שלך, סנדרו".

 

אנו, אנשי הגיוס, מתפקדים לא פעם כ"שומרים בשער", כאשר מה שאנו שומרים מפניו איננו עובדים בלתי מוכשרים, אלא עובדים אשר אינם עומדים בסטנדרטים היבשים. כך, קורה לעתים שאנו מפספסים את הכישרונות הגדולים ביותר.

 

חפשו את מה שבאמת צריך במנהל

אני מציעה לשאול את עצמנו אם עומדת לרשותנו הלגיטימציה הארגונית, ויותר חשוב - אם יש לנו האומץ, להביא לארגון את צבי ינאי הבא. אם עניתם לעצמכם, "כן, יש לי אומץ, אך אין לי לגיטימציה ארגונית" – הרי לכם נושא שאותו כדאי להעלות בישיבת ההנהלה הבאה.

 

כמו כן, אני מזמינה אתכם לבדוק – בפעם הבאה שאתם מנסים לגייס חבר הנהלה או מנכ"ל – מהם האתגרים החשובים ביותר שיהיה על אותו מנהל לעמוד מולם; איזו אישיות נדרשת כדי להתמודד בהצלחה עם אתגרים כאלה, ועד כמה באמת חשובים הנתונים הפורמאליים בסיפור הזה. בדקו עם עצמכם אם אתם מחפשים את כוכב השיעור, או את גיבור ההפסקה.

 

 

הכותבת היא מנכ"לית Mind, גיוס עובדים מקצועי וייעוץ ארגוני.

 

מובטלת? מחפש עבודה ? מצאת את העבודה עליה חלמת ומעוניין לספר לנו כיצד? את אמא שמצליחה לשלב קריירה ומשפחה? כתבו לנו טור , אם הוא טוב - נפרסם.


פורסם לראשונה 28/01/2010 17:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעשר אצבעותיה. רונית רפאל
צילום: לואיז גרין
הפסיק ללמוד בגיל 12. יצחק תשובה (עם הנשיא, שמעון פרס)
צילום: לואיז גרין
מומלצים