שתף קטע נבחר

ראש בראש: הנקסוס של גוגל מול ה-iPhone

האם הטלפון החדש של גוגל יטרוף את הקלפים בשוק הטלפונים החכמים? זרקנו אותו לזירה מול מתמודד אחר במשקל כבד: ה-iPhone. מי משניהם יצא מנצח? ואתם מוזמנים גם להצביע ולהשפיע

לפני כשבועיים הכריזה גוגל הכרזה בעלת משמעויות רבות - היא נכנסת לשוק הסלולר עם טלפון חכם משלה, תחת השם "נקסוס", שנושא על גבו את המותג והלוגו של גוגל. הטלפון, שמיוצר על ידי HTC, ושפועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד, גם היא מבית גוגל - הפך לשיחת היום בעולם הטכנולוגיה בכל רחבי תבל.

 

אז נכון שה-Nexus One הוא לא באמת מכשיר של חברת גוגל, כי הוא כאמור, מיוצר על ידי HTC, אך קברניטי החברה הכריזו בגאווה כי הם עמלו על כל מפרט המכשיר עד לפרטים הדקים והקטנים ביותר.

 

אנחנו מצדנו יכולים להזכיר להם כי עם השקת מערכת ההפעלה וה-G1 שהיה מכשיר האנדרואיד הראשון, גם אז נאמר שלגוגל היה חלק בלתי מבוטל בתכנון המכשיר וגם לו היה למכשיר את לוגו החברה בחלקו האחורי (בדומה ל-Nexus One), ולא כפי שטענו השבוע חלק מכלי התקשורת.

 

החלטנו להטיל אותו מול מכשיר מדובר אחר, שגם מאחוריו עומדת חברת טכנולוגיה רבת פעלים: האייפון לבית אפל.

 

 

 

משקל ועיצוב

כאשר אנו שמים את שני המכשירים אחד ליד השני ניתן לראות שהגודל הפיזי של שני המכשירים כמעט זהה, פרט לעובדה שהמסך במכשיר של גוגל גדול יותר.

 

כמו כן במבחן השקילה גילינו כי ה-3Gs שוקל 135 גרם בעוד ה-Nexus שוקל כ-130 גרם, פער לא משמעותי. לגבי העיצוב על טעם ועל ריח אין להתווכח, כל אחד והעדפותיו.

בשורה התחתונה : כל אחד יכול לראות מנצח אחר בסעיף, אנחנו החלטנו על שוויון.

 

עוד בנושא:

 

 

חומרה

אם מסתכלים על המפרט הטכני של המכשירים אז אפשר להכריז על מנצח ברור. המעבד של ה-iPhone עובד על מהירות שעון של 600 מגה הרץ בעוד המעבד של הגוגלפון עובד על מהירות של 1 גיגה הרץ. זיכרון ה-RAM הפנימי של המכשיר של אפל עומד על 256 מגה בעוד הזיכרון של של ה-Nexus עומד על 512 מגה.

 

בשורה התחתונה: הגוגלפון מנצח ומשאיר את אפל באבק.

 

תמיכה ברשתות ואיכות שיחה

שני המכשירים תומכים ברשת ה-HSDPA של מפעילות הסלולאר, והם תומכים במהירות הורדה של 7.2 מגה ביט לשנייה. קצה העלאה של ה-iPhone עומד על 384 קילוביט לשנייה. ואילו של ה-Nexus עומד על 2 מגה ביט. איכות השיחה בשני המכשירים טובה.

 

מוזר לראות שגם ב-iPhone וגם ב-Nexus עם השקת המכשירים בארה"ב התגלו לא מעט תלונות על איכות השיחה ברשת. בישראל כמעט ואין בעיות עם שני המכשירים, אם כי יש מי שהתלונן על איכות השמע ב-iPhone גם כאן, אך בעיקר בעלי מכשירים מהדור הקודם של האייפון, ה-3G.

 

בשורה התחתונה: לאנשים שמהירות העלאה חשובה הגוגלפון מנצח פעם שנייה ברצף.

 

מסך

ה-iPhone מגיע עם מסך 3.5 אינץ' ותומך ב-16 מליון צבעים ברזולוציה של 480x320 פיקסלים לעומתו המכשיר של גוגל מגיע עם מסך 3.7 אינץ מסוג AMOLED עם רזולוציה של 800X480 פיקסלים. המסך של הגוגלפון הופך את התצוגה ב-iPhone לחיוורת לעומתו.

 

במבחן העבודה של השמש יש לנו תיקו. שניהם מציגים תמונה טובה באור שמש ישיר כאשר הבהירות במכשיר נמצאת על המקסימום. ההבדל המשמעותי ביותר בין שני המסכים הוא יכולת המולטי טאצ' במסך של חברת אפל.

 

אמנם, שני המסכים הם קפסטיביים (פועלים במגע קל של האצבע, ללא לחץ) ותומכים ברב מגע, אבל משום מה גוגל החליטה לא לספק תמיכה ברב מגע על גבי המסך של המכשיר שלה.

 

בשורה התחתונה: המסך של הגוגלפון טוב יותר מבחינה ויזואלית, אך המסך של האייפון מבחינה פונקציונאלית נוח יותר לעבודה, ומאפשר אפשרויות מגע טובות יותר. אין מנצח חד משמעי.

 

חיי סוללה

חיי סוללה, הוא אולי אחד הנושאים החשובים והבעייתים ביותר בטלפון חכם מודרני. אפל ידועה בדגמי סלולר בעיתיים בזמן סוללה, וגם בדגם האחרון של החברה, ניכר כי משתמש כבד, שעושה שימוש גם בדואר בדחיפה ומפעיל את ה-Wi-Fi, וה-Bluetooth, עושי למצוא את עצמו במהלך חציו השני של היום עם סוללה ריקה לחלוטין.

 

ב-iPhone, בשונה ממכשירים אחרים, הסוללה פנימית ולא ניתנת להחלפה -  ולכן לא ניתן להסתובב עם סוללת גיבוי, אך יש פתרונות טעינה ניידים שמסרבלים את המכשיר והופכים אותו למגושם יותר. לעומת ה-iPhone, הגוגלפון מגיע עם סוללה ניתקת וברת החלפה. ומה שיותר חשוב: לנקסוס סוללה חזקה יותר, שמספקת זמן ארוך יותר בין טעינה לטעינה.

 

בשורה התחתונה: הגוגלפון בדרך לנוק אאוט? ניצחון שלישי לנקסוס

 

מקלדת

אנשים שכותבים הרבה הודעות ומגיבים למיילים מהמכשיר הסלולרי שלהם, יודעים עד כמה חשובה המקלדת בסלולרי.

 

מבדיקת הסתגלות למקלדת, והקשת משפט בפרק הזמן הקצר ביותר, נמצא כי מקלדת ה-iPhone מרווחת קצת יותר, נוחה יותר לשימוש ולתפעול, והכי חשוב תומכת בעברית -

מה שבגוגלפון לא היה לנו.

 

בשורה התחתונה: ניצחון ל-iPhone שמצמצם את הפער.

 

ממשק משתמש

מכשירי הסלולר של חברת אפל הם אולי לא המכשירים המתקדמים ביותר בעולם מבחינת חומרה, אך הדבר החשוב ביותר שהביאה החברה לעולם הוא ממשק המשתמש הידידותי והחווייתי במכשיר. אם היינו מסתכלים על עקומה שמתארת את זמן ההסתגלות למכשיר, בוודאי היינו מגלים עקומה חדה שמתארת זמן ההסתגלות מהקצרים שיש בתחום.

 

הממשק נוח ופשוט, וכאשר נתנו את המכשיר לאדם מבוגר שחצה את גיל ה-60 ולילד בן חמש, שניהם הצליחו להשתלט על המכשיר תוך דקות בודדות ממשק המשתמש במערכת ההפעלה אנדרואיד נוח גם הוא, אם כי עבור חלק מהפעולות יש צורך להיכנס למעמקי התפריט ובמבט ראשון לא תמיד מובן - מה קורה פה?

 

בשורה התחתונה : אפל מנצחת בתחום הממשק. ה-iPhone 3GS מנצח.

 

מדיה

אין מתחרים לאיכות הסאונד והווידאו של אפל, וכאן נגני הווידאו והמוזיקה שלה, מורידים מכה ניצחת על כמעט כל מתחרה בשוק. למרות המסך המעלף של גוגל ולמרות הקישור המהיר ל-Youtube, לאחר בדיקה ארוכה, תצוגת האלבומים וניהול רשימות ההשמעה ב-iPhone, נוחה יותר, כמו גם הגישה לווידאו וצפיה בסרטים. 

 

בשורה התחתונה: ניצחון למכשיר של אפל.

 

חנות תוכנות

החנות של חברת אפל היא החנות הגדולה והטובה בעולם. נקודה. שלל התוכנות, היישומים והמשחקים שיש ב-Appstore זה יתרון עצום למכשיר סלולרי חכם. למרות הניסיון של גוגל לדחוף קדימה את ה"אנדרואיד מרקט", חנות התוכנות של האנדרואיד, היא עדיין בבחינת בוסר, ולמעט כמה תוכנות עם מקדם מגניבות גבוה, קשה למצוא שם תוכנות שימושיות ורציניות באמת.

 

בשורה התחתונה: החנות של אפל טובה יותר. מהפך.

 

מצלמה

כאן הקלפים ברורים וגלויים: חיישן של חמישה מגה פיקסל, מול חיישן של שלושה מגה פיקסל ב-iPhone, קיומו של מבזק לעומת היעדרו המוחלט ב-iPhone, אך גם בביצועי המצלמות - המצלמה במכשיר של גוגל השיגה תמונות טובות יותר, חיות וחדות יותר.

 

ועוד פרט לא פחות חשוב: המצלמה במכשיר של גוגל גם יכולה לצלם בלילה, דבר שב-iPhone לא ניתן לעשות אפילו בדור השלישי של המכשיר.

 

בשורה התחתונה: אין הפתעות. המצלמה של הנקסוס עם היד על העליונה.

 

קישוריות וניווט

שני המכשירים תומכים ב-Wi-Fi. אך כשהדבר מגיע ל-Bluetooth, מדהים לראות שאצל שתי היצרניות, (במיוחד אצל אפל, שזהו דור שלישי למכשיר), אין אפשרות להעביר קבצים בדרך זו, ובכלל, ה-Bluetooth מוגבל למטרות האזנה למוזיקה, תקשורת נתונים ושיחות בלבד. מרגיז. תוכנות צד שלישי פותרות את העניין, אבל מדובר כאן בהיעדר

תמיכה מובנה.

 

בשני המכשירים יש גם רכיב GPS, ובשניהם גם ניתן למצוא שלל תוכנות ניווט חינמיות ובתשלום. לגוגל יש גם יכולות מדהימות בניווט קולי שמובנות במכשיר, אך שלצערנו, לא רלוונטיות לישראל - הן מבחינת השפה והן מבחינת התמיכה.

 

בשורה התחתונה : קישוריות מלאה ו-Bluetooth מסורס, המפסידים הם הצרכנים. שוויון

 

הפעלת יישומים במקביל

הפעלת יישומים במקביל הוא דבר הכרחי לאנשים עסוקים, שרוצים בכף היד יכולות הדומות למחשב. אפל עד היום לא הצליחה לעשות את זה בצורה טובה, או למעשה - בכלל.

 

הודעות הדחיפה על גבי המסך, הן פתרון של עניים שממש מפתיע יחסית לחברה חדשנית כמו אפל, והפעלת יישומים במקביל במכשיר ה-iPhone לא אפשרית.

 

הדבר מתסכל במיוחד כאשר משחקים במשחק ותוך כדי מגיעה הודעת SMS שקופצת על המסך - וזורקת אותך החוצה. באנדרואיד לעומת זאת ניתן לעשות את זה בקלות, במיוחד עם המעבד החזק של גוגל. ריבוי יישומים? אל תצחיקו את הנקסוס.

 

בשורה התחתונה: הנקסוס זוכה בנוקאאוט בסיבוב הזה.

 

זמינות בישראל ותמיכה בעברית

בעוד ה-iPhone נמכר בישראל, אמנם בחבילות מתוחכמות ובמחירים לא נמוכים, אך אפשר להיכנס לכל חנות ולצאת עם מכשיר באותו הרגע. וכמובן, לקבל אחריות ושירות ברשתות הסלולר - למרות שכבר הספקנו לקבל תלונות על סעיפים מפלים שונים בשירות ל-iPhone.

 

הנקסוס כיום, לעומת זאת, הוא בערך מה שהיה ה-iPhone לפני כשנתיים: לא משווק בישראל, לא ניתן להזמין אותו לכאן והוא גם לא תומך בשפת הקודש בכלל, אלא בזכות טוב לבם של מפתחים עצמאיים. רוצים נקסוס? חפשו ב-eBay, סעו לארצות הברית או רכשו מכשיר דרך מתווך.

 

התקנה של עברית על הנקסוס אמנם אפשרית, אך היא סיפור לא פשוט בכלל, וכוללת התעסקות עם ליבת המערכת. אחריות ושירות אם בכלל, תקבלו ממי שטרח לייבא אותו מקומית - בקיצור, עסק מפוקפק למדי, בהתחשב בעובדה שאתם עומדים להשקיע בטלפון אלפי שקלים מכיסכם.

 

בשורה התחתונה : אין תחרות. ה-iPhone כחול לבן באופן רשמי, ומקבל נקודה.

 

סיכום

ציפינו שלאחר חצי שנה מהשקת ה-iPhone האחרון, גוגל תדע לנצל את הנקודות תורפה של אפל, ולהכריע את הכף בצורה חד משמעית. למרות השוויון, הנקסוס עדיין רחוק מלהיות מכשיר אטרקטיבי לישראלים: הוא לא תומך בשפה העברית והוא גם לא משווק לשוק הישראלי.

 

בניגוד ל-iPhone בשעתו, המכשיר של גוגל לא חדש תחת השמש. נכון, מערכת האנדרואיד מצוינת - אך קיימים מכשירים טובים יותר כדוגמת הגלקסי של סמסונג והמג'יק של HTC, שנמכרים ומשווקים רשמית בישראל ותומכים בעברית באופן מלא.

 

ככל הנראה, מכשיר האנדרואיד שעל באמת יוכל לשכנע אותנו להפסיק לחבב את ה-iPhone, הוא המיילסטון של מוטורולה ("דרויד" בארה"ב) שיגיע לארץ ברבעון הקרוב.

 

הנקסוס נמסר לסקירה באדיבות אומגה - פון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יטרוף את הקלפים?
צילום: רועי גזית
מומלצים