שתף קטע נבחר

תע"ש קריית שמונה בסכנה: "לא לפגוע במפעל"

קריסת המפעל בעיר הצפונית תכניס עשרות למעגל האבטלה. "המילה האחרונה לא נאמרה", מדגיש יו"ר ההסתדרות בגליל העליון, "חשוב שמקבלי ההחלטות ימנעו את הפגיעה במפעל"

סכנה מרחפת מעל עתידו של מפעל תע"ש בקריית שמונה: 75 עובדי המפעל הביטחוני חיים בשבועות האחרונים בחוסר ודאות לגבי עתידם. מרביתם חצו לא מכבר את גיל 50 וסגירת המפעל צפויה להכניסם למעגל האבטלה ההולך וגואה בצפון.

 

"לצערי, מאז ראשית המשבר הכלכלי, איבדו את מקום עבודתם באזור יותר מ-1,000 עובדים", אמר אמש (יום ב') ל-ynet יו"ר ההסתדרות במרחב הגליל העליון, יונה פרטוק. "אנחנו מתריעים כבר זמן רב כי ישנה סכנה לסגירת מפעל, שאמור לשמש כעוגן עבור ממשלת ישראל לחיזוק הפריפריה. המילה האחרונה לא נאמרה וחשוב שמקבלי ההחלטות ימנעו את הפגיעה במפעל".

 

תע"ש קריית שמונה, שהוקם בשנת 1976 בעידוד הנשיא דהיום שמעון פרס, העסיק בעבר כ-230 עובדים. "פרס ראה בכך מענה לחיזוק האוכלוסיה שחיה תחת איום הקטיושות", מסביר פרטוק, "עכשיו אותה מדינה שכל יום נטפלת בטענות למעסיקים פרטיים שרוצים לפטר ולסגור מפעלים, נוהגת כאחרונת הפיננסיונרים. בשנים האחרונות, לא חודשו המכונות וחלק הועבר לגוף אחר, מספר העבודות נמצא בירידה מתמדת ולא נקלטו עובדים, במקום אלה שיצאו לפנסיה או פוטרו".

 

לדברי פרטוק, "לפני כמה חודשים היתה ועידה מפוארת בגליל,

שום דבר מאותן הבטחות לא יצא לפועל בתחום התעסוקה. למה הקימו רשות לפיתוח הגליל והנגב ולא רשות לפיתוח תל אביב? כי בגליל ובנגב יש בעיות שלא ייפתרו במילים אלא במעשים".

 

"אני היום פונה לממשלה ולמשרד הביטחון - עשו הכל, כדי לסייע למפעל בטרם יקרוס וייאלץ לסגור את שעריו. הכתובת כבר על הקיר. מדובר בעובדים ותיקים ונאמנים שרוצים להמשיך ולפרנס את משפחתם בכבוד", אמר פרטוק וסיפר כי בקרב העובדים ישנה דריכות ותקווה כי בשונה ממפעלים אחרים שנסגרו בקרית שמונה ובסביבתה גורלם יהיה שונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יונה פרטוק. "הכתובת כבר על הקיר"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים