שתף קטע נבחר

הוכרזו המועמדים הסופיים לפרס פרלוב

שישה מועמדים הגיעו לשלב הסופי בתחרות על שם דוד פרלוב, אבי היצירה הדוקומנטרית הישראלית. ההכרזה על הזוכה תיערך באירוע הפיצ'ינג השנתי של קרן פרלוב

שישה סרטים יתמודדו השנה על הפרס ע"ש דוד פרלוב ליצירה דוקומנטרית צעירה. התחרות, שהושקה לאחר מותו של פרלוב, היא אירוע ההוקרה השנתי לזכרו של מי שנחשב כאבי היצירה התיעודית בישראל. הבוקר (ה') סיימה ועדת הלקטורים את הכרעותיה. מתוך 142 הצעות שנשלחו לוועדה בשם 23 בתי ספר גבוהים לקולנוע, הוחלט להרחיב השנה את מספר המועמדויות. זאת, בשל חילוקי דעות בין הלקטורים.


מתוך "יומני פרלוב". ממשיכים להדהד את שמו

 

ששת המועמדים הסופיים הם "הסאלוקי" של עדי מוזס ממכללת ספיר - סיפור חד פעמי על וטרינר שהתאהב בכלבי סאלוקי; "מפגש 129" של עדיה אמרי אור מהחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב - הצעה פיוטית שמתבוננת באוכלוסיה המתגוררת סביב מסילת הרכבת ברמלה; "לאט לאט" של ויטלי קריבץ' ואילת מיטש מבית הספר "מנשר" - סיפור אודות ההגירה הרוסית; "המספרה של גרייס" של מיכל אהרונסון מבית הספר "סם שפיגל" בירושלים, על זוג ספריות עובדות זרות והיחסים ביניהן; "פילים בשלג" של אביב שיין מהחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב - סיפור על בחור ממשפחה דתית שהתגורר באלון שבות, עזב את ההתנחלות וחזר בשאלה; וסרט על המשורר הפלסטיני ראשד חוסיין, בבימויו של טאהר מוסלמני ממכללת "אלמנאר" בטייבה.

 

המועמדים הסופיים יציגו את הפרויקטים הקולנועיים שלהם באירוע הפיצ'ינג המסורתי העומד במרכז ערב ההוקרה השנתי לפרלוב. האירוע ייערך ב-15 בפברואר בסינמטק תל אביב. במסגרת הערב יוקרן בבכורה הסרט "רגע מסע" של רועי שר, תלמיד החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, שזכה בתחרות בשנה שעברה.

 

חבר השופטים בתחרות השנה כולל את במאי הקולנוע ארי פולמן, מתלמידיו של פרלוב. לצדו בחבר השופטים: מנהל ערוץ 8 לשעבר, סיני אבט; נציגת קרן רבינוביץ' לאמנויות, ד"ר רעיה מורג; מנהל הפיתוח של "קשת", עמי גלאם והעורכת והמפיקה יעל פרלוב, בתו של הבמאי המנוח.

 

"מספר ההגשות לתחרות השנה הוא חסר תקדים", אומרת פרלוב, "זו למעשה תמונת מצב של מה שמעסיק היום את הסטודנטים. יותר ממחצית ההצעות עסקו במשפחה הגרעינית ובעיקר בהורים, מה שהפתיע אותנו מאוד. בשל היקף ההצעות החלטנו לתת הזדמנות לשישה פרויקטים במקום לחמישה כמנהגנו".

 

פרלוב הוסיפה ואמרה כי היא מאוד שמחה על העבודה המשותפת עם הלקטורים הנבחרים והדגישה: "כל אחד מהם הכיר היטב את דוד.

ארי פולמן היה תלמידו. אני חושבת שבשל כך כולנו חיפשנו את רוחו של דוד בהצעות שהוגשו לנו אם זה במבע קולנועי ייחודי מבחינת סגנון או תוכן עם דגש על נתינת כבוד ומקום לאנשי תרבות ולעשייה תרבותית בכלל.

 

"אנחנו מנסים לשמור על הקרן הזו בשיניים. זו קרן קטנה אבל היא בהחלט מאותתת על הדור הבא של הדוקומנטריסטים שצומחים פה ומכאן חשיבותה".

 

מענק קרן פרלוב עומד השנה על 40 אלף שקלים. הקרן נוסדה במטרה לעודד ולתמוך בסטודנטים צעירים העוסקים ביצירה תיעודית ולשמר את משנתו הקולנועית של פרלוב שראה בעשייה הדוקומנטרית את תכלית חייו.

 

באירוע ההוקרה לפרלוב יוקרנו בין היתר קטעים מסרטו הראשון, "דודה ציינה הזקנה" (1957), סרט קצר בן 16 דקות, המבוסס כולו על ציורים של נערה שנמצאו על ידי פרלוב במרתף דירתו בפריז. בנובמבר האחרון יצא בצרפת ספר המבוסס על ציורי הנערה המלווה בתקליטור DVD של הסרט אשר עותק מגרסתו המקורית נמצא בארכיון מחלקת האנימציה של הסורבון. לצד הוצאה מחודשת של הסרט הוקרנו פרקי "יומני פרלוב" בפסטיבלים שונים ברחבי העולם, בהם פסטיבל טורינו, פסטיבל פונטו דה ויסטה והפסטיבל של פמפלונה בספרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרלוב. מחפשים פרויקטים ברוחו
לאתר ההטבות
מומלצים