שתף קטע נבחר

עלו ברשת: האם אתם מכורים לטכנולוגיה?

איך מתכנתים מכבים נורה, מועמדים לפרס האנימציה 2010, סרטים בחינם, רולטת צ'אטים ובקבוק שקורא תיגר על כוח המשיכה. אתרים חדשים כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: אני מוכרחה את הרצפט

אתר מתכוני שפים חדש ומושקע עלה לרשת - CookEat שמו, שמבטיח לספק חוויה דומה לתוכנית בישול טלוויזיונית, ושם דגש גם על הגשה ולא רק על הרוח שמאחורי המתכון.

 

מרבית המתכונים באתר מלווה בסרטון וידאו וצילומי סטילס מקצועיים, כאשר המנות עצמן מקורן במוחם של שפים פעילים (ביניהם שגב משה, עומר מילר, אבי ביטון ואחרים), שמדגימים כיצד להכינן.

 

כל המתכונים זמינים בפורמט טקסטואלי להדפסה, פתוחים לתגובות הגולשים וניתנים למיון באמצעות קטגוריות מגוונות או חיפוש ידני. כבר כעת פועל באתר בלוג קבוצתי הכולל

ביקורות ומתכונים, וובעתיד תעלה גם גלריית צילומי מאחורי הקלעים.

 

שימושון

קולנוע ביתי - עג'מי, המועמד הישראלי לאוסקר בקטגוריית הסרט הזר, ניתן לצפייה בסטרימינג באתר האוזן השלישית. למרבה הצער, החוויה שמורה למנויי הרשת בלבד, וגם אז עליהם לבצע התחברות למערכת בטלפון או בביקור בחנות. מצד שני, נזכיר שבאתר יש סרטים נוספים הזמינים לצפיה, חלקם ללא חיוב.

 

יחי הדפוס - קהל קוראי האנגלית בישראל הוא פלח שוק שאינו זוכה לפינוקים יתרים, אפילו באינטרנט. אתר חדש שעלה לאחרונה לרשת, Books'n'Mags שמו, מנסה לשנות את המצב.

 

זוהי חנות ספרים ומגזינים מקוונת (מאחוריה עומדים מפעילי דוכן המגזינים בדיזינגוף סנטר), שמאפשרת לקבל הביתה מגוון רחב של תכנים כתובים, לרכוש מנוי לכתב עת זה או אחר, לקרוא (או לכתוב) המלצות גולשים ואפילו להציע למערכת האתר מגזינים מומלצים אחרים, שחסרים באתר.

 

יום יום שיר - זמרים מתחילים? אם מייספייס לא עושה לכם את זה, וקהל המאזינים שלכם ישראלי למהדרין, תוכלו לקבל מעט חשיפה באתר come2sing, שהוקם על ידי שני חובבי מוזיקה מקומיים. האתר, שמאפשר להאזין או להוריד מוזיקה באופן חוקי, כולל גם פיצ'ר בשם "המחסן שלי", בו מוזמנים גולשים רשומים לאחסן מוזיקה משלהם, שתהיה זמינה להאזנה מכל מקום.  

 

תמצית - אלעד גלס וברק בן-רחל הם שני חובבי טכנולוגיה צעירים, שעומדים מאחורי "קפסולה", וידאוקאסט שבועי המוגש בעברית. כל תוכנית אורכת 8-10 דקות (עד כה עלו לאתר 13 תוכניות), וסגנון ההגשה מזכיר קצת את Diggnation הוותיק של קווין רוז (מייסד Digg).

כלומר: בין בירה לבירה (גם Products Placement צריך לדעת לעשות), השניים מחליפים בדיחות פרטיות ומציגים חדשות גאדג'טים, פיתוחים, השקות ולינקים שעניינו אותם.

 

אל תתנו להם חכות - ענקית האינטרנט Verisign מצאה דרך חביבה להזהיר את הגולשים מפני פישינג: בוחן קצרצר, אבל מאתגר, שמבקש מכם לזהות איזה אתר אמיתי ואיזה מזויף, ועל הדרך מציג את ההבדלים, כדי שתוכלו להיזהר להבא.

 

מכורים?  - אנשי בלוג הגאדג'טים "גיזמודו" ניסחו 50 שאלות קצרות, שהתשובות עליהן יסייעו לכם לדעת בוודאות האם אתם מכורים לטכנולוגיה. סכמו את מספר הפעמים שהשבתם בחיוב וגשו לקרוא את האבחנה.

 

אורזים לבד - Carryology הוא שמה של קהילה מקוונת ביזארית (שמקורה באוסטרליה כמובן), שחבריה מקדישים את חייהם לדיונים על אודות נשיאה, תיקים ומה שביניהם. בבלוג אפשר למצוא המלצות על תיקים וארנקים, טיפים לאריזה נכונה, סקירות על ההבדלים בין סוגי תיקים ועוד מיני מוזרויות משעשעות.

 

ויהי חושך - מדריך חדש באתר ההאקינג הישראלי "קריקטור", שעליו המלצנו כאן לפני מספר שבועות, ילמד אתכם בדיוק איך לכבות את האור בלי לצאת מהמיטה. (שלח: שוקי

לאה).

 

המקור - יש לא מעט דרכים לצפות בסרטים ברשת או להורידם למחשב באופן חוקי למהדרין. בבלוג NeeTeeVee ממליצים על 10 אתרי טורנט, שמציעים הורדה חוקית בחינם.

 

אני מק - יש לכם מק? כיף לכם. הנה כמה תוכנות חינם מומלצות, שאותן אפשר להריץ ישירות מ-DiskonKey ויאפשרו לכם להרגיש בבית גם במחשב זר.

 

לרדוף אחרי הזנב - איננו נוהגים להמליץ במדור על תוכנות, אבל mousepath, יישום שפיתח בחור בשם אנטולי זנקוב ומטרתו למפות את תנועות העכבר שלכם, מייצר תוצאות כל כך יפות, שהיינו חייבים: כך נראות שלוש שעות עבודה על תוכנת פוטושופ. יש גם של אחרים, מוצלחות לא פחות.

 

ידע כללי - מדור טרי באתר מוזיאון המדע בירושלים מלקט ידיעות מרחבי הרשת העוסקות במדע, איכות הסביבה, טכנולוגיה ועוד נושאים מגרי מחשבה. על האיסוף אחראי חנן כהן, מנהל האתר ואיש "לא רלוונטי".

  

Digital Whisper  אולי נשמע כמו גירסת כיסוי עדכנית במיוחד לשיר פופ משנות השמונים, אבל בפועל מדובר במגזין אבטחת מידע וטכנולוגיה ישראלי חדש יחסית ועצמאי בתכלית.

 

עד כה פירסמו אנשי הצוות חמישה גליונות, שכולם זמינים להורדה מן האתר בפורמט PDF, והם עוסקים בתחומים שעשויים להישמע לכם מרתקים או בלתי מוסברים; תלוי מי אתם: האקינג, קריפטוגרפיה, פיתוח, הינדוס לאחור ועוד מיני כותרות, שמאחוריהם עומד עולם ומלואו. המגזין יוצא אחת לחודש ואנשיו מחפשים כותבים אורחים.

 

בפינצטה

לכל החיים - Bad Hebrew Tattoos הוא שמו של בלוג באנגלית (שנכתב על ידי גולש ישראלי), שעוקב אחר מגוון הקעקועים השגויים שאנשים ברחבי העולם בחרו להנציח על גופם. בין השאר תמצאו שם שגיאות כתיב, מילים דמיוניות, שימוש באותיות סופיות באמצע מילה ועוד מיני טרגדיות משעשעות. לאחרונה נוסף מדור חדש, שמציג קעקועים עבריים

מצטיינים. הגולשים מוזמנים לשלוח דוגמאות.

 

היו זמנים - כולנו יודעים שב-1977 נחתם הסכם השלום עם מצרים, ב-1969 התרחשה הנחיתה על הירח אבל מה עוד קרה בשנה זו או אחרת?

האתר "מה קרה בשנת לידתי?" מספר לכם את הדברים הקטנים והגדולים, המקומיים והבינלאומיים, שהתרחשו בשנה מסוימת: מי זכה בפרס נובל? אילו אלבומים צעדו בראש מצעד הפזמונים, איזה המצאות מדעיות התפרסמו, מה היה שובר הקופות הקולנועי ועוד פכים היסטוריים ומעניינים מחיי היומיום. הממשק מעצבן, אבל הרעיון נחמד (שלח: עמית פל)

 

אגדה של סבתא - בפעם הבאה שתזמינו איזו סבתא לבייביסיטר מזדמן, הרחיקו את "היפהפיה הנרדמת" ממדף הספרים של הילדים; זו המסקנה שעימה נותרנו בתום הצפיה בסרטון המצוין Granny O'Grimm, שמועמד לאוסקר 2010 בקטגוריית האנימציה (דרך הבלוג של טל טבקמן).

 

עוד ניפגש - מתחרה נוסף על תואר סרט האנימציה הטוב ביותר ב-2010 הוא The Lady and the Reaper הספרדי, שמתאר כיצד מלאך המוות ורופא מצליח מדי נאבקים על חייה (או מותה, תלוי מאיפה מסתכלים) של אלמנה קטנה, שרק רוצה להתאחד עם בעלה. מורבידי, אבל מצחיק. ואל תפספסו את הסצינה שאחרי כותרות הסיום.

 

זה רק ספורט - כיצד נראה היה שידור משחק הסופרבול לו בוים בידי קוונטין טרנטינו, ז'אן-לוק גודאר, ווס אנדרסון, דיוויד לינץ' ועוד במאים ידועים ובעלי סגנון אישי מובהק.

 

עושים פרצוף - הצלם ברנדון ווגס מהסטודיו "ברוטון סטראוב" אסף 20 איש וצילם כל אחד מהם כשראשו נטוי מטה. את הצילומים שהתקבלו הוא הפך שוב ב-180 מעלות, ויצר דיוקנאות מטרידים משהו, אבל מלאי עניין. באתר הסטודיו ניתן למצוא גלריות נוספות ומרהיבות לא פחות.

 

חסר קצת כורכום בציור - כשמביטים ביצירות של מת'יו אלבניז אפשר לחשוב שמדובר בלא יותר מצילומי טבע מושקעים של פני הירח, סערה מתקרבת או נופים בראשיתיים. רק עיון מעמיק וקריאה של דברי ההסבר מגלה שלמעשה, מדובר ביצירות אמנות מופלאות, שעשויות מחומרים יומיומיים, כמו אפר,כותנה, תבלינים, צמר, טיח ועוד.

 

רולטת הצ'אטים - Chat Roulette מתייחס למושג "שיחה" בצורה הפוכה לגמרי מזו המקובלת: אין צורך להכיר או להתעניין - רק להיות חבר במשפחת בני האדם. האתר, שאינו דורש שום הרשמה או הכנה מוקדמת (למעט חיבור מצלמת רשת ומיקרופון), אפשר לנהל שיחות וידאו, אודיו וטקסט עם גולשים אקראיים לחלוטין ברחבי העולם.  

 

שפכו זאת בעצמכם - מחזיק הבקבוקים המושלם ואיך מכינים אותו. אולי (שלח: עמית פל)

 

עולם המראה - אנימציה קטנה וחמודה של חבורת היוצרים הישראלית "ארמדיל", שנזקקים לחמש דקות, לוקיישן אחד מוגבל ותסריט מגניב כדי לתאר חיים שלמים של שתי שותפות לדירה שכורה אופיינית (שלח: עמית פל)

 

יש כיסוי - הצמד המוזיקלי PomplamooseMusic (נטלי דון וג'ק קונטי), שמפליאים בגירסאות כיסוי חינניות, העלו כמה שירים חדשים לערוץ היוטיוב שלהם. לכו להתענג.

 

יאללה, עופו - משחק טיפשי למדי, שיעביר לכם כמה שעות או דקות, תלוי במידת ההתמכרות שלכם (אותה תוכלו לקבוע בבוחן במדור "שימושון"). אל תעזבו את מקש הרווח אחרת תתפוצצו.

 

פתחתם כבר תיבה במייל של המדינה?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
לא יכולים בלי טכנולוגיה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים