אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בעיות קליטה

האנטנה המדוברת, לפני פירוקה צילום: אמיר זקן
האנטנה המדוברת, לפני פירוקה צילום: אמיר זקן
 
 


 

הפרת ההקפאה: סלקום פירקה אנטנה בהתנחלות

החברה הסלולרית הקימה מתקן מגודר בשכונת קריית תרשיש במודיעין עילית, למרות שבניית השכונה עצמה מוקפאת. החברה הקבלנית שבונה את השכונה: סלקום פלשו לשטח שלנו והציבו שומרים. הבוקר פירקו את המתקן

שמוליק גרוסמן
פורסם: 22.03.10, 10:45

החברה הסלולרית הפרה את החלטת הממשלה - אבל נאלצה להתקפל. חברת "סלקום" פירקה הבוקר (יום ב') מתקן לאנטנה סלולרית בעיר מודיעין עלית, אותו הקימה וגידרה למרות שהדבר מהווה הפרה של צווי הקפאת הבנייה, שהוצאו בעקבות החלטת הממשלה להקפיא את הבנייה ביהודה ושומרון לעשרה חודשים. אתמול טענה חברה קבלנית הבונה שכונה בהתנחלות, כי המתקן הוקם תוך הסגת גבול ופלישה לשטח שבבעלותה.

 

האנטנה הוקמה באחרונה באמצעות חברת דאי-קול, באזור המכונה "קריית תרשיש" שבשכונת "נאות הפסגה", אותה בונה חברת "נאות הפסגה". סלקום אף גידרה את המתקן והציבה שומרים במקום, למורת רוחם של בעלי החברה הקבלנית. יש לציין כי בניית השכונה הופסקה עד להודעה חדשה בגלל צווי הקפאת הבנייה, אולם בנאות הפסגה מתכוונים להמשיך בבנייתה, מיד לאחר שיסתיימו עשרת חודשי ההקפאה.


מפרקים את האנטנה, הבוקר (צילום: אוהד צויגנברג)

 

"סלקום התעלמה מצווי הקפאת הבנייה בשטחים", טען אתמול בשיחה עם ynet מנכ"ל נאות הפסגה, עמיר זקן. כמו כן, לדבריו, ב-9 במרס הוצא צו זמני בידי בית המשפט המחוזי בירושלים האוסר על קיום עבודות להקמת האנטנה במקום - "וגם ממנו התעלמה סלקום".

 

זקן האשים גם את מהנדסת עיריית מודיעין עלית, שאישרה את הקמת האנטנה, ואמר כי גם היא מתעלמת מצווי מפקד כוחות צה"ל באזורי יהודה ושומרון. "היא העבירה לנו מכתב מטעם העירייה שבו נכתב כי הוא קיבל את כל האישורים ועבר את האישור של היועץ המשפטי לעירייה". אולם בשטחים, אין די באישור של העירייה כדי להתחיל בבנייה - נדרש אישור של המנהל האזרחי, ואישור כזה לא ניתן, לנוכח צווי ההקפאה. בעירייה אמרו ל-ynet כי יפעלו כחוק בכל החלטה שתתקבל בנושא.

 

יש לציין כי "נאות הפסגה" הגישה בחודש שעבר את התביעה הראשונה נגד המדינה בגין נזקי ההקפאה. החברה תובעת 171 מיליון שקל בגין הנזק הישיר שנגרם לה, בגלל הוצאותיה על הבנייה עד כה. בחברה מעריכים כי הנזק יגדל ככל שיחלוף הזמן, בגלל תביעות הצפויות נגדה מצד רוכשי דירות בפרויקט.

המדינה, אגב, הקצתה עד כה רק 150 מיליון שקל לכל הנפגעים מהקפאת הבנייה.

 

לפני שהחל פירוק האנטנה, טענו בחברת סלקום ומפורום החברות הסלולריות כי החברה קיבלה את האישורים הנדרשים להקמת המתקן. "האתר מאפשר מתן כיסוי תקשורתי איכותי לתושבי האזור תוך יישום עקרון הזהירות המונעת, שמובילים המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות, המעודד הקמתן של יותר אנטנות במטרה להפחית את עוצמות השידור הן מהטלפונים הסלולריים והן מהאנטנות", נמסר.

 

ואולם, כאמור, הבוקר "התקפלה" החברה, והחלה בפירוק האנטנה. בעקבות זאת נמסרה הודעה נוספת מפורום החברות הסלולריות: "החברה בחנה את הנושא שנית, ולמרות שלחברה ההיתרים הנדרשים, הוחלט על פירוק המתקן. החברה תמשיך לפעול בתיאום עם הרשות המקומית על מנת לאפשר פריסה שתבטיח מתן כיסוי נאות".

 


תגיות: סלקום | הקפאת הבנייה | מתנחלים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©