שתף קטע נבחר

נודלס מוקפצים עם עוף ופלפלים

שכיף להכין (בקלות, כמובן!) בכל ערב של אמצע השבוע, ולשמח מיידית את כל המשפחה, כולל ילדים בכל הגילאים

לפעמים יש לי במקרר קופסה קטנה חוסכת זמן. זה הולך ככה, בדרך כלל:  בשבת בערב אני מגררת לקופסה שורש ג'ינג'ר טרי ואז שום טרי, ומכסה בשמן שומשום. סוגרת ושמה במקרר. ביום רביעי בערב אני חוזרת מהעבודה מורעבת, אין לי כוח להתחיל לגרר, אבל השום והג'ינג'ר מחכים לי בקופסה, והם יכולים גם לחכות שם, בתוך שמן השומשום, גם שבועיים ומעלה. כיוון שיש לי את הקופסה, אני צריכה רק לשים במחבת את השום והג'ינג'ר מתוכה, לגרר פנימה, במידה ויש לי אנרגיה מספקת (אם לא, אפשר גם לוותר על זה) קליפת לימון, וזהו. לנודלס שאני עומדת להכין מכאן, כבר יש טעם בסיס מושלם. אחר כך זה באמת כבר לא סיפור גדול.  וזה טעים כל כך.

 

 

נודלס מוקפצים עם עוף ופלפלים/איילת הירשמן

2-3 מנות

המרכיבים

250 גרם נודלס (אטריות ביצים)

2-1 שיני שום או לפי הטעם, קלופות

פיסת שורש ג'ינג'ר טרי מקולף

2 כפות שמן זית

1 לימון צהוב בינוני

250 גרם חזה עוף טרי, חתוך לרצועות בעובי 3-2 ס"מ

2 פלפלים אדומים טריים, חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ

3-2 כפות רוטב סויה

1/4 כוס יין מירין (יין בישול יפני מתקתק, להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק וברבים מהסופרים), או יין לבן מעורבב ב-1/2 כפית סוכר לבן

1 כף שמן שומשום

פלפל שחור גרוס

2 כפות מים חמימים

1 כף קורנפלור

אפשרויות להגשה

כוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק

 

ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. בינתיים, חותכים את הפלפלים לרצועות. כשהנודלס מוכנים מסננים אותם ושוטפים במים קרים.

2. אם אין תערובת שום-ג'ינג'ר מוכנה מראש: מגררים למחבת (בלי להדליק את הלהבה) את השום והג'ינג'ר, וגם את קליפת הלימון. אם כבר יש תערובת שום-ג'ינג'ר מוכנה: מעבירים 3 כפות ממנה למחבת, עם כמה שפחות שמן שומשום (הוא נחרך מהר, אתם לא רוצים הרבה ממנו בשלב הזה במחבת) ומגררים פנימה את קליפת הלימון.

3. מוסיפים למחבת את שמן הזית, מדליקים להבה בינונית-גבוהה ומחממים תוך ערבוב כחצי דקה (נזהרים לא לחרוך), מוסיפים את נתחי העוף וצולים מעל להבה בינונית-גבוהה רק עד שהם מלבינים משני הצדדים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם דקה-שתיים מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהפלפלים מתרככים ומתחילים להזהיב ונתחי העוף מתחילים להזהיב. מוסיפים את המירין, הסויה ושמן השומשום, מתבלים בפלפל השחור הגרוס, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שנוצר במחבת רוטב ונתחי העוף עשויים היטב גם מבפנים.

4. שמים בקערית את המים ואת הקורנפלור, טורפים היטב (במזלג או במטרפה ידנית) עד שאין גושים,  ומוסיפים למחבת. מערבבים ומבשלים עוד שתיים-שלוש דקות מעל להבה בינונית גבוהה. מוסיפים גם את הנודלס ומערבבים, בעזרת שתי כפות, עם העוף, הפלפלים והרוטב. מעבירים לצלחות. מפזרים כוסברה או בצל ירוק ואוכלים מיד.

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נודלס עם עוף ופלפלים. קל ומהיר
סגנון: נטשה חיימוביץ, צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים