שתף קטע נבחר

סינמה אינטרנט - אתרים מומלצים לחובבי קולנוע

טריילרים מכל העולם, טעויות בסרטים, מנתחים את הפתיחים, המלצות רק מחברים ומבקרים טובים ועוד אתרים לחובבי המסך הגדול

מחקר שפורסם לאחרונה בארצות הברית קובע כי יותר ויותר אנשים מקדישים זמן לצפייה בטלוויזיה וגלישה ברשת בו זמנית. הצפייה היא חוויה פסיבית, ואנחנו כנראה רוצים לשתף אותה עם חברים, לקרוא, ובעיקר לכתוב על מה שאנחנו רואים על המסך.

 

לשמחתנו, התופעה עדיין לא חדרה לאולמות הקולנוע ואנשים עדיין לא יושבים שם עם לפטופים ומפרסמים ספוילרים לסרטים בפייסבוק, אבל הרשת בהחלט מספקת חווייה עשירה ורובד נוסף גם לחובבי הקולנוע לפני ואחרי הצפיה בסרטים על המסך הגדול.

 

ישנם לא מעט אתרים (חוץ מ-IMDB כמובן) שכדאי לחובבי הקולנוע להכיר. כל אחד עשוי לחשוב לעצמו "אבל שכחת את", ו"איך אפשר לא להזכיר את האתר המדהים הזה!", וכמובן שיש אינספור אתרים לכל זווית ותת ז'אנר בעולם המופלא הזה, אבל בכתבה זו ניתן לכם טעימה של מספר אתרים בולטים, מעניינים ומשעשעים.

 

מרכבה עם מיכל דלק

כשספיידרמן מציל את מרי ג'יין משודדים וזורק אותם דרך חלונות של בניין, החלונות חוזרים להיות שלמים. ב"אמריקן פאי" כוס בירה מחליפה את צבעה מספר פעמים. ב"גלדיאטור" יש מרכבה עם מיכל דלק, וכמעט בכל סרט שיצא קורות טעויות קטנות כאלה.

 

לפעמים אפשר לפספס אותן במצמוץ ולפעמים הן מאוד בולטות לעין. לגולשים של האתר הוותיק MovieMistakes זה ממש לא משנה.

 


 

בין אם מדובר במשהו שממש הציק לכם והרס לכם את הסרט, ובין אם אתם סתם קטנוניים, כל אחד יכול להירשם לאתר. אפשר לדווח על טעות קטנה כגדולה של חוסר המשכיות, בעיות הגיון בעלילה, טעויות היסטוריות, אנשי צוות או ציוד צילום שנכנסו בטעות לפריים, וכל דבר אחר שאתם מסוגלים לחשוב עליו. אם אתם ממש קטנוניים תוכלו להתכווח ולהסביר למה הטעות היא בעצם לא טעות.

 

האתר מאגד טעויות מסרטים החל מ"מסע אל הירח" מ-1902 ועד "שאטר איילנד" של היום. במקום הראשון ניצב כרגע "אפוקליפסה עכשיו" של קופולה מ-1979 עם 390 טעויות שמצאו גולשי האתר.

  

פתיייייח

כשראינו את הארווי קייטל, סטיב בושמי, קוונטין טרנטינו וחברים צועדים לאט אל עבר המצלמה בפתיח של "כלבי אשמורת", פשוט ידענו שמשהו לא טוב הולך לקרות. באתר Art of Title Sequnce עושים כבוד לקטעי כתוביות הפתיחה (והסיום) של הסרטים, שהם לא פחות חשובים מהסרט עצמו, ואמורים להכניס אותנו לאווירה הנכונה, או להותיר עלינו רושם טוב לפני שאנחנו קמים ויוצאים מאולם הקולנוע ואומרים לחברים שבאו איתנו "היה מצויין" או "נו, לא משהו".

 


 

האתר מהווה מאגר צומח של קטעי הפתיחה והסיום של סרטים מפורסמים כמו 300, מועדון קרב, פורסט גאמפ, וול-אי, הניצוץ, האקדח מת מצחוק, נהג מונית, הנוסע השמיני ועוד רבים. יוצרי האתר מנתחים ומבקרים את חלקם של הקטעים ומאפשרים לגולשים להמשיך את הדיון בתגובות.

 

באתר אף מתפרסמים ראיונות עם יוצרים בולטים של הקטעים הללו. כך, למשל, מספר לנו היוצר של הפתיח של "הענק הירוק" איך אימו זרקה לפח את חוברות הקומיקס הנדירות שלו - אולי הסיבה ששימחה אותו לקחת חלק ביצירה מחודשת של הקלאסיקות.

 

לראות או לא לראות?

אז איך קיק-אס? וואו, סרט קומיקס מצחיק וכיפי או לחליפין - סרט אלים ובינוני, עזבו אין מה ללכת. אם נפנה לשני חברים שלנו להמלצה על סרט, סביר להניח שנקבל 20 תשובות שונות אם הסרט טוב או לא, ואם כדאי ללכת. אין לנו על מי לסמוך פרט לעצמנו, ואולי פשוט לדעת הרוב.

 

אתר Rotten Tomatoes (עגבניות רקובות) המוכר והוותיק מספר לכם ציון ממוצע בסולם של החל מ"רקוב" (נוזל ירוק) ועד "טרי" (עגבניה אדומה ויפה) לסרטי הקולנוע. הוא אוסף עבורכם ביקורות נבחרות של חברים וגולשים חובבים ושל מבקרי קולנוע מקצועיים בארצות הברית. תוכלו גם ללמוד מי קולע לטעם שלכם וליצור רשימת מבקרים - סוג של פאנל יועצים אישי כדי לדעת מה הם חשבו.


 

כך ציון של 90-100 בטח ישכנע אתכם לרוץ לקולנוע ולראות, ציונים נמוכים יותר ודאי יתרמו להחלטה לחכות ל-DVD, וציונים של פחות מ-30 אומרים אחד משני דברים: לוותר לגמרי, או דווקא ללכת לראות איך אפשר לעשות סרט עד כדי כך גרוע שאך אחד לא אוהב.

 

בעולם של טריילרים

בשתיים-שלוש דקות הכוללות קריין דרמטי, פיצוצים, צעקות, מרדפים, עירום מרומז, מכות ולעתים גם ניתוק דרמטי של טלפון - מנסים יוצרי הסרטים לשכנע אותנו לבוא לקולנוע, לקנות פופקורן ולצפות בסרט שלהם. אלא אלא אם זו קומדיה, ואז צליל של תקליט שרוט יצביע על התפנית המצחיקה בעלילה.

 

עולם הטריילרים יכול להיות ממכר. אפשר לבלות שעות ארוכות בצפיה בהם כדי לראות מה היצע הסרטים שהוליווד תספק לנו בחודשים הקרובים. מציאת טריילרים וקליפים מסרטים ברשת היא ממש לא משימה קשה, אך אתר traileraddict הופך אותה לאף קלה יותר.

 


 

תוכלו לדפדף באתר בין הסרטים החדשים, שוברי הקופות, או סתם סרטים ישנים שהתגעגעתם אליהם לצפות בטריילרים השונים שיצאו בעולם, בראיונות, בקליפים ובקטעים מאחורי הקלעים - כאשר חלק גדול מהם זמין באיכות HD ובמסך מלא.

 

מה זה הסרט הזה?

יש משחקי רשת שפשוט משבשים את דעתנו עלינו, וגורמים לנו לשרוף שעות יקרות בעבודה או בלימודים. כל זה, רק בשביל לשלוח צילומסך של הציון שלנו ולהוכיח שאנחנו הכי טובים, ונראה מי מסוגל לעקוף אותנו.

 

המשחק Whatthemovie הוא בדיוק כזה. במיוחד אם אתם חובבי קולנוע מושבעים, או מתיימרים להיות כאלה. האתר מציג באופן אקראי תמונה בודדת מתוך סרט, וצריך לנסות ולגלות מאיזה סרט לקוחה התמונה.


 

הגולשים של האתר העלו אליו עשרות אלפי תמונות, והוא ממשיך להתעדכן מדי יום. תוכלו לבזבז ימים שלמים, לצבור נקודות ולהשוויץ ביכולות לזהות כל סרט. מצד שני, זה לא ישאיר לכם זמן לראות סרטים חדשים. ההתלבטות תהיה קשה.

  

הסרט הזה לילדים?

שיטת דירוג הסרטים האמריקנית לא מפרט יתר על המידה כמה סרט מתאים לילדים או לנוער. בארץ, לכל היותר תראו הגבלה של "הצפיה בסרט מגיל 16 ומעלה", או 18 ומעלה - אך סרטים רבים רווי דם כלל לא עברו את הסינון הזה. אז איך אפשר לדעת אם הסרט מתאים לילדים שלכם, או שעדיף שיחכו כמה שנים?

 

אתר Kids in Mind סוקר את הסרטים שמוצגים בימים אלה בבתי הקולנוע ומדרג מה רמת האלימות, השפה הקשה והמין בהם. לכל הורה, כמובן, השקפת עולם משלו מה ראוי ומה לא ראוי לחשוף בפני ילדיו. באתר תקבלו את המידע הזה, תוכלו לדעת למה לצפות - ולהחליט בעצמכם.

 

לא רק אוסקר

הפרס היוקרתי ביותר בעולם הקולנוע ניתן רק פעם אחת בשנה. ולפעמים, למורת רוחנו, לא לסרט שהכי הגיע לו. אתר awardsdaily הוא בלוג שעוסק בחדשות קולנוע, וגם עוקב אחרי המירוץ לאוסקר במהלך השנה.

 

האתר לא בדיוק מהמר מי יזכה באוסקר הבא. הוא כן עוקב באדיקות אחרי הפסטיבלים השונים שבהם מוצגים הסרטים, מדווח מה הם הפרסים הקטנים יותר שמחולקים על ידי מבקרים ואיגודים מקצועיים, ומנסה לראות מי צובר הכי הרבה תאוצה לקראת רגע האמת בו יפתחו את המעטפה.

  

טעימה ישראלית

הרשת הישראלית גם מציעה לחובבי הקולנוע לא מעט אתרים שמוקדשים למסך הגדול.

 

נציין בקצרה את "סרט" המרכז מידע על הקרנות והזמנות כרטיסים בבתי הקולנוע בארץ, עין הדג, שאמנם הודיע זה מכבר על סגירתו, אך עדיין משמש ארכיון נהדר לביקורות ודיונים על קולנוע, תרגומון שיעזור לכם לדעת איך קוראים באנגלית לסרטים ששמותיהם תורגמו ל"אקדח קטלני מת מצחוק בקיץ האחרון", והבלוגים רוזבאד  וסינמסקופ המוקדשים לאמנות השביעית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים