מנה שהיא ארוחה: פסטה עם חזה עוף ופלפלים
פסטה היא אחת מהפחמימות הכי מוצדקות שיש. אלומה בליליוס מגישה מתכון לריגטוני עם חזה עוף ופלפלים: מנה משביעה ביותר, זולה יחסית ונותנת כמעט את כל אבות המזון שאנו צריכים בארוחה דשנה. אה, והיא גם טעימה

הפסטה, מצרך מרכזי בתזונה האיטלקית, תפסה עם השנים מקום נכבד גם במטבח הישראלי. ולא פלא. הפסטה היא הפחמימה האולטימטיבית עבור מי שמחפשים מנה משביעה ולא מסובכת. פסטה טרייה אולי שייכת עדיין בעיקר למסעדות יוקרה ולבשלנים מקצוענים, אולם גרסתה היבשה, המוכנה מראש, פופולרית בקרב ההמונים - בין אם אלה הורים המבשלים ארוחה משפחתית מהירה, מזינה וידידותית לילדים, ובין אם בסטודנטים צעירים המחפשים אוכל זמין וזול שאפשר לגוון איתו בקלות.

 

פסטה יבשה זמינה בכל מרכול, אך למרבה הצער לא תמיד מדובר במציאה מבחינת איכות. לאחרונה אני רואה יותר ויותר שרשתות המזון מוכרות פסטות באיכות ירודה למדי תחת מותג הרשת או מותגים עלומי שם אחרים. אני ממליצה תמיד לקנות פסטה תוצרת חוץ באיכות טובה. נכון, זה טיפה יותר יקר, אך רמתו הגבוהה של הקמח משפיעה בהחלט על טעמה של הפסטה.

 

המנה שאביא בפניכם היום היא רבת יתרונות: משביעה ביותר, זולה יחסית ונותנת במנה אחת כמעט את כל אבות המזון שאנו צריכים בארוחה דשנה.

 

פסטה היא פחמימה בעלת ערך גליקמי נמוך, מה שאומר שאין קפיצה חדה של סוכרים בדם והיא תורמת לאנרגיה בגוף לאורך זמן. אני אישית אוהבת פסטה עבה, בדיוק כמו שאני אוהבת פרוסת לחם עבה, ועל כן בחרתי בריגטוני - זוהי פסטה בצורת צינורות עבים וחלולים שעליהם חרוטים פסים, בדומה לפֶּנֶה. חשוב לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן ולא דקה יותר. בישול יתר של הפסטה הופך אותה לסמרטוטית ולא אכילה.

 

חזה עוף הוא חלבון רזה ועסיסי אם יודעים להכין אותו נכון. הפלוס הגדול של חזה העוף שהוא כמו ספוג, הוא סופג את כל הטעמים שנותנים לו. בנוסף החזה עוף הוא חלק זול יותר מחלק הכרעיים שהוא גם חלק הרבה יותר שומני. חזה עוף נעשה עסיסי בתנאי שמכינים לו מרינדה טובה ומשרים אותה עם החזה עוף למשך זמן ממושך והטיגון של החזה קצר ביותר.

 

פלפלים בארץ מגיעים בשלל צבעים, צורות וטעמים. המוכרים ביותר הם הפלפל האדום, הירוק, הכתום והצהוב. לפלפל הירוק יש לרוב טעם מר מכיוון שקטפו אותו טרם עת, ואילו הפלפל האדום ידוע במתיקותו. הפלפלים הצבעוניים מלאים בוויטמין C והרבה אנשים לא יודעים שבפלפל אדום אחד יש יותר ויטמין C מבפרי הדר. תפקידם של הפלפלים במתכון זה הוא לתת טעם, ריח ובעיקר להוות את הבסיס לרוטב. את הנוזלים והטעמים נוציא מהפלפל בתהליך ארוך, מבלי להפוך אותו לרפוס וחסר צורה, ועל כן כדאי לקרוא היטב את הוראות המתכון.


עיקרית, תוספת וסלט במנה אחת (צילום: יולה זובריצקי)

 

פסטה עם חזה עוף ופלפלים

יש לערבב בעדינות לאורך כל הבישול על מנת שהפלפלים לא יאבדו את צורתם ומרקמם. מי שאינם מקפידים על כשרות מוזמנים להוסיף לקראת סוף הבישול 3-2 כפות של שמנת חמוצה או כמה כפות של גבינת פילדפיה הידועה באחוזי השומן הגבוהים שלה

 

המרכיבים (4 מנות גדולות):

500 גרם פסטה ריגטוני מבושלת לפי הוראות היצרן

700 גרם חזה עוף שטוף וחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

למרינדה:

1

כף חרדל דיז'ון גרגרים

1/2 כוס יין לבן

1/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות סילאן טבעי

1 כפית מלח שטוחה

1 כפית פלפל שחור גרוס

לפסטה:

2 פלפלים אדומים פרוסים לאורכם לרצועות דקות

2 פלפלים צהובים פרוסים לאורכם לרצועות דקות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2 בצלים סגולים פרוסים דק

3 שיני שום קצוצות דק

1/2 חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק

3 כפות חומץ בן יין לבן

מיץ מ-1 לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את נתחי חזה העוף לפחות כשעתיים במקרר.
  2. מחממים ווק או מחבת גדולה עם 1-2 כפות שמן. מטגנים את נתחי העוף כ-2 דקות מכל צד, עד שהוא משנה צבעו ללבן. עדיף לעשות זאת בכמה פעמים ולא להעמיס את הכמות כולה על המחבת, כדי שכל הנתחים ייצרבו היטב. מעבירים את הנתחים יחד עם נוזלי הטיגון לקערה ומכסים אותה.
  3. מוסיפים 2 כפות שמן זית, את הפלפלים, מלח ופלפל, מכסים את המחבת ומטגנים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהפלפלים מתרככים ומתחילים להפריש נוזלים.
  4. לאחר 10 דקות מוסיפים את הבצל הסגול, מכסים את המחבת ומטגנים כ-15 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתערובת הפלפלים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, השום וחצי מכמות הפטרוזיליה, ובודקים תיבול. אם יש צורך, הוסיפו בהדרגה חומץ ולימון.
  7. מוסיפים את נתחי העוף לתערובת הפסטה ומטגנים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש. מפזרים את יתרת הפטרוזיליה מלמעלה ומגישים.

 

אלומה בליליוס היא שפית וקונדיטורית המציעה שירותי שף פרטי ללקוח וקייטרינג לאירועי בוטיק. 

 

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

 

בשרים וירקות: מעדניית דלישס באפקה, ת"א, 03-6491122

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מנה שהיא ארוחה: פסטה עם חזה עוף ופלפלים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פסטה
    פסטה עם חזה עוף ופלפלים
    צילום: יולה זובריצקי
    ynet ספיישל