שתף קטע נבחר

הבנקים בישראל: החשיפה ליוון ופורטוגל קטנה

מדיווחי החובה האחרונים שהעבירו הבנקים למפקח רוני חזקיהו, עולה כי הם אינם חשופים לסיכונים מהותיים בקשריהם עם בנקים ביוון ופורטוגל. החלטת הנגיד שלא להעלות את הריבית החודש לקחה בחשבון את החששות מהמשבר האירופי

הבנקים הישראליים אינם חשופים לסיכונים מהותיים בקשריהם עם בנקים ביוון ופורטוגל - כך עולה מדיווחי החובה הרבעוניים האחרונים שלהם למפקח על הבנקים בבנק ישראל. המפקח רוני חזקיהו חייב אותם בחוזר שהפיץ בספטמבר 2008, בפרוץ המשבר הפיננסי העולמי, לציין בדו"חות הכספיים שלהם "חשיפות מהותיות לגופים פיננסיים בינלאומיים". זאת כאמצעי להקדים תרופה למכה אם נשקפות סכנות למערכת הבנקאית בישראל.

 

 

החששות הנובעים מהמשבר ביוון והשלכותיו על גוש האירו, נלקחו בחשבון בבנק ישראל גם בראשית השבוע, בהחלטת הנגיד סטנלי פישר שלא להעלות את הריבית לחודש מאי. החלטת הריבית האחרונה מציינת במפורש כי על מגמת ההתאוששות של השווקים וריסון האינפלציה, עדיין מאיימים "סיכונים משמעותיים, בעיקר מצד משבר החוב העולמי שהחריף לאחרונה על רקע משבר החוב ביוון".

 

המשמעות הוא כשבנק ישראל הולך בעקבות בנקים מרכזיים במדינות שנוקטות במדיניות מוניטרית מאופקת ומרוסנת. מגמה זו עולה מהודעות הריבית שהבנק הוציא בחודשים האחרונים. מדיניות זו מתבטאת בהעלאת מדורגת של הריבית ולא בהעלאות חדות יותר שאפיינו מדינות עם קצב אינפלציה מהיר.

 

בנק ישראל מציין בהחלטות הריבית החודשיות כי הימנעותו מהעלאות חדות של הריבית נובעת מהחששות להיווצרות השלכות שליליות מהתרחשויות שיתפתחו בשוקי הכספים בעולם, בעיקר באירופה. מעבר למשתמע מדיווחים האלה, לבנק ישראל אין היום התייחסות רשמית ישירה למתרחש ביוון, פורטוגל וספרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדיניות מוניטרית מאופקת
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים