שתף קטע נבחר

תפוחי אדמה ברוטב לבנה ובצל ירוק

מנה זו היא אחת הפופולריות ביותר במסעדת טאטי, בזכות השילוב הטעים והבלתי שגרתי בין הלבנה ואבקת הקארי

תפוחי אדמה ברוטב לבנה ובצל ירוק

המרכיבים:

10 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים וקלופים

250 גרם לבנה 5% גד

1/2 פיתה קרועה גס ומרוחה בשמן זית

2 כפות כוסברה קצוצה

1 בצק ירוק חתוך דק לפרוסות אלכסוניות

1 כף אבקת קארי

4 כפות שמן זית איכותי


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את חצי הפיתה עם שמן הזית לרצועות עבות. מחממים מחבת ומקפיצים בה את רצועות הפיתה עד להשחמתן.
  2. מערבבים בקערית את הלבנה, הכוסברה, הבצל הירוק, הקארי ושמן הזית עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. שמים את תפוחי האדמה בקערת הגשה, מוסיפים את רצועות הפיתה המטוגנות, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. משהים כשעה לספיגת טעמים ומגישים.

 

מארק שולמן הוא השף של Tatty bistro & bakery

 

  • לחוברת המתכונים המלאה באתר גד

  • פורסם לראשונה 04/05/2010 18:37

     

    לפנייה לכתב/ת
    השף מארק שולמן
    צילום: סטודיו דן לב
    מומלצים