שתף קטע נבחר

לזניית פטריות ומוצרלה

לזניה טעימה, נדיבה ושמחה שהכנתה פשוטה ומהירה והיא עשירה במני גבינות וירקות

לזניית פטריות ומוצרלה

המרכיבים (לתבנית פיירקס 30X22 ס"מ):

9 דפי לזניה יבשים

1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

4 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כף טימין טרי

1 חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק

3 עגבניות פרוסות לרוחב כחצי ס"מ

1 כוס עלי בזיליקום טריים

200 גרם גבינת ריקוטה גד

200 גרם גבינה בולגרית 5% גד

200 גרם מוצרלה מגורדת גד

מלח ופלפל


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  2. מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל.
  3. משמנים קלות את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות.
  4. מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה והריקוטה. מניחים את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות.
  5. מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה נדיבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את הגבינה המגוררת לפיצה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.

 

יעקב אלפסי הוא השף של מסעדת איל פנטולינו

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:21

 

לפנייה לכתב/ת
השף יעקב אלפסי
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים