שתף קטע נבחר

כדורי קריספי מוצרלה

מי אמר שבארוחת השבועות ייאלצו הילדים לוותר על השניצל? כדורי המוצרלה נעטפים במעטה פריך של פירורי לחם וביצה והופכים למנה פופולרית, גם בקרב המבוגרים

כדורי קריספי מוצרלה

המרכיבים:

1 קופסת בייבי מוצרלה גד או כ-20 כדורי מוצרלה גד במים בינוניים מהמעדנייה

1/4 כוס קמח

2 ביצים טרופות

1/2 כוס פירורי לחם

1 כוס שמן זית לטיגון

להגשה:

רבעי לימון טרי


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את כדורי המוצרלה מהמים, מניחים בקערה עם נייר סופג, מכסים ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות.
  2. מקמחים היטב את כדורי המוצרלה, טובלים אותם בביצה ואז בפירורי הלחם (בדומה להכנת שניצל).
  3. טובלים שוב בביצה ואז בפירורי לחם, לקבלת ציפוי פריך וטעים יותר.
  4. מביאים את שמן הזית לרתיחה במחבת עמוקה ומטגנים את כדורי המוצרלה במשך 1-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
  5. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד עם פלח לימון.

 

מנה שטרום הוא שף המתחמה במטבח האיטלקי

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:24

 

לפנייה לכתב/ת
השף מנה שטרום
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים