פיצה מרגריטה
מתכון המכיל סודות ושדרוגים להכנת פיצה ביתית. את התוספות אתם קובעים, ואפשר לתת לילדים לפזרן על הפיצה לפני האפייה
פיצה מרגריטה
המרכיבים:
לבצק:
1 קילו קמח מנופה
25 גרם סוכר
25 גרם מלח
20 גרם שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
לרוטב העגבניות:
1 קופסת (800 גרם) עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
15 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
תוספות:
400 גרם בייבי מוצרלה גד
תוספות לפי הטעם האישי: טבעות זיתים, גרגרי תירס, פרוסות פטריות, טבעות בצל, בולגרית גד, עלי בזיליקום ועוד, כיד דמיונכם
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את המים עד לקבלת בצק בעל רכות בינונית. לשים 6-7 דקות עד שהבצק מקבל מראה חלק יותר וניתן למתוח אותו מעט ללא שייקרע.
- יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומשומנת שתכיל אותו בנוחות. מורחים עליו מעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (במשך כשעה).
- רוטב העגבניות: שמים את כל חומרי הרוטב במחבת ומבשלים כ-10 דקות. מצננים ומדליקים את התנור ל-200 מעלות, ואפשר גם יותר. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-4 כדורים. אפשר להשאיר לתפיחה נוספת, אך לא הכרחי.
- להכנת הפיצה: משטחים כל כדור ליריעה אחידה בעובי של חצי סנטימטר, מורחים עליה שכבה אחידה של רוטב עגבניות. חוצים את כדורי הבייבי מוצרלה ומפזרים. מוסיפים תוספות לפי הטעם.
- אופים 15-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים. מגישים חם.
נועם אופן הוא השף של מסעדת Betapizza & Pasta
פורסם לראשונה 04/05/2010 19:34
מומלצים