שתף קטע נבחר

פיצה מרגריטה

מתכון המכיל סודות ושדרוגים להכנת פיצה ביתית. את התוספות אתם קובעים, ואפשר לתת לילדים לפזרן על הפיצה לפני האפייה

פיצה מרגריטה

המרכיבים:

לבצק:

1 קילו קמח מנופה

25 גרם סוכר

25 גרם מלח

20 גרם שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

3 כוסות מים פושרים

לרוטב העגבניות:

1 קופסת (800 גרם) עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

15 עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל

תוספות:

400 גרם בייבי מוצרלה גד

תוספות לפי הטעם האישי: טבעות זיתים, גרגרי תירס, פרוסות פטריות, טבעות בצל, בולגרית גד, עלי בזיליקום ועוד, כיד דמיונכם


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את המים עד לקבלת בצק בעל רכות בינונית. לשים 6-7 דקות עד שהבצק מקבל מראה חלק יותר וניתן למתוח אותו מעט ללא שייקרע.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומשומנת שתכיל אותו בנוחות. מורחים עליו מעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (במשך כשעה).
  3. רוטב העגבניות: שמים את כל חומרי הרוטב במחבת ומבשלים כ-10 דקות. מצננים ומדליקים את התנור ל-200 מעלות, ואפשר גם יותר. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-4 כדורים. אפשר להשאיר לתפיחה נוספת, אך לא הכרחי.
  4. להכנת הפיצה: משטחים כל כדור ליריעה אחידה בעובי של חצי סנטימטר, מורחים עליה שכבה אחידה של רוטב עגבניות. חוצים את כדורי הבייבי מוצרלה ומפזרים. מוסיפים תוספות לפי הטעם.
  5. אופים 15-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים. מגישים חם.

 

נועם אופן הוא השף של מסעדת Betapizza & Pasta

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:34

 

לפנייה לכתב/ת
השף נועם אופן
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים