שתף קטע נבחר

השוואת מחירי גלישה: חיבור איטי עולה ביוקר

ספקיות התשתית החליטו להעביר לחבילת 2.5 מגה את כל הגולשים בעלי מהירויות נמוכות יותר, ועושות זאת על ידי העלאת מחירים ופגיעה בזכויות הצרכן. מדוע לא יכול הלקוח הישראלי לבחור לו אינטרנט במהירות בסיסית? בדקנו

קצב הגלישה עולה וגדל כל הזמן, עולם התוכן העצום והאינסופי באינטרנט דורש קצב תעבורה שהולך וגדל עם השנים. מהירות 2.5 מגה הפכה מזמן למהירות הפופולרית בקרב כלל הגולשים בישראל. ynet, בשיתוף אתר "כמה זה?" להשוואת מחירי התקשורת בישראל, ביצעו סקירת מחירים ועלויות לאינטרנט במהירות 2.5 מגהביט לשניה. הממצאים מציגים בעיקר מדיניות מטרידה של ספקיות התשתית.

 

הלקוח מוכרח לשדרג

כך למשל, נ', לקוחה של חברת HOT במסלול במהירות 1.5 מגהביט, משלמת 54 שקל לחודש, ונמצאת בהתחייבות שהסתיימה זה עתה. נ' התקשרה כדי לברר מה חדש והאם יכולים להציע לה מחיר טוב יותר?

 

מוקד השירות הודיע לה חגיגית כי מהירות 1.5 מגהביט כבר אינה משווקת בהוט, ולכן בסיום ההתחייבות, אם תישאר בחברה במהירות זו, היא תאלץ להיפרד בכל חודש מסכום של 65 שקלים, מחיר המחירון של החברה. כל ניסיונותיה של נ' להסביר כי מחד אינה זקוקה למהירות גבוהה יותר, ואינה מעוניינת לשלם יותר - עלו בתוהו.

 

 

במוקד ניסו לשכנע את נ' לשדרג את המהירות ל- 2.5 מגהביט בתוספת של חמישה שקלים לחודש. חשוב להבין כי כדי לנצל את המהירות אצל ספק התשתית, על נ' גם לשדרג את החיבור אצל ספקית האינטרנט ל-2.5 מ"ב/שניה, מה שגורר הוצאה נוספת.

 

לאחר משא ומתן מול מוקד שימור הלקוחות של החברה הצליחה הלקוחה להשיג מחיר קרוב למהירות 1.5 מגהביט, של כ- 57 שקלים לחודש בממוצע, ועל תשתית 2.5 מגהביט.

  


מחירי תשתית 2.5 מגה

מחירי תשתיות 2.5 / 1.5 מגה
חברה תשתית על מהירות 2.5 פירוט חבילה תשתית על מהירות 1.5 פירוט חבילה
HOT 59 ש"ח לחודש בהתחייבות לשנה לא קיים אינו משווק יותר, מחירון (ללקוח קיים): 65 ש"ח לחודש
בזק 50.95 ש"ח לחודש, בממוצע בהתחייבות לשנה. פירוט המבצע: 6 חודשים ראשונים ב-20 ש"ח, 6 חודשים לאחר מכן ב-81.90 ש"ח 54 ש"ח לחודש 3 חודשים ב- 30 ש"ח לחודש, ולאחר מכן - 62 ש"ח לחודש
 

 

הבעיה הבוערת של לקוחות HOT

לקוחות הגולשים במהירות 1.5 ב-HOT נמצאים בפני דילמה בסיום ההתחייבות, וניצבות בפניהם שלוש אפשרויות:

 

א. לשדרג את המהירות ל-2.5 מגהביט גם אם אינם זקוקים למהירות זו בפועל

ב. להישאר באותה מהירות בחברה, ללא מחירי מבצע, במחיר מחירון של 65 שקלים לחודש

ג. היא להתנתק ולעבור למתחרה, בזק. כאן צריך לזכור כי חייבים קו של החברה בבית בשביל לגלוש בתשתית שלה.

 

יוצא שללקוחות אלו אין באמת אופציה טובה ומשתלמת לבחירה, וכל אלטרנטיבה תעלה להם יותר מששילמו עד כה.

 

ומה קורה אצל הספקיות?

בדיקה שביצעו נציגי "כמה זה?" העלתה שמחירי המבצע של הספקיות עבור חבילות 2.5 מגהביט דומות מאוד אחת לרעותה, ולעיתים אף באותה העלות לחבילות 1.5 מגהביט ומתחילות מ- 29 שקל לחודש, אך במחירי חבילות התשתית ישנה פחות גמישות במחיר. חבילות באנדל (ספק אינטרנט ותשתית כרוכים יחדיו) מוצעות בחברות החל מ- 86 שקלים לחודש, והגמישות תלויה בוותק שלכם כלקוחות החברה -  ובכושר ההתמקחות שלכם.

 

בחירה חופשית? לא תקבלו

נתונים אלו מצביעים על המגמה הכללית בשוק, לפיה מהירות 1.5 מגהביט הולכת ונעלמת מהנוף, ומהירות 2.5 מגה תופסת את מקומה כמהירות הפופולרית בישראל.

 

חשוב לשים לב לשינוי המגמה בשוק למהירויות נמוכות ובחבילות המיועדות לצרכני "לייט" - כאלו שאינם מעוניינים במהירויות גבוהות. הוט כמעט ואינה מאפשרת הטבות בדמות חודש ראשון חינם וכו', אינה מציעה מסלולים לבחירה, וקובעת ללקוח חבילה אחת ללא אפשרות בחירה. החברה גם אינה משווקת יותר את מהירות 1.5 מגה ואת מהירות 750Kb, מנוחתה עדן.

 

בבזק אמנם עדיין ניתן לרכוש חבילות במהירויות אלו, אך המחיר שלהן אינו משתלם. נראה שהן בזק והן HOT מעוניינות להעביר אותנו למהירויות הגבוהות. 

 

חשוב לציין כי עולם האינטרנט והתוכן מתפתח ומתקדם, אך מן הראוי שתינתן ללקוחות אפשרות בחירה - כך שמי שלא מעוניין במהירות גלישה גבוהה, יוכל לבחור לקבל פחות ולשלם פחות בהתאם. צרכנים אלו שלא מדברים, צופים, גולשים ומשתמשים הרבה ברשת, ומספיקות להם חבילות בסיס ומהירויות נמוכות משלמים את המחיר עבור ביטול אפשרות הבחירה. 

 

הנתונים נאספו ע"י ליאת נחום, מנהלת תוכן "כמה זה?" - אתר השוואת מחירים בתחומי סלולר, אינטרנט, שיחות לחו"ל ומחו"ל, כבלים, לווין וטלפון בישראל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
רוצים חיבור איטי? תשלמו יותר
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים