שתף קטע נבחר

פקיסטן ערכה ניסוי בטילים המסוגלים לשאת גרעין

אחד הטילים, מדגם "שהין 1", מסוגל להגיע לטווח של 650 קילומטרים, והטיל השני, מדגם "ע'זנבי" מסוגל לפגוע במטרות בטווח של 290 קילומטרים

דיוני הוועידה לפירוז הגרעין - לא מפריעים לפקיסטן לערוך ניסוי בטילים היכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים ולשלוח מסר לשכנה, הודו: צבא פקיסטן הודיע הבוקר (שבת) כי ביצע ניסוי מוצלח בירי של שני טילים בליסטיים, המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעיניים.

 

אחד הטילים, מדגם "שהין 1", מסוגל להגיע לטווח של 650 קילומטרים, והטיל השני, מדגם "ע'זנבי" מסוגל לפגוע במטרות בטווח של 290 קילומטרים. בצבא פקיסטן אמרו כי הטילים פגעו במטרות. על-פי הדיווח, ראש הממשלה יוסוף רזא ג'ילאני, צפה בניסוי יחד עם בכירי הצבא.

 

גורל הגרעין הפקיסטני עורר בשנים האחרונות דאגה רבה בעולם: פקיסטן אינה רק מעצמה גרעינית איסלאמית, אלא גם מדינה לא יציבה שבה חשש תמידי

 מנפילת הגרעין בידי גורמים עוינים ואחת המפיצות הידועות של טכנולוגיה גרעינית בעולם. הניסוי הראשון של פקיסטן נערך בשנת 1998, כמה ימים בלבד לאחר שהודו ביצעה ניסוי דומה.

 

בחודש נובמבר אשתקד ביצעה הודו ניסוי בטיל בליסטי מסוג "אגני-2", המסוגל לשאת ראש קרב גרעיני. גורמי ביטחון אמרו כי הניסוי, שבוצע לראשונה בשעות החשיכה, נועד להפגין את יכולותיה של הודו. אגני-2 הוא טיל קרקע-קרקע לטווח של עד 2,000 קילומטרים, אולם ניתן להגדיל את טווחו ל-3,000 קילומטרים על-ידי הפחתת גודלו של ראש הקרב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים בצבא פקיסטן. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים