שתף קטע נבחר

מרקל בצרות: בחירות מחוזיות בצל הסיוע ליוון

הסיוע ליוון עלול לעלות לקנצלרית גרמניה בשליטה בבית העליון של הפרלמנט. מחר יילכו תושבי מחוז ריין-וסטפליה לקלפי, וקשה לומר שהם מרוצים מההתפתחויות האחרונות: "יש לנו בעיות בבית, והן חייבות לקבל עדיפות"

האם אשת הברזל של גרמניה תשלם את מחיר קריסתה הכלכלית של יוון? תוכנית הסיוע הגרמנית ליוון, שתעלה למשלמי המסים הגרמנים מיליוני אירו, הגיעה בתזמון גרוע מאוד עבור הקנצלרית אנגלה מרקל - יומיים לפני הבחירות במחוז הצפוני ריין-וסטפליה.

 

אם מפלגתה של מרקל תפסיד במחוז זה, הקנצלרית תפסיד את הרוב שממנו היא נהנית בבית העליון

של הפרלמנט - מה שיסייע לסוציאל-דמוקרטים לחסום את התוכניות לערוך רפורמה במערכות המיסוי והבריאות. כיום שולטת במחוז קואליציה של הנוצרים הדמוקרטים והדמוקרטים החופשיים, כמו במדינה כולה.

 

התסכול על הסיוע הכלכלי ליוון הפך לסוגיה קריטית. "זה הנושא הדומיננטי", אומר קלאוס-פטר שופנר, שעומד בראש מכון הסקרים אמניד, לעיתון הבריטי "טיימס". לדבריו, "אנשים שואלים מה יקרה לנו אם לא נעזור ליוונים". הגרמנים הופכים יותר ויותר מתוסכלים מכך שהמסים שלהם יעברו ליוונים, שמצדם יוכלו לצאת לגמלאות בסוף שנות החמישים שלהם, בזמן שהגרמנים ממשיכים לעבוד עד גיל 67.

 

ההצבעה מעלה את התהיות האלו לפני השטח מתקיימת במחוז ריין-ווספליה, שכולל ערים כמו קלן ודורטמונד שנאבקות עם המשבר הכלכלי. במחוז חיים 18 מיליון בני אדם, לעומת 11 מיליון בכל יוון.  

 

משלמי החשבונות של אירופה 

מיכאל, איש עסקים בן 42, מסביר: "מעולם לא רציתי את האירו, ולא רציתי אותו מהסיבות שהופכות להיות ברורות כעת - זו רק דרך להעביר את הכסף שאנחנו הרווחנו בעבודה קשה לבזבוזים בדרום". חברו סוון, בן 36, מרגיש שגרמניה הפכה למשלמת החשבונות של אירופה, "וזה חייב להיפסק".

 

אלני, מהגרת מיוון שהקימה לפני חצי יובל את מסעדת "אתונה" בעיר קלן, מזדהה איתם. "אני אוהבת את המדינה שלי, אבל הגיע הזמן לעבוד קשה יותר, לחסוך, לא רק לחיות את הרגע".

 

בורקהארד בקמן, מהנדס תוכנה בן 41, אומר שהסיוע ליוון ישפיע על ההצבעה שלו. "אל תבין אותי לא נכון.

אני לא מתנגד לסולידריות אירופית. זה רק שיש לנו הרבה בעיות בבית, והן חייבות לקבל עדיפות עליונה לפני היוונים וכל האחרים. מה לגבי הדרכים שלנו, בתי הספר?".

 

הפופולריות של הקנצלרית מרקל צנחה בשישה אחוזים בשבוע החולף לפי הסקרים. הגרמנים, שהצביעו לה בעבר בגלל קור הרוח שלה, כבר לא סומכים על השיקולים שלה כמו בעבר. "נהגנו לחשוב שאנחנו עצמאים, אבל אנחנו לא", אומרת סוזאן אוברל-הילדנבנד, אשת עסקים בת 32. "גרמניה נמצאת בחובות, ואנחנו עוזרים ליוון, זה כמו זנב של עכברוש. הוא יכה אותנו בסופו של דבר. הכסף שלנו לא יהיה שווה כלום, ותהיה אינפלציה גדולה - ומי יעזור לנו אז? אף אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחוזי התמיכה צונחים. הקנצלרית מרקל
צילום: רויטרס
מומלצים