שתף קטע נבחר

תביעה: בית המשפט התרשל - ובני נחטף מהארץ

לפני 10 שנים הצליחה אשה לצאת מהארץ יחד עם בנה, למרות שהוצא נגד הבן צו עיכוב יציאה. בתביעה שהגיש האב, שלא ראה את בנו מאז, הוא טוען כי מזכירות בית המשפט לא העבירה את הצו למשטרת הגבולות ומשרד הפנים הנפיק לבן דרכון. הוא תובע 3 מיליון שקלים

גבר, שאשתו לשעבר יצאה מהארץ יחד עם בנו - למרות שהוצא נגד הבן צו איסור יציאה - תובע 3 מיליון שקלים מהמדינה. לדבריו, השניים עזבו את הארץ בשל רשלנות מצד בית המשפט לענייני משפחה ברמת-גן ומשרד הפנים.

 

מכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד מיכאל דבורין ממשרד בם-דבורין-כהן, לבית המשפט המחוזי בירושלים נכתב כי התובע - תושב מרכז הארץ כבן 50 - הפך לאב בשנת 1996. שנתיים לאחר מכן ביקשה אשתו להתגרש.

 

לפי כתב התביעה, מספר חודשים לאחר מכן הוגש הסדר גירושין בין הצדדים לבית המשפט ברמת-גן - במסגרתו נאסר בין היתר על הבן לצאת מהארץ, לבקשת האב. לטענת התובע, למרות פסק הדין - בשנת 2000 ברחה האם יחד עם בנו מהארץ ועקבותיהם של השניים נעלמו. האב הגיש תלונה למשטרה וקיווה כי המשטרה תמצא במהרה את בנו, אך כל הנסיונות לאתר אותו לא צלחו.

 

בעקבות החטיפה, טען עו"ד דבורין, נכנס התובע למשבר עמקו ואף נסע לחפש את גרושתו ובנו. הוא שהה שנתיים ברוסיה, בנסיון להבין לאן השניים נעלמו, אולם ללא הצלחה. לטענת עורך הדין, בכל אותו זמן סבר האב כי גרושתו הצליחה להערים בצורה מתוחכמת על משטרת הגבולות ולהוציא את הילד בעורמה מהארץ - למרות הצו.

 

בסוף שנת 2002 קיבל האב הודעה מהמשטרה, כי החליטה לסגור את התיק ולהפסיק את החקירה. בעקבות הודעה זו, נכתב בכתב התביעה, שקע התובע בדכאון עמוק ולא הצליח לשקם את חייו.

 

"הפך לשבר כלי"

על פי כתב התביעה, ביולי 2009 - לאחר שהתייאש מכך שלא ראה את בנו תשע שנים - הלך התובע לבית המשפט לענייני משפחה בנסיון להתחקות אחר התיק ולמצוא בו רמזים או הסברים למקום המצאה של גרושתו. לדברי עו"ד דבורין, התובע נדהם לגלות כאשר הגיע לבית המשפט, כי גרושתו הצליח להוציא את בנה מהארץ בשל רשלנות מזכירות בית המשפט, שלא הוציאה את הצווים ומסרה אותם למשטרת הגבולות. עוד נטען בכתב התביעה, כי משרד הפנים הנפיק לבנו דרכון, למרות שאסור היה לו לעשות זאת - ללא הסכמתו ואישורו בכתב של האב.

 

התובע טוען, כי מזכירות בית המשפט ומשרד הפנים התרשלו כלפיו באופן חמור, בכך שלא דאגו ליישם את הצו השיפוטי שהורה על עיכוב יציאתו מהארץ של הילד וכי התרשלות חמורה זו גרמה לכך שגרושתו הצליחה במזימתה ונמלטה מהארץ עם הבן. לטענתו, לוּ היו מזכירות בית המשפט ומשרד הפנים פועלים על-פי החוק - אזי המקרה לא היה מתרחש.

 

"מהתובע נלקח בנו היחיד, שאותו אהב אהבת נפש. עם חטיפת בנו

 הפך התובע לשבר כלי ומאז לא שיקם את עצמו", נטען בתביעה. "אין יכולת למילים לתאר את הגעגוע, הצער הבכי והשבר שחווה התובע כל יום באופן הגרוע עשרות מונים מאבל על קרוב שנהרג". עוד נכתב בתביעה, כי האב לא הצליח לעבוד מאז המקרה וכי מאמציו לאתר את בנו עלו לו כספים רבים והוא הגיע כתוצאה מכך לפת לחם ממש.

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "נגיב בבית המשפט אחרי שנבחן את כל פרטי המקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם נעלמה עם הילד. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים